Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'daki engelli ve rahatsızlığı olan memurlara iki gün idari izin

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
72
Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, kent genelindeki kamu görevlisi engellilerin ve kronik hastalığı olanların yarın itibariyle hafta sonuna kadar idari izinli sayılacağını bildirdi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve hafta sonuna kadar yüksek sıcaklıkların devam edeceği anımsatıldı.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun tavsiye kararı uyarınca kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar ile kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği hastalarının ve kronik hastalıkları olanlar ile özürlü personelin, yarın itibariyle hafta sonuna kadar sağlık ve idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Başkent'te sıcak yaz tatili!-HABERTÜRK

Ankara da sıcak sa biz Mersin de yanıyoruz o zaman nasıl olacak şimdi ???

aday memurum herhangi bi sorun olurmuki yazıyı gösterince

kalp yetmezliğinden dolayı üniversiteye bağlı bir fakültede engelli olarak çalışıyorum. Ankarada sıcak hava nedeniyle engellilere 2 gün idari izin verildiğini birinci gün mesai biterken bir arkadaşdan öğrendim. ikinci gün izinli olduğumu fakülte sekreterliğine bildirmeye gittim. fakülte sekreterl izindeymiş vekaleten yerine bir şef tayin edilmiş durumu ona bildirdim. Bana izinli olabilmen için ankara valiliğinin engellilere verilen bu izinden dolayı izin kullanmak istiyorum diye yazı yaz imzala bana ver dedi. bende valiliğin basın açıklaması var kamu kurumunda çalışan engellilere verilmiş izin hakkı ben bu hakkkımı kullan mak istiyorum dedim. dilekçe yazamam dedim. bize valiliğin resmi yazısı ulaşmadı dedi. Bende valilik tek tek bütün kamu kurumlarının hangi birisine yazı yazsın dedim. senin dışında başka kimse bize izin talebinde bulunmadı dedi. bende valilik bana bu izin hakkını tanımış bende usulen size bu durumu iletmeye geldim iletmekle hatamı ettim dedim. bana sanki lütufda bulunuyormuş gibi benden hadi izinlisin yarın gelme dedi. bir şey demeden odadan çıktım .1 günlük izinimi kullandım bugün işe başladım. ama tavır almışlardı.

sonuçda arkadaşlar valilik tarafından daha önceden engellilere verilen izinleri kullanamadık kullandığımız zaman tavır alıyorlar. neticede bunun bir örneğini gördüm kurumda bir engelli arkadaşımız vardı valiliğin vermiş olduğu izni kullandı. dekan yardımcısı fakülte sekreteri tavır aldı emeklilik günün geldi diye zoraki arkadaşı emekli ettiler. istemediği halde

Üst Alt