Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da hastane randevularım için birinin refakat yardımına ihtiyacım var..?

Eren2023

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben kon rod distrofisi hastasıyım. Diğer bir deyişle yüzde doksanlara varan oranda görme kaybım var. Bu görme kaybı gündüz artıyor, gece azalıyor. Gündüzleri daha kötü geceleri biraz daha iyi görüyorum. Son zamanlarda ise görme kaybım artmış gibi hissediyorum. Bu durum benim psikolojimi bozuyor. Nihayetinde gözlerindeki kötüye gidişi belki durdurabilirim diye Ankara da bazı hastanelerden randevu aldım aralık ayında. Ben bu randevulara geldiğimde bana Ankara da refakatçiler, yoldaşlık edecek bir yardım sever arkadaşa ihtiyacım var.

Ankara’ya benimle gelecek, yanımda getirebileceğim bir refakatçim olmadığı için Ankara da beni karşılayacak, gideceğim hastanelere benimle gidebilecek Ankara’yı bilen iyi niyetli birisi belki bana yardımcı olur diye buraya yazmak istedim.

Hastane randevuları için Ankara’ya geldiğimde bana yardım edebilecek arkadaşlar bana ulaşırsa çok mutlu olurum.
Cep tel. 05396218039
Engelliler biz üzerinden mesaj atabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.
Not. Hiç kimseden maddi bir beklentim yoktur, hatta bana yardımcı olabilecek kişinin yol ve yeme içme masraflarını ben karşılarım.

Son düzenleme:
Merhaba

Benim görme sorunum da kon distrofi kaynaklı, fakat rodlarda da bir miktar sorun var. Büyük ihtimalle total renk körlüğüne de sahipsin ve ışıktan aşırı derece rahatsız oluyorsun ve gündüzleri bu nedene de daha az görüyor olmalısın (Fotofobia). Bu retina kaynaklı hastalık için maalesef bir çözüm yok. Ben 50 yaşındayım durumumda eskiye göre gerileme oldu fakat hayatımı etkileyecek bir düzeyde diyemem. Okumada sorun yaşıyorum. Gözlerim çok çabuk yoruluyor. Bu durumu çokta kafaya takmıyorum. Dışarıda iyi bir güneş gözlüğü kullanıyorum. Ankara'ya gelip te zamanını boşuna harcama. Buradaki doktorların sana hiç bir yardımı olamayacaktır. Sadece bir çok test yapıp senin bildiğini sana tekrar söyleyecekler.

Son zamanlarda bu hastalık için bir çok doktor kök hücre naklinden bahsediyor bu konuda herhangi bir şey biliyor musun?
Kök hücre naklinde bir miktar görüyor olabilmek ve yaşının genç olması önemli diyorlar

7 Aralık Perşembe günü Ankara Eğitim ve Araştırma hastanesinde randevum var. Bu randevu için bana refakat yada arkadaşlık edecek bir Ankaralı arkadaşa ihtiyacım var. Belki biri bana yardımcı olur diye buraya yazıyorum.

Ankara’ya gidip geldim bu süreçte bana hiç kimse yardımcı olmadı.
Sanırım Ankara’da insanlık ölmüş.
11 Aralık pazartesi günü tekrar gideceğim Bilkent Şehir Hastanesi’nde olmam gerekiyor bu hastane çok büyük belki bu defa bana yardımcı olmaya isteyen birileri olabilir eğer yardımcı olabilecek birileri varsa lütfen bana ulaşsın.
Buna ihtiyacım olmasa buradan yazmam

Eren2023

Dostum insanlık ölmüş ne demek.Bu sitedeki insanlar zaten engelli.Burada hepimizin sıkıntısı mevcut.Biraz sitemkar bir aciklama olmuş.İnsan kendi hastasına bile zor refakat ederken zannetmiyorum ki sana bu siteden yardımcı olsunlar.Mesela geçen ay annemi hastaneye yatırırken 1 hafta ben kaldım refakatçi olarak.Dusun %86 engelim var.Oturamiyorum,yatamiyorum,kimse yardımcı olmadı bile.Cevrende hiç mi seninle gelebilecek birisi yok

erkandomur

Açtığım konuya vakit ayırıp cevap verdigin için sana teşekkür ederim. Çevremde böyle birisi olsa zaten bu konuyu buraya yazmazdım. Ayrıca ben senin gibi düşünmüyorum yardım etmek isteyen olabilir yeterki istesin. Evet bu sitede engelli insanlar var herkesin sıkıntısı da var ama bununla birlikte herkesin engel derecesi aynı değil kimininki daha iyi kimininki daha kötü iyi olanlar kötü olanlara yardım edebilir ayrıca bu sitede engelli olmayan insanlar da var bu insanlar da yardım edebilir yeterki istesinler burada önemli olan istemek.

Üst Alt