Ben kasım ayında Ankara Şehir Hastanesinde sağlık kuruluna girdim. Emeklilik kontrol randevusu için SGK sevk etti. Önce resmi sevk yazısı ile hastaneye gittim, kabul etmediler MHRS yada 182 den randevu al dediler. 182 saat 16:00 da kitleniyor düşürmek çok zor, ama şansıma 1. hafta sonunda MHRS den randevu alabildim. Bir kaç gün denemek lazım. 15 gün sonrasının randevusu saat 16:00 da açılıyor. Her hastane her tip sağlık kurulu raporu vermiyor. Kimi asker için yetkili, kimi iş için, kimi silah için vb. Size uygun hastaneye önceden karar verip saat 16:00 ya 3-5 dakika kala bilgisayar başına geçip denemelisiniz. Randevu aldıktan sonra işler rutin yürüyor. Ankara şehir hastanesinin sağlık kurulu polikilinikleri çok kalabalıktı, ama bir şekilde ilerliyor. 1 kasımda SGK ya sevk için dilekçe verdim, kasım sonunda kurula girdim, sağlık raporum aralık başında e devlette gözüktü, aslı 10 gün sonra SGK ya posta ile gitti.
Siz engelli raporunu ÖTV muafiyeti, vergi indirimi yada emeklilik için değil de sadece engelli kimlik kartı için kullanacaksanız (yani su, telefon, ulaşım indirimi vb) o zaman bazı üniversite hastanelerine de başvurabiliyorsunuz. Onlardan daha kolay randevu alınıyor. Ama muayene paralımı, raporları hangi kurumda kabul ediliyor, nedir ne değildir iyice konuşup öyle başlamalı üniversite hastanesine.