Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da Hakem hastane süreci nasıl işliyor?

tanjusoner

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugün itibariyle çocuğun tedavi gördüğü fakülte raporunu verdi. Devlet hastanesi %86 Ağır Engel yok rapor süresi 1 yıl demişti. Fakülte%97 Ağır engel var rapor süreside 2 Yıl dedi. Şimdi hakem hastanesine sevk edilecek Ankarada Hakem hastanesine giden var mı? Süreç ne kadar sürüyor.Malum başka şehirden gidecez. Yatma kalkma yol mesafesi bu süreçte deniyimi olan var mı? Kaç gün ve heyet günleri muyane günleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Ankarada en hızlı sonuç alabileceğimiz Hakem hastanesi önerebilecek varmı?

tanjusoner ,

Numune Hastanesinden almanızı öneririm, heyet her gün toplanıyor du değişti ise bilmiyorum...

Kalma işi için şehir dışından gelenler için belediyenin misafirhanesi var orasıyla bir görüşün, maddi imkanınız var ise hastane' nin karşısında 1 - 2 gün idare edebileceğiniz oteller mevcut.

tanjusoner gönülyarası
Numune Hastanesine Gidecekseniz En Yakın Büyükşehir Misafirhanesi Varlık Şefkat Evidir.. Yolun Karşısından Bir Dolmuşluk Mesafesi (Demetevler/Şentepe - Sıhhıye)Vardır. Telefon Numaasını internetten Buldum Bi Görüşün İsterseniz.

Varlık Şefkat Evi
Telefon: (0312) 342 38 98

Arkadaşa Bilgi Vermişsin Bende Bir Bilgi Ekledim . Bilgide Eksiklik veya Hata Varsa Düzeltirsin Diye Seni De Ekledim. :)

sayın arkadaşım aynı olay benim başımdan geçti sana kısaca anlatayım sen sanırım ilk devlet hastanesine gittin sonra il sağlığa başvurdun onlar fakülte hstanesine yonlendirdiler ve şimdi sıra üçüncü hastane yani hakem hastanesine yonlendirileceksin bence ankara dış kapı hastanesini seç seçtikten sonra evrakların oraya bikaç hafta içinde gidecektir gidip gitmedigini telefon ile öğrenebilirsin ,daha sonra evrakların ulaştıktan sonra sen yola çıkıp rapor işlemlerine başlayabilirsin çocugun rahatsızlığı hangi bölümlere ait ise oralar muayene ediyor sonrada heyete çıkıyorsun heyet sanırım 1 hafta sonra veriyor ama sen muayeneleri olduktan sonra memeleketine döner heyet gunu tekrar gelirsin kaç bölümden muayene olur bilmemem 1-2 tane ise birgun de biter fazla ise 2 gün sürer birde heyet gunu gelirsin heyet gunu çocugu getirmen gerekiyormu gerekmiyormu onu söylerler başka sormak istedigin olursa sorabilirsin.
sen hangi ilde ikamet ediyorsun ikamet ettiğin yerde neden almıyorsun ankaraya kim yonlendirdi seni

ayrıntılı şekilde daha iyi anlatmış arkadaşımız bravo Fulya83

kunta
Aynen ilk devlet hastanesine oradan fakülteye sevk edildik. Fakülte oranları ile devlet kel alaka raporlar çıktı. Devlet Fizik yazdı fakülte yazmadı(Ücret istediler vermedim) Ağır engel devlette yok,fakültede var, Devlette %86 , fakültede %97 şimdi bana lazım olan rapor, Ağır engel evet,fizik tedavi ve sürede en az 2 yıl olması gerekiyor. Çocuk olduğu için fotoğraf gerekmiyor 2,5 yaşında.Çocuk Norolojik ve fiziksel olarak sorunlar var. Dolayısıyla aynı gün veya bir sonraki gün rapor ve heyet işlerinin bitmesi gerekiyor. Bulunduğumuz ilde 2 hastane var biri devlet biri fakülte ikisinede gittik dolayısıyla Hakem hastane için şehir dışına gönderiyorlar.Bu yüzden en iyi Ankara olur diye düşünüyorum. Ayrıca çocuğun başka doktor ve muayenesinide Ankarada yaptıracam.
İl sağlık Ankaraya: Ankara Eğitim,Numune,Gülhane,Dışkapı,Keçiören,Atatürk,Yenimahalle Eğtim hastanelerine sevk edebiliriz.Diyor.Bunlardan en hızlı ve günü birlik veya ikinci gün raporu alabileceğimiz var mı?

Numunede hergün heyet varmış, Ancak sorun çıkarılıyor mu? Çünkü buradaki devlet çocuk 2 yaşında olduğu için ağır engel olmaz diye ısrar ettiler.

en hızlı numune doğru ama şöyle anlatıyım benim hastama ağır engelli vermedi numune sonra ankara hastanesi ağır engelli verdi hakem hastane dışkapı oldu orasıda ağır engelli verdi.
ama sizin için en kısa sürede işleri bitirmek öncelikli konu sanırım o halde numuneyi seçin ya nasip deyin

Hayır 1 haftalık sürem var.Önemli olan 2,5 yaşında çocuğa AĞIR ENGEL Ve FİZİK VERMESİ Bunuda 1 hafta içinde tamamlanırsa daha sağlıklı olur bizim için.

Ankara ve Dış Kapı muayene ve heyet günleri nasıl?
ve çocuk için Ağır engele engel çıkarıyorlar mı?

Numune hastanesi 2,5 yaşındaki çocuğa Ağır Engelli ibaresi veriyormu bilginiz var mı?
@gönülyarası
Numune hastanesi 2,5 yaşındaki çocuğa Ağır Engelli ibaresi veriyormu bilginiz var mı?

o kadar detayları arayı hastaneye sorabilirsiniz ama yaşa bakmaz heyet raporu

Valla bizim sıkıntımızda buydu zaten çocuk 3 yaşından küçük olduğundan 3 yaşına kadar ailenin bakma zorunluluğu var denilip Devlet hastanesinden Ağır Engelli Hayır denildi. Bu yüzden uğraşıyorum zaten Hatta Kırşehiri aradım onlarda 6 yaşına kadar çocuklarda AĞIR ENGEL verilmez saçmalığını sunuyorlar.

Tam bir komidi bakarmısınız. Numuneyi arıyorum. Bizim çocuk bölümümüz yok bu nedenle rapor veremeyiz Diyor. İl sağlıkta gönderebiliriz diyor.Arayıp sormasan rezillik. Allahım nasıl bir ülkede yaşıyoruz.Bune saçmalık

Fulya83 Dışkapı 2,5 yaşındaki çocuklara Ağır engelli raporu veriyormu bilginiz varmı? Yoksa onlarda yaş saçmalığına takılıyorlar mı?

Tabiki doktor karar veriyor. Buradaki hastanenin biri 3 yaşını aşmadığı için vermiyor Biri veriyor. Ama tüm tanımları karşılamasına rağmen yaş şartı konuluyor.Onu söylüyorum.Yönetmelik açık yönetmelikte hiç bir yaş şartı yok.Böyle bir saçmalığı nasıl uygulatıyorlar keyfi karar bu.

hastane sağlık kurulunu arayıp sorun telefon ile bilgi alabilirsiniz konu hakkında

hastane kuruluna telefonla ulaşmak tarih yazmaz.Günlerdir arıyorum bir Allahın kulu telefonu kaldırmaz mı?

Tarih 25-12-2018 2 Hastaneden sonra Hakem Hastanesine Sevk edeceklerini düşünüyorum Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Dış kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması ihtimal

Pluvia

ilk 29 mayıs

ikinci dışkapı

3. olurmu

Sen seçiçen hastaneyi sölücek sana hangisi diye

2 Kurulun raporu il sağlığa gitti dışkapı 3 günde gönderirim dedi il sağlığa onlarda incelemesi göndermesi 10 günü bulur sonra birde randevu alıp 3.Hakem Hastanesi süreci başlaması bu şekilde değilmi

Üst Alt