Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da asansorlü belediye otobüsleri şehir efsanesi mi?!

düşle

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
ego'yo defalarca üniversitemin, engelsiz üniversite birimi adına, ayrıca bir engelli olarak aradım. ilgili web sitelerine konuyla ilgili eposta attım: ama konuya dair bir bilgiye ulasamadım!

1. ankara'da asonsorlü belediye otobüsleri şehir efsanesi mi?
2. bu hizmet varsa, geçiş güzergahları, saatleri ve sefer saat ve sıklıkları nelerdir.
3. belediye neden sitesine bilgi ve telefon koymaz?
4. neden ankaramızın "engelsiz kent rehberi yok" örneğin şu sinema engelliye uygun, şu tiyatroda yada sokakta engelli rampası yok, şu kültür merkezinde vs engelli tuvaleti yok gibi ayrıtılar!
5. ankarada bahse konu otobüslere binmiş tekerlekli sandayede arkadaşlarımız varsa deneyimlerini ve geçiş güzergahlarını yazabilirler mi?

erdem ve saygıyla...

Ankara 'da engelli otobüslerinin olmadığı söyleniyor..Eğer bu doğruysa çok ayıp..Ülkenin başkentinde engellilerin ulaşım çilesi çekmesi çok garip bu devirde..Sakarya'da bile 2 sene önce alınmış 20 adet son model otobüs var..Engelliler kanununa göre belediyeler 7 sene içinde tüm kamu binaları ve ulaşım araçlarını engellilerin kullabileceği hale getirmek durumundaydılar..Heralde Gökçek başkan son dakkikayı bekliyor... nerden kar etsem kardır hesabı....

Ankara da engelliler için otobüslerin olduğu söyleniyor ama ben hiç görmedim. Oturduğum semte otobüs zaten çalışmıyor. Gideceğim yere metroyu kullanıyorum. Tabi oda metronun gidebildiği yerlere kadar. Onun dışında özel aracımı kullanıyorum.

bu konuda kampanya oluşturamaz mıyız?

not: türkiye sakatlar derneğini başkanını aradım. "ankara'da kaç engelli otobusü var, nerelerde, hangi hatlarda ve saatlerde çalışıyor" sordum? cevap, "duyumuma göre 5 tane varmış. fakat nerelerde, çalışıyor mu biz de öğrenemedik" ve aramızda "bundan 17, 18 yıl önce murat karayalçın belediye başkanlığı döneminde dahi 20 engelli otobüsü olduğundan bahsederek" şaşkınlığımızı paylaştık!

ENGELLİYE RAMPA YOK, ÇILGIN PROJEYE PARA ÇOK!
ENGELLİLER SEHVEN (yanlışlıkla) Mİ YOK SAYILIYORLAR ACEP!
yanlış yönetimler nükleer santraller kadar tehlikelidir.

Bulunur ablacım bulunur çılgın projeye, çoook lazımmış gibi... Gap a da gömerler paraları... Engellilere verip de napsın hükümet doğunun elektriğini suyunu kim ödeyecek yoksa... Mercedes makam arabalarına her ay araba başı 25,000tl kira ödemeye para mı kalır engellilere maaş bağlanırsa, otobüs alınırsa.... Saygılarımla nacizane yorumumdur...

9 yıl ankarada kaldım ve ankara benim ikinci memleketim olarak görüyorum ve öylede seviyorum ankarayı. ama engelli otobusleri 1998 2000 yılları arasında göstermelik olarak koymuşlardı telsizler örnek mahallesi tarafından kalkıyordu kızılay ayrancı filan sınırlı bazı bölgeleri gezip geliyordu anlaşılan pek sevmediler engellileri sonra kaldırdılar diye biliyorum şu andada engelli otobusü var diye duymadım sanırım yokta. güzel ankaram ve ankara halkım bu başkanı hiç hakketmiyor. türkiyem bu iktidarıda hakketmiyor yaptıkları göz boyamanın altında ne pislikler dönüyor bunları kimse söyleyemiyor daha doğrusu korkularından söyleyemiyor. çılgın proje dediler aylardır bir de baktık ki çılgın değil aksine çok sıradan bazı kesimleri zengin yapma projesiymiş. türkiye istanbuldan ibaret değil istanbulda türkiye değil dikkat ettiyseniz yine tamamen göz boyama işleri bunlar. ben tüm türkiyeyi kucaklayan bir çılgın proje bekliyordum ama gördüm ki yine birilerine proje üretmeye devam ediyor hükümetimiz ne diyelim hayırlı olsun eğer olursa tabi...

Taraftarlardan nefret ediyorum. Helede böyle tek taraflı olanlardan:mad:
Evren paşa doğru söylemiş aslında bu diğer illeri eyalet yapıcan herkez kendi bütçesi ile yesin içsin!

2010 yılında İstanbul’da 104 milyar 611 milyon 856 bin lira vergi tahakkuk edilirken, bunun 91 milyar 891 milyon 715 bin lirası toplandı. İstanbul tek başına, toplanan verginin yüzde 43,6′sını sırtladı.

Arkadaşlar istanbul a varda bize yokmu yaklaşımı yanlıştır. İstanbul dünyanın başkentidir. İstanbul çok çirkinleştirilmiştir.
Ben isterdim ki %10 vergi toplansın İstanbul un nüfusu da 3-4 milyon olsun!
Trafik olmasın, betonlaşma olmasın eski tarih korunsun...
Çılgın proje güzel fakat sırası değil İstanbul deprem bölgesidir. Öncelik binaların yeniden yapılmasıdır. Can güvenliği daha elzem ve önemlidir.
Dzügün yönetici bulursanız söyleyin biz de ellerinden öpelim!
Siz önce yapıyı sistemi tartışın.. Bu sistemle Ahmet gitsin mehmet gelsin daha iyi hizmet verir mantığı yalnıştır.
Sistem aynı suistimale açık! Çar çur edilenin hesabı verilmiyor...
Bak istanbulda formüla pisti yapıldı şimdi hayvanlar otluyor muş!
11 milyona adam kavşak yapıyor. Kavşak hatalıymış kullanılmıyor. 11 milyona herkeze tekerlekli sandalye vericek fabrika kurulur.
Değişin bu kafayı sıkıyorsa başka ülkede bürokratlar böyle hatalar yapsın! Oradaki halk hesap soruyor da buradaki halk niye sormuyor.

Sanırım şehir efsanesi değilmiş:p Altındağ belediyesine ait ford transit aracın içini 5 kişiyi alabilecek şekilde yeniden dizayn ederlerken gördüm. Ustayla konuştum daha öncede Yenimahalle belediyesine ait araçları aynı şekilde dizayn ettiklerini söyledi.Hee o dizayn edilmiş araçlar ne zaman trafikte olup hizmet verir yada verirmi bunu bilemem tabii..

Bugün Özürlüler İdaresinin sitesinde bir yazı gördüm, umarım yine kıvırmaz birileri de uygulanır. Ayrıntılar sitede var >>>> T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı
Ankara'daki otobüsler olsa ne olur olmasa ne olur sınırlı sayıda, belirli zamanlarda bi aralar çalışmışşşşş. ama böyle bir uygulama hizmet vermek değil sadece ayrımcılık ve göz boyamadır. Mesela bazı belediyelerin (Ankara için söylüyorum) özürlü asansörlü engelli araçları var ama ne kadar işimizer yarıyor ??????????????????????

Ankara büyükşehir belediyesine duyarlılığından dolayı teşekürler.

taraflarına sunduğum dilekçeye istinaden hızmet sunulmaya başlanmıştır ankaradakı arkadaşlar ve ankaraya şehır dışından gidecekler için hayırlı olsun.
SN:---------------

442 nolu Havaalanı - AŞTİ hattımıza 03.08.2010 tarihinden itibaren engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği asansörlü araçlar servise verilmeye başlanmıştır.

Bilgilerinize rica olunur.

hava alanı kızılay istikametinde olan araç tahsi edilmiş kulandım doğrdru ancak aracın şöförü engelli rampasının bozuk olduğunu söyledi bende irdelemedim ama araçlar var ankaralı erkadaşlar bu kadar üşengenç olmayın arayın hakınızı... ben ankarada ikamet etmiyorum ama talep edince oluyor... herşeyi beklemeyın talep edilemeden elde edilemıyor bazı şeyler bunu öğrenmiş olmanız lazım

Üst Alt