Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da Özel Halk Otobüslerinin engellilere ücretsiz olması..?

06serpil

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu uygulama ne zamandır var bilmiyorum ama dün halk otobüsüne bindim engellilere ücretsiz olduğuna dair bir yazı asılıydı şaşırdım ve kartımı gösterip ücretsiz bindim.
daha sonra eve giderken bindiğim otobüs muavinine kartı gösterdim ve muavin o kart geçmio dedi. iyice kafam karıştı yani otobüslerin insiyatifinde mi bu olay?
sabah ki otobüste kartımı göstermedim yine o yazı asılıydı ama ben geç farkettim ve paramı vermiştim. şimdi kartı gösterecem yine geçmio derlerse utanırım diye yapmadım. aslında yanlış ama yinede sanki insan red edilince aşağılanıyomuş gibi geldi dün akşamki otobüste bana.

yani şimdi sorum şu ki bu uygulama tüm halk otobüslerinde geçerli mi ? geçerliyse dün akşamki otobusün plakasını alıp şikayet etseydim keşke ama ilk kez karşılaştığım için uygulamayla şaşakaldım.

ankarada elektronik kart uygulaması yokmu yani kart okutma muavine gösterdim diyorsunuz pek anlamadım ancak belediye ve belediyeye bağlı özel şahıs ulaşım araçlarında kartlar geçerlidir

Arkadaşlar ben yıllardır Ankara'dayım, özel halk mavi otobüslere her bindiğimde engelli serbest kartımı gösteriyorum ücretsiz biniyorum, doğru bir yazı asılı ama o yazıyı doğru okumak lazım. sen tutupta EGO'nun verdiği serbest kartı değilde normal özürlü kartını gösterirsen tabii ki geçmez derler, yalnız ben özel mavi halk otobüsleri kalabalık olduğu zaman binmiyorum belediye otobüsüne biniyorum hem belediye otobüslerimde cihazlar var kartını okut geç ama mavi halk otobüslerinde cihazlar olmadığı için bazı dengesiz muavinler çıkıyor yalnız yazılan yazıları doğru okumakta fayda var...

aile ve sosyal politikalar bakanlının vermiş olduğu engelli kartları her ilde geçerlidir.kanun bu şekilde düzenlenmiştir belediyelerle sözleşmesi bulunan özel halk otobüslerinin tamamı bu kartı tanımak mecburiyetindedir.istisnası şudur başka bir engelli tanıdım kartı gösterilirse kabul edilmez elbette

ben ozel halk otobuslerini cok seyrek kullanirim.insanlara hic saygi gosterenini gormedim.
gecen kar kis. durakta agac olmaktansa diye bidim parami verip biletimi aldim. obur duraga gelince cok yasli bastonlu bi adam pindi. biletciye yasli kartini gosterince olmaz dedi. amcada ben para vermem, belediyeye vermiyorum diye biiki soylendi. herkes purdikkat dururken; otobusu durdurdular amcayi indirdiler. git istedigin yere sikayet et dediler bide.

shukufe

Vallahi o amca şikayet etmese onu senin yerinde olsam ben şikayet ederdim.Belediyeden,bimere,gazetelerden,forumlara,beyaz masaya,cumhurbaşkanlığına heryere şikayet ederdim.Olmadı resmini çeker Engelli ,yaşlılara saygı göstermeyen diye heryere paylaşırdım

Bende devamlı ozel halk otobusune bındıgımde para verıyorum ne zaman basladı boyle bır uygulama olacagını bılıyordum ama hayat gectıgını bılmıyorum pazartesı ılk ısım bunu denemek olacak resmı bır yazı nerde bulabılırım

mert bey engelli raporunuzla birlikte ilinizdeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidin 2 adet vesikalık fotoraf alın yanınıza engelli kartı almak istediğinizi belirtin en geç bir ay içinde kartınız geliyor müdürlüğe ankara genel merkezden halk otobüsleri spor müsabakaları devlet tiyatroları şehirler arası tren seyehatleri istanbuldaysanız deniz iç hatları ücretsiz yararlanabileceğiniz bazı hususlardır

murat6677 sizin tavrınızı pek bi anlayamadım. özel halk otobüslerinde göstermemizi istedikleri kart örneğine aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği engelli kimlik kartımızın örneğini koymuşlar ve yapıştırmışlar.siz asılan bu belgeleri gördünüzmü ki ''doğru bir yazı asılı ama o yazıyı doğru okumak lazım. sen tutupta EGO'nun verdiği serbest kartı değilde normal özürlü kartını gösterirsen tabii ki geçmez derler'' siz nasıl böyle bir cümle kullanırsınız? allaha şükür gayet okuma yazmam var üniversite mezunuyum ego kartı ve aile ve sp bak. nın verdiği kartı ayırt edebiliecek kadarda sağlıklıyım. lütfen rica ediyorum lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. çünkü ego kart örneği değil aile ve sosyal politikar bakanlığının verdiği engelli kimlik kartı örneği var otobüslerde. açıkçası yorumunuzu okuyunca üzüldüm...yorumunuzu çok yanlış buldum ki direk yanlış kart göstermişimde muavin beni reddetmiş gibi yazmışsınız böyle bir şey söz konusu değil.sevgiler,

Sayın Serpil hanım siz davanızda haklısınız size katılmamak elde değil, ben işten eve, evden işe devamlı servis aracıyla gittiğim için pek halk otobüslerine binmem, 1-2 ay önce sıhhiye köprüsünün altında pazar akşamı halk otobüsüne bindim ve EGO'nun verdiği Engelli Serbest Kartımı gösterip bindim, şoförün hemen arkasında bir yazı asılıydı o yazıda "65 yaş üstü, gazi, vazife ve harp malulü, engellilerin Ankara Büyükşehir Belediyesinini (EGO'nun) verdiği Serbest kartını göstererek ücretsiz binebilirler" diye yazıyordu keşke o zaman aklıma gelseydide o yazının fotoğrafını çekip burda yayınlayabilseydim o zaman belki bana inanırdınız. Evet Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının verdiği özürlü kartlarıyla hızlı trenlere, tiyatrolara, ören ve müzelere, indirimli şehirlerarası seyahatlere vs. bineiliyoruz. Ama maalesef bazı belediyeler kendi kartlarını basıp engellilere o kartlarla hizmet veriyorlar, evet kanun açık ve net açıklıyor siz yada biz gelde o kanunu o belediyelere yada özel kuruluşlara bunu anlat. Ben hiçbir zaman arkadaşlarımı yanlış bilgilendirmem eğer varsa yanlış bir yorumum herkesten özür dilerim...

Ankaralı olupda aramızda EGO serbest kart ile ücretsiz HALK OTOBÜSÜNE binen varmı? Ne kadar çok tanık çıkarsa o kadar çok inandırıcı olur.

Sokullu-Sanatoryum halkotobüsü muavini yarı ücret talep ediyor ve kavgaya sokuyor adamı. Şikayet bir işe yaramadı.

ben de çok kullanmıyorum otobus eşim alıyor benide genelde. egonun kartıda var bend ama çok kullanmıyorum. annemlerde kaldığım zamanlarda iş yerime gelişlerimde paralı halk otobüsleri çok pratik oluyor ve hep parayla biniyordum. bu sefer kızılaydanda bindim otobüslere özellikle yapıştırmışlar kimlik kartı örneğimizi ve uzun uzun yazmışlar yok usulsuz kullanım olursa yok bilmem ne... yani yeni bir uygulama diye düşünüyorum...

Yani büyükşehir belediyesi verilmeyecek,otobüscüler alacaz diyor,

Son düzenleme:
muratburan

Kardeş otobüscüler odasının ücret alın konusunda demeci varmı?
yani resmi yazı ya da otobüscülere gönderilen yazılı bilgi vs ona birşey yazısı var mı?

Amaç cidden emin olmak. Kulakdan dolma bilgi eyterli gelmeyebilir.

tuh yaa, bulent arinc teselliside yalan galibam:pama ankaralilarda sus pus:confused:hadiiin varmisiniz; onumuzdeki cumartesimi olur pazarmi olur bi eylem.
engelli kartiyle ozel halk otobusleri kullanilsin.
yasananlar yazilsin.
aceba sonuc.
bana bakmayin, angelli kartim yok.

ben daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım. ama anladığım kadarıyla otobüslerin keyfi uygulaması var bazı otobüslerde o yazı var bazılarında yok. bazıları bakanlığın verdiği kart geçerli diyor bazıları geçmiyor diyor. anlamadım...

etimesgut/ulus seferi yapan ozel halk otobusu kontrolden cikarak altgecite dusmus. 1 olu, 14 yarali
varmis.
rogar kapagi yuzundenmis.

ben bimer şikayet ettim bugun bimerden gelen cevap:

Şikayet konusu 01/04/2015 tarihli Ceza Komisyonunda görüşülmüş olup; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?nın 28931 sayılı Yönetmelik hükümleri gereğince cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir. Bilgilerinize rica ederiz.

[FONT=sans-serif] ben bugün aile bakanlığı ankara il müdürlüğüne sordum kart değişikliği maalesef doğruymuş, biz de kanuni hakkımızı sonuna kadar kullanacağız ve bahsedilen kartı ankara il müdürlüğünden alıp ücretsiz bineceğiz, bu saçma karar nasıl alındıysa onu da anlamadım, belediyenin kartı kendi otobüslerinde geçerli halk otobüslerinde geçersizmiş [/FONT]:)[FONT=sans-serif] maksat zorluk çıkarıp engellinin halk otobüsüne ücretsiz binişinin önünü kesmek, başbakanlıktan aldığımız engelli kartımızda geçersizmiş onu alıp yenisini vereceklermiş, gerekçesi de bakanlık öyle istiyor. istenilen evraklar da rapor fotokopisi kimlik fotokopisi eski engelli kartı ve 1 resim. raporu neden istiyorsunuz,eski kartları alırken zaten rapor vermiştik dedim, verilen cevap: bakanlık öyle istiyor [/FONT]:)[FONT=sans-serif]) trajikomik bir durum[/FONT]

soyleyenlerin yalancisiyim.ne kadar dogrudur bilemem. ankara ozel halk otobuslerinin bi sekilde melih gokcek in akp milletvekili adayi olcak olan oglunun ilisigi varmis. bilemicem.

[FONT=sans-serif]Halk otobüsü işletmecileri, mevcut yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak, siyasilerin üstünde baskı kurarak Ankara büyükşehir belediyesinin verdiği ve ego otobüsleri ile halk otobüslerinde kanun ve yönetmelikler gereği geçerli olan engelli kartlarını ve daha önceden başbakanlıktan aldığımız engelli kartlarımızı geçersiz kılarak aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği yeni ve hiç bir farklı özelliği olmayan engelli kartlarını mecbur kılarak engellinin cebindeki paraya göz dikmişlerdir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Yeni kart çıkartmak içinde eskisini ver yenisini anında al gibi bir durum yok, engelli raporunun aslı ve fotokopisini de istiyorlar, ya biz eski kartları alırken raporumuzu vermiştik , raporumuz zaten süreklilik içeriyor neden tekrar istiyorsunuz diyorsun kabul edilmiyor, eğer raporunun aslını bulamazsan yeni rapor almak için uğraş dur, yoksa halk otobüsçüler para alır, zaten ücretsiz binen vatandaş adamların ağırına gidiyor, her türlü sözle-gözle taciz ediyorlar.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Engelli bir vatandaş olarak, halk otobüsçülerinin gönlü olsun, aman kızmasınlar, engeliden de alabildikleri kadar para alsınlar, engelliler de kim oluyor zaten sesleri çıkmıyor diyen büyüklerimiz(!) için anafartalar caddesine gideceksin orada sıra numarası alıp sıran gelince başvurunu yapacaksın ve 1 hafta sonra tekrar kartını almaya gideceksin.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu duruma da Ankara büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, aile ve sosyal politikilar bakanlığı ve bütün engelli federasyon ve konfederasyonları seyirci olacak, olmazlarsa halk otobüs camiası onlara seçimlerde oy vermeyecek.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu konuda sesimizi çıkaralım, belediye-bakanlık ve stk' lar nezdinde tepkimizi duyuralım[/FONT]

bilindiği üzere yeni çıkacak yasayla bu şahıs malı özel otobüslere yetkili kurum artık belli ödemeler yapacak ve şoferler artık sesini çıkaramayacak ancak ödeme miktarı vee şekli hakkında pek bilgim yok biran önce başlarsa bu çirkin durum ortadan kalkar sanırım

ego nun kendi otobüslerinde ve metrolarda var ama halk otobüslerinde elektronik okuma yok

Üst Alt