Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da işitme cihazında köklü, servis yönünden iyi, müşteri memnuniyeti gözeten..?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
İşitme cihazı almak için araştırma yapıyorum, phonak yada Oticon marka cihazlar üzerinde yoğunlaştım,
Ankarada güvendiginiz sevdiginiz yada begenmediginiz firmalar hangileri
hangilerini tavsiye edersiniz

Ankara odyo protez merkezi var kardeş. İstersen oraya git Ody. Dr.Dicle Hanım var. Bu metropol sinemalarının karşısında hemen. Orayı bir dene istersen.

merhaba
twilight
user-offline.png
bu odyo merkezı dedıgınız yer cıhaz satan bır yermı yoksa muayane gibi bir yer mi
bende cihaz bakıyorum otıcon sumo yu kullanıyor kızım ama nadıa yı bır deneyıp fark varsa almak ıstıyorum
juiceles
user-offline.png
sız gıttınızmı deneme sansınız oldumu

İşitme cihazı firmalarının çoğu işitme testi yani odyo testi yaparlar...Hem cihaz satışı hemde ücretsiz test yaparlar...
Sumo analog cihaza yakın bir cihazdır... Dijital cihaz almanızda fayda var...
Sumo kullandığına göre ileri-çok ileri işitme kaybı var demektir...
Oticon Chili ve Phonak Naida'nin S 5 ve S9 serisi harika cihazlardır...
Yine de denemeden almayın...
Bir de işitme cihazı firmalarında adam gibi muamele gördüğünüz ve size cihaz satmaktan çok sorunu çözmeye yönelik çalışan kişilerden alın derim...
Ben aktifduyu'dan Naida S 9 alacağım... (İstanbul'da oturuyorum... Ankara şubesinin kalitesi nasıldır bilmiyorum )
Fiyat konusunda dikkatli olun... Gerekirse size yardım edebilirim. Kazık yememeniz açısından....
Naida S 5 çifti... 4500 TL
Naida S 9 çifti... 7600 TL
Oticon Chili 9 çifti... 7800 TL
bunlar benim aldığım fiyatlar....
MAXTONE markayı da yabana atmayın... Servisleri gerçekten iyi...( İstanbul servisinden çok memnunum)
Eğer Maxtone'den memnun kalırsdanız Ocak ay sonunda Naida modellerini de getireceklermiş...

bbilensoy bu arkadas da bizim grupdandi ama tercihini ayri firmadan yana yapmish,hayirli olsun

Odyo testim evde ama bildigim kadarı ile sag70 sol88 db işitma kaybım var.
Ben Phonak s5 crt (sp) modelini aldım, siparisi verdim siyah istedim ellerinde olmadıgı icin 7sinde teslim edeceklerini soylediler. Ben suan için tek cihaz aldım sol kulagımda kulak içi işitme cihazı var digital onu saga takacagım
yeni aldıgım nadia s5 crt (sp) olanınıda sol kulagıma takacagım
tek cihazı 2500+7 taksit aldım.
Sagolsun "Gasanov" nickli arkadaşım "Aktif Duyu Merkezleri" den almam için elinden geleni yaptı 2700tek cekim demişti bende ondan sonra "Arya İşitme cihazları" na soyledim son ne olur diye onlarda 2500+7 taksit yaparım dedi. Gerci ben aldıktan sonra "Gasanov" nickli arkadaşım aynı sekilde verecekler dediysede ben aldıgım yerden şu an için memnunum ilerisinde bakacagım memnuniyetimiz devam edecek mi.

sana cok tesekkur ederım juıceles
bu arya merkezde odyo olcumu varmı
odyometrıstlerının ısmını vermende bı mahzur varmı
cıhaz denemenızden memnun kaldınızmı
eger bunlara cevap yazarsan daha makbule gececek
cok ıyı bır fıat almıssınız bende ugrastım ama pazarlıkta uyusamayınca bırde cıhaz param amelıyata gıtcek galıba dıye erteledım sımdıkı halde

Sayın "shukufe" inanın bir cok oda vardı içeride ama odyo olcumu varmı diye sormadım,
odyometrislerin isimleri benim gorustugum sibel hanım'dı eşi ile beraber calısıyorlar 12 yıldır bu işin icinde olduklarını soylediler, ilk gittigimde ambra denedim benim işitme kaybıma uygun diye
oradan cıktım aktif duyuda naida s 5 crt denedim, onlarda başka bir sey verebiliriz dediler kulagınıza fazla olabilir nadia s 5 crt diye,
sonra başka bir firmada oticon denedim widex denedim ama phonak nadia s 5 crt ye eş deger widex de 6500tl civarında idi, oticonda zaten kanal sayısı az belki ihtiyac duymadıkları icin yapmıyorlardır bilemiyecegim.
sonra bahariye işitme cihazları diye bir yer var buradan bir arkadaşımız yazmıstı nadia 5 i 3450 ye almdıgını ciftini orayı aradım nadia s5 crt yi kaca verirsiniz diye 2500+7 taksit dedi,
Tekrar arya'yı aradım dedim burası bana bu fiyata veriyor sen ne diyorsun dedim telefonu kapattık 1 saat sonra aradılar tamam bizde verebiliriz dediler, kalktık tekrar gittik nadia s 5 crt yi bir de orada denedim, hosuma gitti eşim normal de bagırarak konusur benle orada ohh be cekti bagırmasına gerek kalmadı tabi sessiz ortam vs.. etkenler vardır. Sonra sibel hanıma dedim satıyorsunuz ama sattıktan sonra dostlugumuz bitmesin dedim, gelip gittigimizde yuzunuz eksimesin dedim yok sorun olmaz her zaman bekleriz vs.. dediler ,
pazartesi alacagım ins. o zaman daha detaylı yazarım, giderseniz eger benim adım burak forumdan arkadasım derseniz yakınlık gostereceklerine eminim.

Hayırlısı olsun Burak... Çok sevindim... İyi araştırmışsınız...
Fiyat konusunda böyle uyanıklık yapılmazsa adamlar fazla söylüyorlar...
Bende S 9 alacağım inşallah... İşim hep müşteriler ve telefon ile ilgili olduğunda S 9 bana şart...
Çok sevindim adınıza...

ınsallah isine yarar aldigin cihaz.benim de hosuma gidiyor aldiin crt tipi cihaz ama benim kaybima olmaz sanirim.bir firma bana senin konunda shoyle dedi:bızden bu fıyatı alıp gedınce ındırım yaparlar tabı, b.....e gıbı phonak satmayan bır fırma ustune 100-200 tl koyar satar,sonra da cıhaz arıza yapınca arar durar kımseyı bulamazsın.

nasıl anlamadımkı gasanov gardas
phonak satmıyor
juıceleste eskıden berı cıhaz kullanıyor
dıjıtal cıhazın ayarları onemlıdır bıldıgınız
bu ayar oturmayınca juıceles bu cıhazı nasıl begendı aldı kı
cıhazın arıza yapanından pekbı hayır gelmedıgını ne kadar tamır bakım gorsede altı ustunu kurtarmadıgını bılmenız lazım
kıı orda PHONAX satan onca yer var
bıtek cıhazın yenı cıkanları olmalı herhalde
cunku kendı satmadıkları cıhaza program yapamayan satıcılarla karsılastım cunku

Ben bılmem,bana oyle soyledıler.aryoyu bılemem ama benım dedıyım baska fırma.phonak satmayan bır fırma,cıhazı alıyor ustune de 100tl ekleyıp satıyor.tabı bunları bana soyledıler.bu kardess de benıbeklemedı getdı aldı,oysa ben fırmayla konusup ucuza alıcakdım ona.ola bılsın benı tanımadıgı ıcın guvenmedı ama bunu herkesın bılmesını ısterım kı ben turkıyede hıc olmadım,yanı satıcı deyılım

Sayın "Gasanov" Özel msj yoluyla 4-5 gün msj lastık tekrar tesekkur ederim yardımlarınız için, ama siz ben cihazı arya'dan almadan bir gun sizin soylediginiz; once aktif duyu ile gorustum 2700 pesin yapıyorlar dediniz, bende tesekkur ettim arya 2500tl+7 taksit veriyor dedim orayı ben tanımam dediniz bende ertesi gun aldım, o gun de siz tekrar msj atmıssınız aynı fiyata aktifduyu da veriyor diye ama ben almış bulundum yani size karsı bi guven yada guvensizlik soz konusu degil, sizin son yazdıgınıza istinaden aldım aryada sonra siz yazmıssınız aynı fiyata verecekler diye ama dedigim gibi almıs bulundum, arya 2senedir aynı yerde ama 12 yıldır o işi yaptıklarını soyledir.
ellerinde butun modeller var zaten phonak ın yetkili satıcıları kısmında acık adresi var merdiven altı satıcı degiller, en fazla ne olur 3-5 sene sonra kapanırsa başka firmaya giderim 1 kereye mahsus 50-100tl veririm artık ayarlatmaya x firmaya yaptırırım, ama su anda arya'nın kapanma gibi bir durumu yok zannerdersem yada phonak ın distributor unu arayıp arya hakkında bildide alınabilinir ama ben gerek görmedim

kımden alırsan al 2 yıl garantı kapsamında sıze hızmet verırse sevının
ben aldıgım cıhazıma bunu hıc gormeyınce yanı sutten agzım yandı yogurdu ufluyom

Sayın "shukufe" b....e dedigi bahariye işitme cihazlarını kastediyor sayın "Gasanov" ben zaten bahariye'yi fiyat almak icin aramıstım uygun fiyat verdi 2500tl+7 taksit bende sonra arya'yı aradım dedim bu firma bana bu fiyata veriyor sende verirmisin dedim tamam aynı fiyata bizden alabilirsiniz dedi yani sagın "Gasanov" aryadan bahsetmiyor orada

Bugün cihazımı aldım, biraz garip geldi açıkcası, sesler sessiz ortamda cok guzel geliyor,
ama kelimelerin başında sanki haporlor patlak gibi ses cıkart ya cart diye yada bozulma sesi gelir oyle oluyordu
şimdi o sanki birazda olsa azaldı gibi
ama arabada kendini ayarlamaya calısıyor devamlı, muzigin sesi acık, bi bakmısım baskılamıs ses felan gelmiyor sonra bi bakıyorum muzigin sesi acılmıs : )
garip oluyor kişilerin konusmasıda arada ba oyle birden ses gidiyor ayarlamaya mı calısıyor artık ne yapıyıorsa : )
sonra duzeliyor tabi 3-5 gun sonra ayara gel demislerdi eksikleri not alıyorum
goruntu olarak super hic birsey gozukmuyor kanal ici isitme cihazı gibi sadece kucuk bi kablo gozukuyor
ayarı tutturmak lazım, incelemelerimi paylaşacagım

O dediğin tamamen ayarlarla alakalı bir süre böyle devam edecek muhtemelen...

juiceles son durum nedir? bende bu aralar araştırıyorum, senin ki gibi aynı değer işitme kaybım var sağ sol yaklaşık aynı değerde...

Durumumu şöyle belirteyim 2005 yılından beri sağ kulağımda analog cihaz kullanıyorum ve sol kulakda cihaz yok şimdiye kadarda kullanmadım.

Sadece şimdilik sağ kulağım için dijital cihaz alacağım sağ kulak 70-78 db arası kayıp... Daha sonra borç bittiğinde sol kulağıma kulak içi alırım diye düşünüyorum. Çünkü sesleri en iyi sağ kulağımla yönetiyorum, sol kulağım alışsın diye ilerleyen yıllarda kulak içi cihaz kullanmayı düşünüyorum. (Not: Tel konuşmalarını sol kulağımı -cihazsız- kullanıyorum, çok verimli olmasada kısa konuşmalarla yetiniyorum en çok ailemle uzun uzun konuşurum.) Şu anki işim Milli Eğitim'de memurum, gerek tel olsun gerek müşteriler olsun, cihazdan verim almak istiyorum.

Tavsiyelerinizi ve geri bildirimlerinizi bekliyorum.

Cihazı Ankara'dan almayı planlıyorum...

Sayın emreya Bu forumda ankarada yaşıyan pek çok arkadaşımız var,onlarda yardımcı olacaktır eminim. Ben phonak nadia s5 crt aldım, 1 ay'ı geçti zannedersem, şu an çok memnunum acayip bi cihaz eski cihazım kulak iciydi ses baskılama yoktu, bu gurultulu ortamda cevresel sesleri kısıyor tek noktaya odaklanıyor vs.. zaten teknik ozellikleri yazıyor net'de bulabilirsin, ilk 1 ay alışamadım birde ayarları oturmamıştı ondan garip geldi bana cızırtı yapıyordu sesler once patlıyordu felan ama şimdi ayarları yavas yavas tutturduk , aldıgım yerde sibel hanım ve kocası murat bey var 2side cok profesyoneller, birde acayip guler yuzluler çat kapı gidiyor randevusuz hemen benim ile ilgileniyorlar surat asmıyorlar , hatta şimdi keyfi olarak widex super s220 modeli yeni ellerine geldi, dedim ben bunuda denemek istiyorum hay hay dediler benim icin tekrar ozel kalıp yaptırıyorlar kalıp gelince onuda deneyecegim 1ay kadar,her kulak farklı oldugu icin belki o daha hoşuma gider yada gitmez fikir edinmek istiyorum, aldıgım yer ellerinden gelen yardımı yapıyor size karşı birde cihazdan memnun olmadıgım icin degil farklı bi cihaz da denemek istedigimden widex i deneyecegim, forumda da tecrubeli arkadaşlar zaten diyorlar hangi cihaz dan verim alıyorsanız onu kullanın diye ondan widex ide denemek istedim başka sorunuz varsa cevaplarım

Üst Alt