Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da onaylanıp defterdarlığa gelen raporum iş yerime ulaşmamış. Ne yapabilirim?

murattı_34

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ankaradan onaylanıp gelen rapor CEvizlibağ defterdarlığa gelmiş. Defterdarlığı aradım 9 Haziranda postaya (ptt) verilip yollandığını söylediler fakat rapor hala iş yerime gelmedi. Bunun takibini nasıl yapacağım bilen varsa yardımcı olabilir mi? saygılarımla.

Defterdarlığa git ve zimmet defterinden hangi postaneye teslim edilmiş bul sonra o postaneye git...

peki hocam bunu bulduktan sonra elden alabilir miyim? yani postane verirmi acaba? çünkü bu raporu alırken raporda, hastaya raporun elden verilmemesi... gibi bir ibare yer alıyordu. Ama ben yinede sizin tavsiyenize uyup deneyeceğim.

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizi gösteren o yazının aynısını defterdarlıktan alabilirsiniz zaten.

vergi indirimi alıp almadığımı nereden öğrenebilirim?

merhaba dostlar... yine sizlere bir sorum olacak

Benim raporum Ankaradan geldi, nihayet 05 temmuz 2011 de iş yerime de ulaştı.

Buraya kadar herşey normal. ağustos ayı maaşımı aldıktan sonra bordroda sakatlık indiriminden ne kadar yararlandığım yazmıyor. % 47 olan raporuma göre 25 lira falan maaşıma yansıması gerekirdi.
Muhasebeciye durumu sordum oysa muhasebeci ben daha ilk işe girdiğim zamandan beri vergi indiriminden yararlandığımı söyledi. Tabii o zaman işe başlarken 2004 te aldığım % 40 raporum vardı, 2006 kasım ayında da işe başlamıştım .

Benim anlamadığım yöneltmelik değişti 2006 da benden iş yeri vergi indirimi için yeni rapor almamı istemişti, o zaman vergi indirimi için rapor aldığımda % 38 de kalmıştı. Sonra 2011 şubatında tekrar başvurdum ve raporu % 47 olarak aldım. Bu zamana kadar ben vergi indiriminden yararlanmışım haberim yok. Peki yeni aldığım 2011 tarihli rapor nolacak.?
Muhasebeye bu raporun fotokobisini verdim yani aldı benden.

Ayrıca kafama takılan bi soruda şu; muhasebeci bana biz seni mağdur etmemek için ilk girdiğinden beri yararlanıyorsun dedi bu vergi indiriminden. Asıl sorum arkadaşlar ben vergi indirimi alıp almadığımı hangi kurumdan öğrenebilirim. Nereyi aramam gerek? Bununla ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Arkadaşım ,
İş yeriniz yanlış bir uygulama yapmış ama bir sorun olmaz olursa da iş verenin sorunudur sizin degil.
Vergi ind.hakkınızın olup olmadığını zaten size gelen belgede belirtilmiştir.Elinizdeki ıslak imzalı belgeyi iyi inceleyin bir kısmında 3.derece vergi ind. hakkından faydalanır diye belirtilmiştir.

İlker bey sizinde dediğiniz gibi raporun ön yüzünde 3.derece vergi indiriminden faydalandırılmam gerektiğini, iş yerimin adını anarak yazmışlar rapora zaten. Lakin ben maaşıma baktığım zaman ücrette değişiklik görenedim. 954 alıyordum gene baktım 954. Eğer ki vergi indirimi almışsam niye artmadı diye düşündüm. Meğerse ben ne zamandır yararlanıyormuşum ama haberim yokmuş. Bana ilginç geldi.

Muhasebeci geçmişte maaşınıza sakatlık indirimi uygulamış olabilir. Aslında bu usulsüz bir işlem ama, muhasebeciler bilmeden yapabiliyor..

Bordronuzda sakatlık indirimi uygulanıp uygulanmadığı belli olur. Bordroda 170 TL'lik bir kalem olmalı...

evet Bülent Bey, sizin dediğiniz gibi 'SSK PRİMİ 173,05 TL' olarak bir rakam var. Onun altında da;
gelir vergisi;80,05
damga vergisi:9,93
işsiz. sig.işç. primi 12,36 vs vs. diye sıralamışlar.
benim maaşım net 954 lira. çocuk yardımı, asgari geçim indirimi dahil. Buna göre aldığım vergi indirimi kaç para oluyor? 20 ila 25 galiba!

arkadaşlar bugun ankara maliyeye ekim 25 2014 raporumu sordum.rapor daha ankaraya gitmemiş 38 gün olmuş bu normalmi bunun için nereye başvurmam gerek şimdiden teşekkür ederim.

1 hafta önce 3 gün arama boyunca saat 16:05 te 0312 415 32 06 nodan ulaştım raporumu sorduğumda, 22 ekimli raporum daha ankara gitmemiş bile bakalım ne kadar sürecek.

Üst Alt