Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da özel halk otobüsleri bedava oldu mu?

• Konbuyu başlatan bordo
  • Başlangıç tarihi
Metro - Ankaray - Ego Otobüsleri - Ego Havalimanı otobüsleri de dahil Engelli Ulaşım kartı olanlara ücretsiz. "Özel" Halk otobüsleri Ücretli.

Ücretsiz olması için EGO ya yönetmeliğin tebliğ edilmesimi bekleniyor ?

Bilgisi olan arkadaş varmı ?

Ulaşım

özel halk otobüslerinde engelli kimilk kartı ile ücretsiz biniliyormu ANKARA için selamlar:)

EGO'dan kart aldım ulaşım için halk otobüslerinde ücretsiz mi diye sordum hayır indirimli bineceksiniz dediler indirim oranını bilmiyorum ego otobüslerinde kartı okutturduğunuz serbest kart diyor hayırlı işlerimiz olsun İNŞAALLAH HAYIRLI CUMA'LAR KARDEŞLER.

bilgi edinme hakkında yararlanıp ankara belediyesine soru sormuştum. ilgili cevap aşağıda.
sayın ilgili ankara kartınızı göstererek özel halk otobüslerinden ücret ödemeyerek seyahat edebilirsiniz diye mesaj geldi.

uygulama varmı bilmiyorum. hiç denemedim daha.

engelli ankara kartları göstermek şartıyla ücretsiz oldu.

özel halk otobüslerinde de engelli ankara kartları göstermek şartıyla ücretsiz oldu.faydalandırmayanları ankara valiliğine şikayet edip elli bilet cezası ile cezalandırıyorlar.

banliyö treni de ücretsiz

kayaş-sincan arası

banliyo treni
ücretli arkadaşım

hale para talep ediyorlar ben şikayet ettim ankara valiliğine bişey olmadı

Arkadaşlar para talep edenlere yönetmeliğin çıktığını söyleyin illa para isterlerse;
153 den bilgi alabileceklerini söyleyin hala ısrar ediyorlarsa
Parayı Ödeyin ve Hat no ve Saatini ve araç plakasını belirterek 153' e ve Valiliğe Şikayet edin.
Bütün otobüslerde kamera var ve inceleniyor. ve haklı olduğunuz kanıtlanınca cezai işlem uygulanıyor..

Not: 17.05.2014 tarihinde özel halk otobüsüne bindim ve serbest kartımı gösterek geçtim. ve hiç bir şey söylemediler.

hala ücretli 3tl indirim ettiler geçenlerde bunada şükr.p

Ewet bedava ancak aile sosyal bakanlığı engelli kartı ve ego engelli otobüs kartını beraber göstermeniz gerekiyor

Arkadaşlar şikayetler BİMER e yapılıyor 153 veya Valiliğe değil ve kesinlikle cezai işlem uygulanıyor ve az da değil 200 Tam Bilet Tutarı ceza ödüyorlar

arkadaşlar devlete ait özel olmayan ulaşım araçları ücretsizdir hava yolları hariç ancak bazı belediyeler uygulamamaktadırlar bu ayrı bir konu

Banliyö treni,hızlı tren hep ücretsiz.
Özel halk otobüsü de ücretsiz ama onlar şahıs olduğu için mırın kırın eder illaki. Hiçte çekemem tartışmayı onlarla.paramı verip biniyorum ben

Artık Ankarada özel halk otobösleri engellilere ücretsizdir.engelli kimlik kartınızı göstermeniz yeterlidir.kesinlikle ücret ödemeyiniz.ben yaklaşık 20 gündür biniyorum.

Süleyman Bahagelmez

Slm. A kullandığınız kart

Aile ve sosyal politikalar bakanlığından mı benim kartımı kabul etmiyorlar.

2001 yılında almıştım
Kartım bu sizin kart foğrafını gönderebilirseniz aynından alayım

3e409fc8c0e6751509f5b053f449c964.jpg

GT-I9060I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt