Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'dan hızlı trenle İstanbul Kadıköy'e gideceğim. Toplu ulaşım..?

yakups

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, tedavi için İstanbul'a gideceğim. İstanbul'u hiç bilmiyorum. Ankara' dan hızlı trenle gideceğim. Gideceğim klinik Kadıköy'de. İstanbul'da engelli olarak toplu taşımadan ücretsiz nasıl yararlanırım? Eğer mümkün değilse parasıyla hangi araçları kullanıp ulaşabilirim? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

yakups metro,otobüs,marmaray,gemi ulaşımı engellilere ücretsiz ama engelli istanbulkartına ihtiyacın var o olmadan faydalanamazsın.
Ücretle sadece münibüsleri kullanabilirsin onun dışında toplu ulaşımda istanbulkart veya tek ve 5 kullanımlık kartlar var ama tek ve 5 kullanımlık kartlar pahalıya gelir.
Vaktiniz olmadığı için engelli istanbul kart çıkartabileceğinizi zannetmiyorum.
Sizin için en mantıklısı istanbul kart alıp içine ihtiyacınız kadar para yükleyip kullanmanız
Not: istanbul kart aldıktan sonra kişisel bilgilerinizle kartı kişiselleştirinki aktarma indirimlerinden faydalanabilesiniz.

kara duman Engelli İstanbulkart nereden çıkartılır. ne kadar sürer? Eğer mümkün olmazsa normal kartı nereden nasıl alabilirim?

Haziran ayında yaptığım bir İstanbul ziyaretimde tramvayı kartsız kullanmıştım. Güvenlik görevlisine engelli olduğumu ve şehir dışından geldiğimi söyleyince geçmeme müsaade etmişti. Metro ve metrobüste de benzer şekilde belki geçilebilir ama otobüsler için yorum yapamıyorum.

yakups ist da tedavin uzunmu sürecek eyer uzun sürecekse. kart çıkarman gerekiyosa ist karaköyde iett kart çıkarma çıkarma yeri varda.. en sağlıklısı. iett yi arayıp sorman,,

yakubs

https://www.belbim.istanbul/urunler-hizmetler-islem-noktalarimiz
Bu sitedeki yazan yerlerden istanbul kart satın alıp dolum yapabilirsin biletmatikler bütün metro,tramvay,gemi,marmaray duraklarında büyük otobüs duraklarında ve daha bir çok yerde var.
Engelli kartı için istanbulkart başvuru noktalarına engelli raporun,1 adet resim ve kimliğinle başvurursan alabilirsim başvuru merkezleri linkte yazıyor.

2-3 hafta önce ben pendikten çıkarttım 5 dakika bile sürmedi.Kadiköyde de var minübüs duraklarının arkası çok basit yeri,telefonunlada bulursun.ayrıca kime sorsan gösteririr .60 tl ücret ödüyorsun yanında vesikalık varsa onu istiyorlar yoksa kendileri resim çekiyorlar birde rapor numaranı soruyorlar bu kadar.bence çıkarttır çok kolay.

Üst Alt