Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da otobüslerin engelliler için olan indiriminden nasıl faydalabilirim?

mhmt

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
ankara belediyesinin engellilere otobüslerde tanıdığı haklar nelerdir %59 özürlü kimliğiyle nasıl faydalanabilirim bu haklar sadece belediye otobüsünde mi geçerli halk otobüsünde de geçerlimi nereye yada baş vurabilirim ne evraklar gerekli

saygılarımla

%59 ıle beledıye otobuslerınden yarım ındırımlı yanı pasolu ucretı ıle bınebılırsın %80 ve uzerınde ıse bedava ve 1 refakatcıde yanında bedava ıle ankarada ego hızmetlerınden yararlanabılırsın halk otobusunde gecerlı degıldır

En azından bır zamanlar boyleydı yaklasık 5 yıldır yararlanmadım

ankara ego

ankara belediyesinin engellilere otobüslerde tanıdığı haklar nelerdir %59 özürlü kimliğiyle nasıl faydalanabilirim bu haklar sadece belediye otobüsünde mi geçerli halk otobüsünde de geçerlimi nereye yada baş vurabilirim ne evraklar gerekli

saygılarımla

Engelli İÇİN OTOBÜS SERBEST KARTI almak için;

• %60 ve üzeri engelli sağlık raporu
  • 1 Adet İkametgah
  • 2 Adet Resim
  • 20 TL

Yukarıdaki evraklarla beraber Büyükşehir Belediyesi'ne başvurunuzu yapınız.
Engell için Otobüs Serbest Kartına sahip olan kişiler yanlarındaki 1 kişi refakatçı olarak ücretsiz yolculuk hakkına sahip olacaklardır.

Halk otobüslerinden yararlanacağını zannetmiyorum

Evet kimse bir şey bilmiyor doğru ama özürlü kimliğini gösterip belediye otobüslerinde indirimli bilet kullanıyorsun bu kadarını şu an öğrenebildim

ego

halk otobüsü ve belediye otobüsleri özürlü kimliği göstererek indimli bilet uygullanıyor

• 1 Adet İkametgah
  • 2 Adet Resim
  • 20 TL

Ankarada toplu ulaşım kartları için,

• 1 Adet İkametgah
  • 2 Adet Resim
  • 20 TL
%40 ile %60 arasında kalanlar ise indirimli (öğrenci) kart kullanabiliyorlar.Özel halk otobüslerindede. Fakat %60 ve üzerinde raporu olanlar ego otobüslerine bir refekatçi ile ücretsiz binebilirler.Ancak metro ve ankarayda onlarda indirimli kartla binebiliyorlar.Halbuki bu kartların metrodada ücretsiz olması lazım. Tüm arkadaşlardan ricam ankara büyükşehir belediyesini mail yagmuruna tutun. Serbest kartlar %40 sonra verilsin ve metrodada geçsin.

Bursa belediyeleri engelliler için bu konuda daha duyarlı

%40 üstü halk otobüsü - belediye otobüsü raylı sistemler hepsinde ücretsiz. ankaradaki sistem engellilerdende para kazanma üzerine olmuş.

%40-59 arası indirimli bine biliyosun &60 ve üstü bedava ve yanında bir kişi daha bedava bine biliyor.gençlik parkı yakınındaki büyük şehir belediye binasına fotografın raporun 20 lira ile başvuruyorsun aynı gün kartını çıkartıyorlar.%59 yerine %60 neden vermedi ki doktorun. vicdansızlar!! ayrıca kızılayda kocabeyoğlu pasajının yanından girişi olan ve tiyatro tren uçak gibi yerlere bedava yada indirimli gire bilmen için bi kimlik daha veriyorlar. ilgilenirsen bana dön onuda tarif ediyim.%1 için bedava olacağına indirimli haklardan faydalınıyorsun:(ayrıca şunu öğrendim su fatursaında felanda indirim yapıyorlarmış engelliler için...

en sonki başbakanın açıklamalarından sonra bütün türkiyede belediye otobüsleri engellilere üçretsiz olacaktı ankarada bu uygulamada başladımı otbüslere engelli olarak üçretsiz binenler varmı ne şekilde üçretsiz biniliyo sadece engelli kimliği yeterlimi ayrı etten bi paso kart almak gerekiyomu belediyeden.
bilgisi olanlar paylaşırsa iyi olur.

bülent yalçın;

ankaradayım ve size şunu aktarayım:
% 40 ile % 59 arası olanlar indirim kartı alabiliyor:
% 60 ve üstü olanlar serbest kart alabiliyor.
Yukarıda arkadaşlar belirtmişler halen geçerli...
Temin edileceği yer eski otogar-yeni belediye binası zemin kat- hipodrum da...

Belediyenin kendine ait otobüslerinde serbest kart ile heryere gidebilirsiniz: havaalanı dahil.
Ancak diğer otobüslerde bu serbset kart gösterildiğinde indirimli olarak geçiyor: Metro, ankaray ve özel halk otobüsleri...
TCDD banliyöleri(bir ara geçici olarak kaldırıldı) özürlü kimlik karti ile indirimli binebiliyorsunuz.
Minibüs ve taksilerde değişen yok.
Özürlü kimlik kartınız var ise sadece belediyeye ait otoparklar ücretsiz. AŞTİ ve Havaalanı otoparkları sınırsız ücretsiz.

Ankara`da yaşayan engelli arkadaşlarım size sesleniyorum İstanbul ve Bursa`da engelli seyahati ücretsiz Ankara `da niye ücretli itiraz edin. Sosyal medya aracılığı ile Melih Gökçeği e-mail yağmuruna tutun.

Belli oran üzerindekilere ücretsiz; üstelik sadece belediye araçlarında. Nasıl itiraz edeceksiniz? Engelli derneklerinin yıllardır uğraştıkları ancak başaramadıkları tek konu bu imiş. CHP Belediye başkanı zamanında bu da 25 yıl önce oluyor; tüm engelliler ücretsiz idi. Melik gökçek herşeye kılıf uydurmayı iyi becerir neticede.

ya arkadaşlar başbakan açıklamadımı heryerde üçretsiz olacak die bu nası bi iştir.

Egoyu telefon yağmuruna boğalım

Sayın arkadaşlar bildiğiniz gibi üçretsiz ulaşım yasası çıktı ama uygulamaya gecilmedi gerci çoğu ilde 40 ve üstü üçretsiz olan iller var ama ankarada 40 olan indirimli 60 rapor olana serbest gelin birlikte egoyu telefon yağmuruna tutalım 153 arayıp şikayette bulunalım bunu 3, veya 5 kişi ciddiye alınmayabilir ama birgünde 1000 veya daha fazla bu konuyla ilgili şikayet gelirse belki hızlanır her yere köntur istediğimizde buluyoruz bunada kontur ayrıp şikatte bulunalım haydi varmısınız ben aradım aile sosyal politikalar bakanlığı ile görüşmektelermiş ondan sonra uygulama aşamasına gecileçek dendi gelin rahatsız edelimki hızlansın

veli bey ne oldu şu sizin ücretsiz taşımacılık işi:):)

yasa çıktı aksarayda uygulanmaya başlandı ankarada başlayacak ama acele etmiyorlar bunu hızlandırmak için rahatsız etmek lazım sade hemen illlaa muhalif olmak için yazmışsın

:):): yok oyalanadığınızı anlayın artık diye yazdım :):)ama dur bayağa bi düzenlemeler var seçime doğru :)

chp bugüne kadar engellilerle ilgili hangi yasaya destek vermiş ve meclise bizle ilgili kaç önergesi var söylermisin

ben chp yaptı yapıyor demedim :):) ama oyalandığınızı görün dedim:):)

Bimer ile soralım. Ben de gün içinde yazacağım. 153 e internetten sormuştum.

Üst Alt