Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da Dil Konuşma Terapisti önerisi olan var mı?

çamlıca

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
10
Anaokulu öğrencisi oğlumuzun öğretmeni tarafından, konuşma yönünden biraz geride olduğu ve kendini ifade etme sorunu yaşadığı belirtildi. Arkadaşları oğlumuzu anlamada zorlanıyormuş. Konuşulanları anlama yönünde ise daha iyi. Yenimahalle civarındayız.
Ankara'da bildiğniz, güvendiğiniz konuşma terapisi uzmanı tavsiyeniz var mı? Teşekkürler.

Öncelikle geçmiş olsun.

Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum. Ama anaokulu öğretmeninin yönlendirmesiyle konuşma terapisi aramanız doğru değil. Çocuğunuzun altta yatan başka bir proglemi, mesela damakta, dilde yapışıklık vs gibi olabilir. İşitme problemi olabilir. Bunları bilmeden doğrudan konuşma terapisine başlanmaz.

Öncelikle bir Kulak Burun Boğaz uzmanına gitmelisiniz. Eğer tedavi gerektiren bir durum yok ise İlçe Milli Eğitim Rehberlik Araştırma Merkezine giderek rapor çıkarttırabilirsiniz. O zaman sizi Dil Konuşma Eğitimi veren bir merkeze yönlendirirler.

Evet öncelik olarak KBB'de detaylı bir muayne olun, doktor uygun görürse dil konuşmaya başlarsınız. heyet raporu çıkarır sonrasında ilçenizdeki rehberlik araştırma merkezinden rapor alır bu eğitimi ücretsiz yaptırabilirsiniz. kurum olarak sizede yakın dil ve konuşma terapisti kekemelik konuşma bozuklukları ankara ankarada ? dil ve konuşma terapisi,terapisti,kekemelik,geç konuşma,ankarada,çankaya özel eğitim öneririm, yeğenim 1 yıl eğitim aldı burda ve sorunu çözüldü..

@MeTePe
Bilgiler için teşekkürler. Oğlumuz 5 yaşında. Daha önce 2018'te işitme testlerinden geçti ve uzman odyolog tarafından konuşma terapisine yönlendirildi 2019 Ekim'de. Birkaç defa gidip geldik ve durumu iyi bulundu ancak pandemi sebebiyle bağlantımız koptu. Şu anda ise öğretmen yönlendirince tekrar başladık tedavi sürecine. Sizin verdiğiniz bilgileri de dikkate alacağız. Gerçekten yardımcı oldu.

jonjon
Teşekkürler öneri için.

uzman odyolog tarafından konuşma terapisine yönlendirildi

Eğer özel terapist arıyorsanız sizi bu konuda çok yetkin bir uzmana yönledirebilirim.
Ama bilginiz olsun, hastaneden sağlık kurulu raporu alır ve MEB İlçe Rehberlik Araştırma Merkezine başvurum özel eğitim raporu çıkartırsanız özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ayda 8 seans dil ve konuşma eğitimi alabilirsiniz.

MeTePe
Teşekkür ederiz. Perşembe günü Hacettepe'de değerlendirme yapılacak. Sonrasında size de sonucu bildiririm.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]MeTePe
Bahsettiğiniz uzmana nasıl ulaşabiliriz MeTePe Bey? . Yarın belki de hızlı bir şekilde ulaşma ihtiyacımız olabilir. Teşekkür ederiz.

Oğlum birkaç aydır Mavi Yıldızlar'a gidiyor. İlerleme var.

Üst Alt