Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'dan gelen vergi indiriminde herhangi bir tarih ve sürekli ibaresi yok!?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamunaleykum arkadaşlar lutfen yardım ankaradan gelen vergi indirimine herhangi bir tarih ve sürekli ibaresi yok bu ne anlama geliyor

Arkadaslar ben dün ssk ya emeklilik basvurumu yaptım e devlette v.i. aylığı yazıyor artık bu şekilde mi yazıyor yoksa memur yanlış kayıt yapmış olabilir mi.

ALEXSANDERS mrb hayırlı geceler
Vergi indiriminde herhan gibi bir tarih belirtilmemiş ise süreklidir vergi indiriminiz emekliliğinizde hayırlı olsun.

umut2135 hayırlı günler ben 2016 yılında vergi indirimi için başvuru yaptım hastane sürekli rapor verdi ankara raporu 1 yıl geçerli olacak şekilde onadi 1 yıl sonra kontrolde 2017 yilinda raporum 40 altına düştü emekligim iptal oldu sonrasında 29 03 2018 tarihinden tekrar vergi indirimi için başvuru yaptım hastane sürekli rapor verdi ankara raporu sürekli onayladı dün ssk 2016 da aldığım raporu teyit için kontrol istedi şimdi sorum yeni rapor aldım 7 ay sonra yeni rapor alınca eski rapor iptal olmadı mı şimdi kontrolde 40 altına düşer ise emekliligim iptal olur mu yoksa eski raporda ödediği maaşları geri mi ister biraz uzun oldu hakkınızı helal edin teşekkürler çok acil cevap bekliyorum

ALEXSANDERS mrb şimdi
Yeni raporunuzla tekrardan emeklilik baş vurusunda bulundunuz ve sgk vergi indiriminiz ve raporuz sürekli olmasına rağmen tekrar kontrolmü istedi sizden?
emekli oldunuz ve maaş almaya başladınız sgk kontrol istemesi durumunda rapor oranınız %40 altına düştü diyelim sgk sizden aldığınız maaşları geri istemez sadece maaşınızı durdurup iptal eder.

Hayir yeni olan raporu degil eski olan raporu kontrole çağırıyor yeni raporun %40 altına düşme ihtimali yok eski raporda olan 4 hastalığı teşhis et diyor göz fizik psikiyatri tansiyon bunlar toplamı %50 1 yıl sonra iptal oldu yeni rapor göz fizik tansiyon şeker göğüs %56 ile sürekli vergi indirimi emekli oldum soru biten raporu neden teyit ister zaten eski rapor %34 çıktı itiraz bile etmedim iptal oldu 7 ay sonra tekrar baş vuru yaptım kabul oldu
umut2135 lütfen cevap bekliyorum çok acil yardımların için çok teşekkürler

ALEXSANDERS sanırım eski raporunuz sgk sisteminde
İşlem gördüğü için yeni raporunuzda oran varklı olduğu için tekrar kontrol istiyor isterseniz yeni aldığınız raporu hastaneye sevk isteyin elinizdeki raporda referans olur sonuçta aynı çıkar yada dava açabilirsiniz buda uzun sürer
Süreç uzar karar sizin.

Ssk ya sordum yeni raporla ilgisi yok diyor yeni hastalık eklemeden eski raporu teyit edilecek oran %40 altına düşer ise 10 aylık parayı geri iade edersin dediler zaten 2500 tl yersiz ödeme diye iade ettim

Sizinle tel de konuşsak

Sizin için uygun olursa tabi

ALEXSANDERS böyle bir uygulama söz konusu olamaz
Sgk müdürüne çıkın durumu anlatın
Ödenen maaşlar geri istenemez böyle bir şey ilk defa duyuyorum sizin vergi indiriminiz var raporunuz var sgk istediği zaman istediği kişiyi kontrole çağıra bilir oran düşer veya yükselir ama ödenen maaşlar geri istenemez
Memurun iş bilmezliği ola bilir bulunduğunuz sgk il müdürlülüğüne gidin isterseniz durumu anlatın bakalım sonuç ne olacak.

Konuştum müdür yardımıcısı dedi bende anlamadım acaba iki rapor olduğu için olabilir mi birde yeni rapor alınca eski rapor hükmü bitmezmi

Emeklilik dilekçesi verdiğimiz yere mi yoksa ssk il müdürlüğü ayrı kurum mu acaba umut bey

Ssk müdürü ile konuştum dinlemedi ssk il müdürlüğü emeklilik dilekçesi verdiğimiz yer mi yoksa ssk il müdürlüğü başka bir yer mi

ALEXSANDERS sgk il müdürlülüğü bulunduğunuz ilin merkez yerinde vardır yeni rapor alınca eski rapor hükmü düşer ancak eski raporlarınız sgk mevcut olduğundan belki şaibeli gelmiş olabilir isterseniz yeni rapor aldığınız hastaneye sevk isteyin orda kontrol olun elinizdeki rapor da referans olur size.

Zaten eski olan rapor ile 2017 yılında kontrole girdim %34 te kaldı bitti 7 ay sonra tekrar baş vuru yaptim kabul oldu ve tekrar emekli oldum yanlız emekli olduğum tarih eski raporun başlangıcı gözüküyor

Üst Alt