Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da CP hastası olup da ÖTV indirimli araç raporu alan var mı?

Konular
27
Reaksiyonlar
0
Ankarada cp hastası olupta ötv indirimli araç raporu veya ehliyet değişim raporu alan varmi

Ehliyet yenilemek icin il sağlık müdürlüğü komisyonu olumsuz karar verebilir mi

Bu gün devlet hastanesi serebral palsi hastasi olarak bana nöroloji doktoru sağ tarafta elde ve ayakta güç kaybı var ehliyet almasinda sakınca yoktur diyerek beni il sagliga gonderdi buradaki kurul olumsuz rapor verebilirmi

Verebilir, ama durumunuz bu ise muhtemelen vermeyecektir. Ehliyetiniz kısıtlı kodları koyarak size araç kullanabilir diyecektir.

İl sağlık komisyonunun görevi engel durumuna göre kodları belirlemek, yönetmeliğe göre hastanenin verdiği raporu bozamaz. Ama burasının Türkiye olduğunu ve burada hiçbir kurumun ne mevzuat bilgisi var, ne de mevzuata uymak gibi bir derdi var.

Il sağlık müdürlüğü ehliyet değişimi başvurusunda hangi belgeleri istiyor

Il sağlık müdürlüğü ehliyet değişimi başvurusunda hangi belgeleri istiyor aile hekiminin verdiği ve hastanede doldurulan raporun disinda

EMRE YILMAZ

Ben Mart ayında yeniledim ehliyetimi doktor doktor dolaştım öğleden sonra heyete girdim ortak karar sonucu ehliyeti alabilir denildi. Ve ehliyeti yeniledim. 1 günümü aldı yalnız. Yıllık izinden kullanmıştım. Yalnız benim A2 motosiklet ehliyeti.

Hastanenin verdiği sürücü olur raporu ille de hakem hastaneye mi gönderilir?!

Bu hafta Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Öncelikle aile hekiminin verdiği ehliyet yenileme sevki ile gittim ilk kez Serebral palsi hastası olarak nöroloji doktoru sağ tarafı mı etkilediğini düşünerek sürücü olmasında sakınca yoktur diye rapor verdi sonra il saglik Müdürlüğü'nün isteğiyle engellilik oranı mı belirten engelli raporu almak için tekrar aynı hastaneye başvurdum oradaki doktorların çoğu araba kullabilecegi mi belirtiler lakin seneler önce Ankara Numune Hastanesi bana sürücü olamaz raporu vermişti bugün ortopedi doktoru ile konuştuğumda Senin engelin elverişli de olsa biz araba kullanabilir raporu versek de bütün raporlar hakem hastane olduğu için Numune Hastanesi'ne gider o da bizim verdiğimiz kararı bozabilir dedi böyle bir şey var mıdır Ben itiraz etmedim tekrar yeni rapor çıkarmak istedim şehrin tüm hastaneleri Bir de hastaneye e mi bağlı

Seneler önce verilen raporun değeri yoktur diyemem. Ama son birkaç senedir, bu yeni ehliyetler çıktığından beri, sürücü olabilir kriterleri değişti ya da farklı değerlendirme kıstaslarına bağlandı, standartlaştı (nispeten). O yüzden eski raporun göz önünde bulundurulması yanlış olmasa da tekrar bakıp sürücü olur demek de hata olmaz kanaatindeyim.

Peki bir hastane tüm hastanelerin kararini bozabilir mi ayrıca sevk aldım ilk sağlık komisyonuna engelli oranimi belirten raporda alacam ehliyetim zaten var yeni aldığım engelli oranimi belirten raporda arabayla ilgili birşey yazmiycak sanırım komisyon icin bunlar yeterlimi ve ötv indirimi icin

İl Sağlık kurulundaki memur "Heyetin karşısında yırtıcı ol pasif durma" dedi!?

Bugün ehliyet yenilemek için Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdum çıkan engelli Raporumda spastik hemiparezi sağ tarafta el ve bacakta güç kaybı Yazıyordu Ve ehliyet yenilemek için gittim raporda nöroloji doktoru sağ tarafta güç kaybı olduğunu sol tarafta sorun olmadığını belirterek beni kurula sevk etti bugün kurula başvuru yapmak için gittiğimde oradaki memur kurulun ehliyeti iptal etme yetkisinin olduğunu şimdiye kadar seraplarpalsi hastalarının ehliyetlerini iptal ettiklerini söyledi bana yırtıcı ol pasif durma heyetin karşısında sol elini ve sol ayağını kullandığını ispat et dedi Şimdi ben ne yapayım kurulda bana söz hakkı verirler mi sizce

Doktorlar sürücü olur raporu verdiği halde il sağlık kurulu ehliyetimi iptal ediyorlarmış ? Bende girdim il sağlığa şikayetimi sordular anlattım dışarı çık bekle dediler bekledim sonra bidaha içeri çağırcaklardı sanırım ama çağırmadılar gidebilirsin dediler bir saat bekledim öyle,çarşamba günü gelin dediler herkeze raporu almaya şimdi bende anlattığına göre tereddütte kaldım iptal ederlermi ehliyetimi hani beklettiler sonra bidaha içeri alcaklardı almadılar,valla kurumlar arası neden bukadar kopuk anlamıyorum,

Il sağlık müdürlüğü Komisyonu ehliyet iptal edebilirimi

Il sağlık müdürlüğü Komisyonu ehliyet iptal edebilirimi

Yarın bir sağlık komisyonuna gideceğim çok korkuyorum

Yarın Ankara'da İl Sağlık komisyonuna gireceğim çok korkuyorum ehliyetimi İptal ederler diye Gerçi Doktorlar sevk ederken özellikle nöroloji doktoru ehliyet alabilir diye yazmıştı sevk raporuna ama yine B Ehliyetim iptal etme durumları varmış seraplar parsi hastasıyım sağ taraftan elde ve ayakta ne yapmalıyım lütfen yardım

Öncelikle hiç bir tavıra takılmayın. Sinirlenmeyin. Kendinizi anlatın. Ne zamandır araba kullandığınızı söyleyin. Zorlanmadan ve güvenli bir şekilde araca hakim olabildiğinizi anlatın. Sorun çekmediğinizi anlatın. (öyle olduğunu varsayıyorum)

Araba kullanmak zorunda olduğunuzu yoksa hayatınızın nasıl zorlaşacağından bahsedin örnekler verin mesela işe gitmem zorlaşır her gün ofise arabayla gidiyorum gibi. Örnekleri kendinize uydurun.
Çok da uzatmayın ama, bir de mutlaka güler yüzlü ve pozitif olun, moralinizi bozmayın.

EMRE YILMAZ

Eski rapor bir kontrole neden olmaz. Bence hiç bir sorun olmayacaktır. Rapora il sağlık müdürlüğünde itiraz etseydin o zaman karşına çıkardı ve hakem hastaneye sevk ederlerdi...

İl Sağlık Müdürlüğü sereblal palsi sebebiyle ehliyet değişimine hayır dedi

Ve arkadaşlar ehliyet degisimi icin komisyona girdim ankarada ve malesef yonetmelige göre sürücü olmaz raporu verdiler ve çok tartıştılar surelimi verelim sol ayagi eli iyi aslında dediler ve kararları olumsuz oldu sereblal palsi olmam ve engelimin sağ tarafta olması nedeniyle yonetmelik gereğince veremiyorlarmis çok uzuldum ehliyetimde iptal olacakmis

Üst Alt