Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da gezilecek yer önerilerinde bulunur musunuz?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bugun itibariyle engelli ankakart aldım gezmeye meraklıyım gezebılecegım yerler hakkında bılgı verır mısınız?

Ben Ankara ` da doğdum , büyüdüm ve okudum. Sana samimi söylüyorum Ankara ` nın gezilecek görülecek hiçbir yeri yok. İst.da yaşıyorum tarih desen burada gezilecek yeri çok gez gez bitiremezsin yani.

O zaman ankara kalesi ulus hacı bayram ve roma hamami ni gez. 1 saatte gezersin buraları hepsi yakin yer birbirine. Göl başına git ata bin piknik yap başkada bir yeri yok arkadaşım.

Müze gezmeyi seviyorsanız: Çengel Han Rahmi Koç Müzesi.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi.
Etnografya Müzesi.

Tarihte yolculuk için, ilk meclis ve kurtuluş savaşı müzesi.

Kurtuluş savaşı demişken, Atamızı ziyaret etmek ve Anıtkabir'i de gezmek lazım.

Ankara nedir, nerededir, nasıldır diye tepeden bakmak için: Atakule.

Ankara'nın meşhur caddelerine uğramadan olmaz tabi ki; Karanfil, 7. cadde, Tunalı Hilmi vs. buluşma mekanlarıdır. Alışveriş yapılır, gezilir, aynı zamanda kafelerde, restoranlarda vakit geçirebilirsiniz.

Biraz eğlenmek ve soluklanmak için, ruhu gençlere Gençlik Parkı.

Gezmelik bir park: Harikalar Diyarı.

Ankara'da bir çok park vardır ve bunların arasında Kuğulu Park görülmesi gerekenler yerler arasında birinci sırada gelir.

Diğer Parklar ise: Abdi İpekçi Parkı, Kurtuluş Parkı, Seğmenler Parkı Altınpark, Ankara Botanik Parkı, Göksu Park, Güvenpark.

Mogan gölü, kenarında gezmek ve piknik yapmak için ideal.

Karnınız gezmekten acıktıysa, Estergon kalesinde sizi Türk mutfakları bekliyor; Özbek sofrası, Kırgız yemekleri ve daha nicesi denenebilir. Ayrıca mükemmel manzarasına seyre dalıp, kaleyi de gezebilirsiniz.
Dini mekanlar ilgilinizi çekiyorsa Kocatepe'ye uğramalısınız.

Atatürk Orman Çifliğine giderek hayvanları ziyaret edip güzel vakit geçirebilirsiniz. Keçi sütünden yapılmış dondurma denenebilir. Geceleri ise kokoreç severler için tam bir cennettir burası.

Tarihi hissetmek, tarih içerisinde yürümek istiyorsanız Hamamönü sizleri bekliyor. Özellikle Ramazan ayında tam bir şenlik havasında.

Tarih demişken Ulucanlar cezaevi müzesi, tarih kokan koğuşlarını gözler önüne sermiş. Birçok bilindik ismin yattığı cezaevindeki balmumu heykelleri görülmeye değer.

Bozkır Ankara'sında maviliklere yolculuk için Nata Vega akvaryum iyi bir tercih.

Keçiören demişken, teleferikle güzel bir seyir yapabilirsiniz.

Tarihi eser sevenler için: Ankara'nın orta yerinde, Ulus'ta Roma Hamamı.

Farklı bir aktivite yapmak isteyenler için; Belpa Buz Pateni Sarayı.

Ankara'nın dışında bulunan gezme yerleri arasında 1 saat uzaklıkta olan Beypazarı evleri

Ve Kızılcahamam Soğuksu milli parkı.

Daha uzağa giderim derseniz Tuzgölü üzerinde yürüyüş çok rahatlatıcı olacaktır. Uçsuz bucaksız bir bembeyazlık içinde...

Bunlar ana başlıklardır, araştırılarak daha onlarca yer bulunabilir. Ankara'da gezilecek yer yok diyenlere inanmayın , istek yoktur o başka. :) Ben bıktım Ankaradan

Arkadaslar kecioren aktepeden karsiyaka is merkezine nasil giderim acaba?

hem bikmissin hem ankara satiyosun plumeria:eek:irona katiliyorum. ankarada asik suratli uzak duran insanlar, yol tarifi sordugunuzda cevap bile vermeyen uzak insanlardan trafik kalabaligindan, alt gecit ust gecitten baska bisey yok:(ulus dediginiz geri kalmis, koylulerin ugrak yeri,kanun nizam bilmeyen insanlarin, dilencilerin mekani, valla billa yan ciziyorum ulustan bi ankarali olarak. park diyorsunuz:confused:gormedigin oglu olmus gibi tika basa demir oyuncaklarda yurumeye yer yok:mad:hic heveslenmeyin ankara gezmelerine. ne varsa istanbulda. ahhh canim istanbul....

Adamın Ankara'ya yolu düşmüş belki ve gezmekte istiyor demekki.hiç ankarayı görmemiş olsam gezmek ve görmek isterdim açıkcası.sonuçta başkentimiz.bir yozgatı merak etmem hiç görmesemde ama başkenti merak ederim.
Herkesin görüşü bir olmaz sonuçta

ankarada avm dışında bişey yok,
hamamönü civarı renklendi ama bi saat sürer en fazla
eskien aoç vardı, ondan da saraya giden devasa yollar geçire geçire bişey kalmadı
tunalı falan öldü, kuğulupark denen şu an ufacık kalmış bi park, şimdi millet seğmenleri keşfetti onun da alt tarafı rezidans ve avm oldu, yakında açarlar. bikaç yer daha var ama ankakart için soruyorsan otobüs gitmez zaten.
bozkırın ortasında oluşturulmuş yeşil bi şehrin emekle yapılanlarını şu anki zihniyetlerin getirdiği nokta bu
alt geçit ve koca koca yollar var, ama o yollar bi yere gitmiyor, hatta gidilebilecek bikaç yeri de tahrip edip bitirdi

teşekür ederim plumeria çok güzel bir yazı olmuş.elinize saglık:) shukufe ankarada dogup,yaşamasam senin bu yazdıklarına inanacam:)ankara elit ve düzenli bir şehirdir,öyle senin dedigin gibi kaba ve dilenci kenti degildir,ayrıca o çok begendigin istanbulda dilenci ve varoş yerler yokmu sanki? gezilecek çok güzel yerleri var,plumeria yazmış zaten.tabiki istanbulla ankarayı kıyaslayamam ama ben ankarayı daha çok seviyorum,iatanbulda denizden başka bişey yok,ipini koparan gelmiş misali,ve çok pahalı bir kent,parasına olana istanbulda yaşamak güzele bir tercih,ama ankara daha düzenli bir kent,memur yogunlukta oldugu içinde fiyatlar biraz daha uygun,kısaca gezilecek görülecek bir bir başkent..

shukufe

Shukufe sekerim plumeria bikmamis Ankara ' dan orda bana laf sokmus dogaclama yapmis. Neyse ben soylediklerimin arkasındaydım Ankara ' yi 3 günde gezer bitiririm. İstanbul ' u gezmekle bitiremezsin . Ankara da tarih yok bir defa roma hamamı var sadece bak Eskisehir bile Ankara dan daha iyidir bin hızlı trene eskisehir i gez bence. Ayrıca Ankara nında yerlisi yoktur konya , çankırı , kars , corum, kırıkkale, kirsehir,sivas , yozgat tan gelen insanlardan oluşur.

Ankara C*andır. Hele gezerken bi de simit alırsan keyfine doyum olmaz. Selametle dostlar...

Üst Alt