Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da rapor almak için hangi hastaneyi önerirsiniz?

april14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Arkadaşlar, Ankara'da herhangi bir hastaneden (Devlet,Üniversite,Askeri) güncel özürlülük ölçütü cetveline göre Özürlü Raporu alan varmı? Lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var.
- Ankara'da özürlü raporunu hangi hastaneden almak maddi ve manevi olarak avantajlı? gerek poliklinik ücretleri konusunda uygun fiyat veya ücretsiz olarak muayene olma imkanı, gerekse işlerin seri bir şekilde yürütülmesi konusunda avantaj sağlar.
-Hastaneye özürlü raporu için, iş-kur'dan sevkli olarak gitmek mi? yoksa kişisel başvuru yapmak mı? avantaj sağlar.
-Heyet hastanesinden gerek sevkli gerek kişisel başvuru ile özürlü raporu almayı önerir misiniz? (Yani şunu demek istiyorum, heyet hastanesinin özürlü raporu almak için giden hastaları en ufak rahatsızlığına kadar incelediği söyleniyor bunun avantajıda, hiç beklemediğin yerden % birkaç puan daha gelebiliyormuş doğrumu acaba)

Değerli arkadaşım İŞKUR sevkiyle gidebilmen için hiçbir sosyal güvenlik sistemine dahil olmaman gerekiyor.Yani sgk dan yararlanmıyor olmalısın yoksa sevk etmiyorlar.İşsiz olman yetmiyor yani.Kişisel başvuru ile gittiğinde de farkeden birşey olmaz zira aynı kriterlere göre değerlendirileceksin.Ücret konusunu bilmiyorum fakat sen rahatsızlıklarını bildirmezsen onların arayıp bulacağını zannetmiyorum.

ben 2008 ağustosunda daha önceden tanı konulmuş hastalığıma iki ginde Ankara Numune Hastanesinden almıştım; ama o hastanenin şu andaki prosedürünü bilmiyorum yeni bir uygulama gelip gelmesiğini bilmiyorum.

2006 yılının ocak ayında Dışkapı E.A.H aldığım özürlü raporunu yenilemek için gittiğimde çalışan memur tekrardan rapor veremeyiz önce aldığınız rapora İl Sağlık Müd. 'den itiraz etmeniz gerekiyor. Onlarda uygun olan hastaneye sizi gönderecek dedi.

17 temmuz 2006 'da çıkan yeni özürlülük ölçütü ile oranlar çok düşürüldü daha sonra 2010 yılında çıkan yeni yönetmelikle düşürülen oranlar kadar bir artış olmasada 3-5 puan diyebileceğimiz yeni artışlar oldu. 2010 yılında özürlü ölçütü değiştiğinden ötürü yeniden rapor almak için hiç bir teferruata gerek kalmadan, 2010 yılından önce raporu aldığım hastaneye direk başvurarak güncel ölçüte göre rapor alma hakkım yokmudur? 2010'da çıkan ölçüt, hastanenin benden istediği il sağlık müd. itiraz etmen gerekli ki yeni rapor verilsin veya verebilelim sözünü çürütmüş olmuyormu? Yeni güncel rapor alabilmem için illaki rapora itirazmı etmem gerekli.

numune hastanesini tavsiye ederim.güzel değerlendiriyor.
düşenyaprak, numunede kaç poliklinik gezdiniz, sevklimiydi hastaneye gidişiniz, raporu ne için almıştınız ve ücret ödedinizmi?

genelde atatürk egitim ve araştırma hastanesini tavsiye ederler

ben 3 ay evvel eski raporuma itiraz ettim numuneye sevkettiler numune hakem hastanesiymiş kırıkkalede düşük verdiler ama orda daha yüksek aldım ertesi haftada rapor elimdeydi

Numune'den rapor almanın çok zor olduğunu söylerler genelde. Oran vermek konusunda da sağlık uurlulları çok ketum derler.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 30.11.2011 tarihinde aldım. Zaten iki yıldırda o hastanede tedavi oluyordum. Sağlık kuruluna müracat ettim. Aynı gün gerekli bölümleri dolaştım. Yüzde 45 muayene olduğum doktordan aldım. Tekabülü kurula girmem ve sonuçlanma işlemi 4 gün sürdü. Ankara hastanesi sistem iyi. Sosyal güvencem olduğundan dolAyı hiç bir ücrette ödemedim...

Üst Alt