Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da H sınıfı ehliyet raporu için kaç TL ücret isteniyor?

mikailyildirim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ankarada bulunan ve H sınıfı ehliyet alabilir raporu vermekle yetkili olan hastanelerde sağlık raporu alırken ne kadar ücret istiyorlar ...
ve bu ücretten nasıl kaytarabiliriz ...
kaç günde sonuçlanıyor rapor ..

bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım eder misiniz

not : sağlık güvencem var SGK lıyım

Eğer sakatlığınız "tartışmalı" bir durum değilse, sürücü kursunun anlaşmalı olduğu bir poliklinikten de alabilirsiniz ehliyet raporunu. O zaman ucuza gelir..

Ama, ben aynı zamanda ötv-mtv istisnalı araç da alacağım diyorsan, o zaman yetkili hastanelerden birinden alman şart.

slm

sakatlığımın tartışılır bir yanı yok % 40 sağ ayaktan ortapetik özürlüyüm ve kamuda özürlü kadrosunda çalışıyorum .. ama dün ankara numune hastanesi heyet raporları bölümünü aradım dedim ki ben H sınıfı ehliyet ve ötv den yararlanarak araç almak için sağlık raporu almak istiyorum dedim oradaki görevli önce H sınıf ehliyeti alman gerek dedi sonra da özel donanımlı araç kullanabilir raporunu hastanemizden alabilirsin şayet sakatlıgın varsa dedi ....
sonra ankara da bulunan hepimizin bildiği ankara hastanesini aradım oradaki görevlide 5 resim ve nufus cüzdanınla gel verelim dedi
anlamadıgım şu .... birisi H sınıfı ehliyet olmadan özel donanımlı araç alabilir raporu vermiyor diğer hastanede gel ikisini birden verelim diyor
şu an benim B sınıf ehliyetim zaten var H sınıfı ehliyeti aldıktan sonra ya olur da özel donanımlı araç alabilir raporu alamazsam. B sınıf ehliyetimden olmuş olurum ...
sonuçta ne kadar sakatlıgım gözle görülür olsa da burası türkiye sen sakat sayılmazsın diyebilirler ne yapmam gerektiğini düşünüyorum
fikriniz var mı arkadaşlar iyi günler

özür durumunuz ne olursa olsun , - H - sürücüsü olur raporunu devlet hastanesinden almanız gerekir. Sağlık raporunu aldığınızda - H - sürücüsü olur ( özel tertibatlı araç kullanır ) rapora yazarlar ise tekrardan rapor çıkarmanıza gerek yok. Sağlık kurulundan tek bir suret verecekleri için raporu aldığınızda fotokoki çektirip hastaneden Aslı gibidir onaylatırsanız gerektiğinde kullanabilirsiniz. Ehliyet raporlarında engelliler de ücret öderler. Araç alımı raporları ücretsizdir.

özel donanımlı araç kullanmak için h sınıfı ehliyet alımı ve vergi istisnalı araç alımı için tek bir rapor alabilirsiniz.
Araç alım raporu için H sınıfı sürücü belgesi şartı öne süremez hastane. Ona neymiş! Bugün araba için rapor alırım, 5 ay sonra da ehliyet; kim karışır!

Yalnız, B sınıfı sürücü belgeniz varsa, bence H sınıfından uzak durun. H sınıfı sürücü belgesi, deli gömleği gibidir...

B sürücü belgesi almak ıcın ne kadar cok uğraştım. oturanboğanın dediği gibi H sürücü belgesi deli gömleği gibidir. B dursun cebinizde. bence hiç bulaşmayın.

Ben Kasım 2009 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesinden H sınıfı ehliyet ve Özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporuma hiç bir ücret ödemeden, müracatımı yaptığım gün evrağımı yatiştiremediğim için ikinci gün heyete evrağımı verebildim, heyet girip çıktıktan birkaç saat sonrada raporum verildi (bende kamuda memurum, işe girerken sürekli ibareli raporumu, yeni aacağım raporun altına ekledim)

Ankarada ehliyet raporlarını Kızılay Güvenpark dolmuş duraklarının orada Özkaya tıp merkezi veriyor

Üst Alt