Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da engelliler için psikiyatri doktoru var mı?

ysndrmz94

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ankara'da yaşıyorum uzun zamandır gelecek kaygısı engelimin getirdiği sıkıntılar ve ailevi sorunlardan ötürü mutsuz ve yaşama isteğim kalmadı bunu aşmam için doktor önerebilecek birileri var mı?

Merhaba Yasin. Bu uzman olan kişi neden özellikle engelliler üzerinden çalışsın sence? Yani bu senin için önemli mi? Ve neden?

Hayır önemi fazla yok ama olursa daha iyi olur diye söyledim

Yetişkin, Ergen ve 18 yaş altı psikiyatri doktorları var engelliler üzerine ağırlık verilmesini isterim bu beni anlamasını daha da kolaylaştırmaz mı?

ysndrmz94

Yasin bu konuda özellikle engelliler engelsizler diye ayrılan bir durum söz konusunu değildir.

Fakat inan bana hassasiyetini anlıyorum ve yerinde buluyorum. Birçok insan bu ve benzer durumlarda özellikle engelliler konusunda uzmanlaşmış demeyelim belki fakat çok engelliler konusunda daha donanımlı ve bir o kadar da duyarlı (duygusal değil) meslek elemanı arayışı içinde.

Şöyle örnek vereyim , görüşme sırasında konuşmanın bir yerinde EKPSS kavramı geçtiğinde pardon o nedir diye soran bir arkadaştan ziyade konuya hakim bir psikolog arkadaşın yanında tabii ki danışanın kendini güvende hissetmesi daha olası bir durumdur.

Çok büyük farklar olduğunu söyleyemem fakat engelli bir bireyin eğer mümkünse engelli bir meslek elemanından yardım almasını en azından önerebilirim. Özellikle söz konusu olan psikoloji ise.

Yani eğer var ise ki vardır mutlaka engelli bir doktordan yardım almamız daha mantıklı diyorsunuz

Üst Alt