Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da alacağım aracı kontrol ettirebileceğim otomatik şanjuman ustası..?

muratyavuz

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar tahminen ankaradan 2 el bir otomatik şanzumanlı bir araç alacam.Bana ankaradan bu şanzumandan anlayan bilen çok iyi usta olan varsa referans verirseniz sevinirim.

hımm marka ne olacakki ona göre birşey diyebiliriz ama

şanzıman ın iyisi

1.kalkışta hemen hissetirmesi yani doldurmasından
2.yokuşlarda kaçırmamasından
3.vites atışları hissetirmemesinden

bir otomatik kullancısından pratik bilgiler tabiki bir usta tarafındanda bakılması iyi olur bakımı bile bazen maaşlarımızın uçmasına sebep olabiliyor

bakımı tamiri ankara şaşmaz da GÖRGÜLÜ KARDEŞLERDE yaptırıyorum (0-312)278 37 57

||:GK:||Görgülü Kardeşler

bilğiler için teşekkür ederim ben mersedes veya opel türü almak istiyorum.Yaşadığım yer kırıkkale burada fazla yok ne araba nede anlayan.Arabayı alıpda elimizde kalmasın en iyisini bulmakda önemli.Onun için iyi bir usta ve anlayan bir şahıs lazım.

kardeş mercedes derim sana ben motor ve şaşeden çok şanzıman önemli otomatik araçlarda yoksa ağrımaz başın ağrır mercedes bu iş üzerine 1 numara bende volkswagen passat var her sıkıştırmamda yada 3-4 ayda bir sanayideyim

Alacağın aracın şanzımanın hangi nesil olduğunu da öğren.Zira manuelden devşirme(m/m,Auto6r) gibi ya da çift zincirli (dsg,cvt gibi) gibi farklı ve yeni otomatik sistemler mevcut.Her birinin kendine göre avantajları,dezavantajları mevcut.Ancak dsg,cvt tarzı şanzımanlar masraf açtıklarında arabanın yarı bedeli kadar masraf açabiliyorlar.
Aracını almadan önce bir yetkili serviste expertizini yaptır mutlaka.

devşirme olduğunu bir usta anlıyamaz mı?Yada ruhsata işlenmiştir muhakkak değiştirme varsa.Birde expertiz olarak kimi önerebilirsiniz.

Devşirme dediğim alalade bir ustanın işi değil zaten.Komple bir sistemden bahsediyorum.Avantajı, arıza halinde parçalarının neredeyse tamamı manuelle aynı olduğu için masrafı az oluyor.Kötü tarafı ise kalibrasyonuna dikkat etmek gerekiyor.Yokuş kaydırmama sisteminin olması da önemli tabi.
Alacağınız aracın model ve yılına bakarak zaten internette bilgi bulabilirsiniz.Bu dediğim sistemlerin 4-5 yıllık bir mazisi var sonuçta.

genelde otomatikten manuele dönerler çok nadirdir arkadaşın dediği olay tamamen keyfi uygulama yani tamamen zengin işi manuel i otomatiğe çevirme çünkü epeyce külfetli bir iş

Toyata'nın M/M,Peugeot Auto6r,Citroen Mcp gibi otomatikleştirilmiş şanzımanlardan bahsediyorum.

Öncelikle bi konuda anlaşalım.Otomatik sektörü iki farklı yöne doğru gitmekte.Bunlardan ilki dsg gibi manuelden bile iyi performans sağlayan inanılmaz ama maliyet konusunda ise fazla pahalı olan sistemler.
Diğeri ise devşirme manueller.HEr geçen gün bu konuda hatrı sayılır bir ilerleme yapıyorlar.Auto6r kullandığımda ne titreme ne de yokuşlarda geri kaydırması oldu (hillholder gibi bi ismi var sanırım).Ben çok beğenmiştim.Toyota'nın tüm modelleri M/M değil.Tam otomatik sistemleri de mevcut.M/M ile alakalı çok da iyi yorumlar duymadım ben.Dayanıklılık konusunda iyi ama kullanılabilirlik konusunda problem yaşayan kullanılar mevcut.
M/M de titreme,yokuşlarda kaydırma gibi problemler mevcut.Ancak en azından titremenin servis tarafından yapılan ücretsiz kalibrasyonlar ile düzeltildiği söyleniyor.
Bu arada biz istanbulda bile opel için adam gibi bir servis / usta bulamıyoruz.Bu yüzden opel almaya karar verirseniz,mutlaka bulunduğunuz ildeki sanayide bir tur atın.
Hayırlısı olsun

İNTERNETTEN ARAMA YAP en iyi otomatik şanzıman HONDA cıkıyor . sen bılırsın gene

Arkadaşlar benim de bir sorum var. Kısa zamanda otomotik vites araba alacam. Acaba otomotik vites olarak eaystronic mi? triptonik mi? otomotik mi? Alacağım araba da opel corsa, toyota yaris honda jazz yada ford fiesta'dır. Sizce hangisine karar vermeliyim. saygılar...

fatih bey teşekkürler gerekli notları aldım tek tek değerlendireceğim.

hepsini okuyamadım mesajların yazıldıysa kusura bakma honda markayada bak otomatik konusunda iyidir fiyat konusunda ne var sıfırmı alacaksın anlamadım ama tamircide önemli 2. el alacaksan da her zaman sagam güvenilir yere git ufak şeyler olsa bile öyle yap çünkü bilmeyen birine gittiginde daha büyük sorunlar olabiliyor

saygılar

Honda motor,şanzıman konusunda çok sağlamdır.Ancak otomatik şanzımanları eski nesil oldukları için hem hantaldır hem de yakıt konusunda akranlarına göre çok yakar.

bumeran işde bende ankarada bu işi iyi bilen otomatik şanzımandan anlayan bir usta sordum.Bazı arkadaşlar bilği verdi.Ben 2 el almayı düşünüyorum bu mersedes veya honda da olabilir.

hondanın otomatigi iyi diyorlar ama ne kadar dogru bilemem mercedes için baktıracak usta bulabilrim. tanıdık var bmw içinde olabiirdi ama honda için bilemem ama hondanında istanbul yolu üzerinde yetkili servis var oraya baktırabilrsin sanrım.

bumerang06;
selam eger sakıncası yoksa tam açık adres alabilirmiyim mersedes ve honda için.

mercedes servisinde arkadaş çalışıyor hondada bir tandıgım yok

bmw ise benim arabam bmw oldugundan tanıdıgım ustam

mercedes şaşmazda tam adrese bakmam lazım

honda servisi ise istanbul yolu üzerinde çiftlige yakın çiftlikteki 4 yol dan sonra istanbul yoluna dogru giderken 500 mt ilerde zaten orda birkaç bayi servis var

arkadaşlar bizde de vw golf otomatik vites var...herşeyi iyi yalnız yokuşlarda manuel gibi çıkmıyor.kaçırma falan yok.en dik yokuşlarda çıkıyor ama istediğim performans yok...arkadaşlar araba alacaksanız dizel araç alın performansı benzine göre çok iyi

KIRAT35;

Arkadaşlar honda civic hb modelinin şanzımanı i-shift tir ki kesinlikle önerilmiyor buna da dikkat edin..

bmw otomatiğini şiddetle öneririm arkadaşlar taş gibi sağlam.

Üst Alt