Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da yakın zamana sağlık raporu randevusu veren hastane var mı?

lifeguard

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce konusu muhakkak açılmıştır ama bulamadım ve yeni bir konu açmak zorunda kaldım.
Engelli raporu için başvuru yapmak istedim ama başaramadım.
Ankara'da sağlık kurulları artık eskisi gibi işlemiyor sanırım. Numune ve SSK ya gittim 4-6 ay sonrasına randevu verdiler.
Yakın zamanda Ankara'da sağlık kuruluna başvuru yapan veya hastane tavsiye edebilecek arkadaş varmı acaba ?

Teşekkürler.

arkadaşlar babam için engelli raporu alayım dedim ama ankaradaki bazı hastanelere gidip bizzat bazılarına da telefonla sordum randevu tarihi olarak en yakını haziran ayını söylediler. numune 2019 dedi :) özellikle tayin talebinde bulunmam için lazım ancak gel gör ki hepsi aylar sonrasını söylüyor. ankara'da yeni başvuran varsa nereye nasıl başvurmuş yazabilir mi?

Arkadaslar, eger engeliniz tek birimden alinacak rapor icin yetiyorsa (mesela sadece ortopedik engel) baskent üni hastanesinden alabilirsiniz.

Bolum basina 250 TL aliyorlar engelli raporu icin. Benim sadece ortopedik engelim oldugu icin, sadece ortopediye gorundum ve raporumu iki haftada aldim 250 tl odeyerek. Ama birden fazla bolume gorunmeniz gerekiyorsa biraz pahaliya gelebilir.

Randevu almanıza gerek yok. Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine gidip dilekçe ile başvuruda bulunacaksınız. Heyet günlerini ( Salı Perşembe) takip edip muayenelerinizi tamamlayıp evraklarınızı teslim edeceksiniz. Geçmiş olsun.

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1,5 ay gibi bir sürede veriyor.

Ben onkolojiden aldm yenimahalledekinden. Bana p.tesi çarş. Yada cuma sabah erkenden gel dediler. Bende bi çarşamba gittim cuma heyete girdim pazartesi raporum hazırdı ve aldık.

rmysklc96

Merhaba,

Ben de ötv muaf araç için rapor almak istiyorum ama konu sahibi arkadaşın durumundayım. En erken 4-5 ay sonraya randevu veriyorlar. Onkoloji hastanesi ÖTV muafiyeti için (ortopedik engelim var) rapor veriyor mu?

Kutgaru

Malesef vermez devlet hastaneleri yada eğitim ve araştırma hastaneleri verir

ibni sinadan başladım rapor işine ama daha 2 gün oldu yeminle illallah ettim. babamın sol ayağı ampute yapıldı. evden çıkartmak işkence. üstüne yetmezmiş gibi hastane de engel çıkartıyor. yarıda bırakmayı düşünüyorum. daha beyin cerrahisi için bile 4 tane radyolojiden tetkik istendi. taa ağustos ayına gün verildi. hastanede inanılmaz bilgi eksikliği var. tam muayeneye gidiyorsun şu belge olması lazım diyorlar. ya da normal randevu almıyacaksın diyorlar. ama kimse bir şey söylemiyor. o engelli kurul raporunda çalışan eleman inşallah Allahından bulur. hakkımı helal etmiyorum. bilgi eksikliği yüzünden babam boşu boşuna sabahın köründe hastaneye götürüldü.

tam hatırlamıyorum ama atatürk eğitim sanki randevu veriyordu. sadece keçiören hastanesine ulaşamadım telefonla. 5-6 hastaneyi aradım en erken hazirana randevu var. numune 2019 diyor. aynı gün veya çok kısa alanların hangi hastalıkları vardı? sadece 1 bölümden mi alındı?

babamın
sol ayağı aptume edildi,
2016 da bypass oldu,
2017 içerisinde şah damarından ameliyat oldu ve diğer şah damarı tıkalı riskli diye yapmadılar,
2016-2017 yıllarında bacaklar ve kollardaki damar tıkanmıklığı nedeniyle 7-8 kez anjiyo oldu. kaldı ki sağ bacak ve kollarda hala tıkanıklık var,
şekeri var,
uzağı göremiyor,
kolları ve bacağı güçsüz,
bir sürü ilaç kullanıyor.

şimdi ben bunları belirterek ilgili birimlerden özür oranı istedim ve 9 bölümden muayene olunması gerektiği belirtildi ibni sinada.

yukarıda yazdığım özürler nedeniyle atatürk ve keçiören hastanesi de tek tek muayene ister mi? hasta aynı gün kaç polikliniğe gözükebilir?

bende bakırköy adliyesinde memurum. yıllık izinle geldim 1 hafta iznim kaldı. ben olmadan bu işleri halletmeleri çok zor. yeminle sıyırmak üzereyim.

şimdi atatürk veya keçiören hastanesine gidip işlem mi başlatayım ne yapayım bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

rambetiko girişini iptal ettir yenimahalle devlete git çabuk alırsın

flora19

Gülhane Eğitim Araştırmaya gittim, EMG istediler 1 ay sonraya randevu verdiler. Burdaki girişi iptal ettirmeden başka bir devlet hastanesine başvursam olmaz mı?

Normalde 1 günde (Sadece ortopedi baksa yeterli aslında) alınabilecek bir rapor için Ankaranın tüm hastanelerini gezdim ve aylar sürecek bir işlem gibi görünüyor. Engelli raporu da istemiyorum halbu ki, sadece tertibatlı ve otomatik araç sürebilir dese, ÖTV muafiyetinden faydalansam yeterli. Ama bu gidişle uğraşmaktan vazgeçeceğim. Devlet bir hak tanımış ama o hakkı kullandırmak için olmadık sıkıntılar çıkıyor.

Olmaz

İki üç giriş olmaz sağlık kuruluna

Merhaba.ben yaklasik 20 gun once ssk diskapi hastanesine basvurdum.ehliyetimi degistirmek icin.poliklinikleri gezdim ,dr goruslerini aldim.daha sonra il saglik mudurlugune belgelerimi biraktim.size sms gelecek heyete gireceksiniz dediler.fakat 3 haftadir smsin felan geldigi yok.ne kadar surede gelir bu heyete giris smsim?yakin zamanda rapor almak icin bu asamaya gelip bekleyen ve bilgisi olan var mi?

İl sağlığa niye bıraktınız belgeleri hastanede kalcaktı belgeler

Hastane size şugün heyete gel dicekti

Bende ordan aldım

gokcesydn

Ben de Kasım 2017 de Ankara da İl sağlıkta yaptırdım işlerimi. SMS felan yoktu o zaman, evrakları teslim ettiğim anda şu gün şu saatte gel heyete gireceksin dediler, gittim girdim, raporumu alıp, kursa yazıldım.

Hastane kabul etmedi.il saglik md.e yolladilar zorunlu olarak.sms gelecek takip et dediler

küçük illerde 1 haftada alırsınız...arkadaş ekpss ye girecek çarşamba günü heyet var aynı gün de rapor alacaz....

engel oranı için , sincan nafiz körez devlet hastahanesi ( organize polikliniği bu iş için ayrılmış bi birim ) sakin ve çok itinalı dikkatli düzenli bir yer

ankaradan nerden alabiliriz acaba en hızlı sincan dan alamadık onkoloji yok diye yenimahallede aynı şeyi söyledi

ankara hastanesi gayet hızlı rapor veriyor. öncelikle mhrs üzerinden sağlık kurulu için randevu alın. daha sonra sekreterliğe başvurup poliklinikleri belirteceksiniz. muayene işlemlerini bitirip sonucu tekrar sekreterliğe vereceksiniz. en son gün verip çağırıyorlar. polikliniklerin muayenesi sayısına göre 1 günde bile bitebilir.

Üst Alt