Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'nın düşürdüğü rapor oranına itiraz edilebilir mi?

ARMADA7806

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
kardolojiden 3 tane % 10 yuzfelcinden % 5 solunum yollarindan % 20 rapor aldim
ankara maliye saglik kurulu % 45 lik raporu % 39 dusurdu
bu arada rapor alirken kan sekeri yuksek gelmesine ragmen oran verilmedi. rapor ankaradayken teklar doktora gittim su anda raporlu seker hastaligi mevcut

rapora ankara maliye saglik kuruluna itiraz nasil yapabilirim?

ayrica seker hastaligini itiraz ederken ekleyebilir miyim, ankara maliye saglik kuruluna itiraz yapilabiliyor muyum, itiraz sonucu yeniden hastaneye gidebilir miyim?

kısa sürede yardım ederler bildiğim kadarıyla bir ay içinde mahkemeye verilmeli mahkeme bizden yana rahat olun
***Olayın Özeti
Yetkili olan, Şişli Etfal Hastanesi’nden yüzde 43 oranlı rapor alıp vergi indirimi için Maliye’ye müracaat eden E.Ö. ‘nün yüzde 43 raporu, Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından yüzde 35’e düşürmüş ve vergi indirim talebi reddedilmiştir. Bunun üzerine Vergi Mahkemesinde dava açan okurumuz, davayı kazanmış ve söke söke mahkeme eliyle vergi indirim belgesi almıştır.

***Mahkeme Merkez Sağlık Kurulu değil hastaneler yetkilidir diyor
Mahkeme kararına göre, “ilgili Yönetmelik hükmünden de anlaşılacağı üzere özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisi Yönetmelik eki listede sayılan sağlık raporlarını düzenlemeye yetkili olan sağlık kuruluşlarına tanınmış, sağlık raporlarında yer alan sakatlık bulgularına göre sakatlık oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna herhangi bir yetki tanınmamıştır…” demiştir.

***Dava eden belgesini alıp emekli olur
Danıştay ve Vergi Mahkemelerine göre, Maliye Bakanlığının merkez sağlık kurulunun rapor oranını düşürme yetkisi yoktur. Öyleyse bu güne kadar rapor oranları düşürülerek, vergi indirim belgesi alamayanlar dava ile bu belgeleri alıp emekli olabilirler.

***Davayı nasıl açacaksınız?
Dava açmak için elinizde en geç 30 gün içinde alınmış bir red kararı olması gerekir. Zira, vergi mahkemelerinde dava açma süresi red kararının elinize ulaşma tarihinden itibaren 30 gündür. Bu sebeple geçmişte red alanlar, yeniden Maliyeye vergi indirim belgesi almak için müracaat etsinler, yeniden red gelirse de gidip vergi mahkemelerinde dava açsınlar. Davadan sonra replik ve düplik (cevap ve cevaba cevap) dilekçelerine de yasal süresi içinde cevap verirseniz davanızı kazanırsınız.

arkadaşımın % 45 lik oranını ankara maliye saglık kurulu % 39 a düşürdü nedeni ventreküler ekstasolar diye cetvelde olmayan bir hastalık yazılmış halbuki arkadaşın kalp ritim bozuklugu vardı kardiyoloji doktoru bu bir memur hatası dedi neticede memur hatasından arkadaş maduriyet yaşadı üstelik tip 2 şeker hastalıgınada oran verilmemiş biz ankara maliye saglık kuruluna itiraz yaptık neticesi ne olur hastane hatası yüzünden 6 geçmeden yeniden saglık kurulu raporu alınabilirmi ankara maliye saglık kurulu muracaatımızı kabul etmezse il saglık müdürlügü bizi hakem hastaneye gönderecekmidir neticede hastane ve ankara maliye saglık kurulu arkadaşı madur etti

arkadaşlar bende 2007 yılında %40 rapor aldım. 2010 yılında kamuda işçi olarak çalışmaya başladım.ve vergi indirimi için başvurdum.Raporum Ankara'dan %28 olarak geri döndü.bu yılın başında tekrar başvurdum bu seferde %32 olarak Ankara'dan geri döndü.Yani erken emekli olamayacakmışım bizler kamuya atanırken engelli kadrosundan atanıyoruz.Ama emeklilige gelince devlet önümüze engel çıkarıyor.Bu konuda ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim.

arkadasım hastane hatası yüzünden madur oldu kalp ritim bozuklugu yerine ne cetvelde olan nede hiç kimsenin bildigi bir hastalık rapora yazılmış ankara maliye saglık kurulu oranı yüzde 10 silerek yüzde 39 a düşürmüş arkadaş hem il saglık müdürlügüne hemde ankara maliye saglık kuruluna itiraz etti ilk cevak il saglık müdürlügünden geldi teklar rapor düzenlendi teklar oran % 45 çıktı hastalıkları soyle kalp ritim bozuklugu % 10 hipertansiyon ve % 20 tansiyona hiportrlofi oldugu için verildi solunum yolu % 20 ve yüzfelci % 5 şimdi ne yapsın ankara maliye saglık kurulundan yanıt beklemesine gerek varmı il saglık müdürlügü hatasını zaten kabul etmiş oldu 6 ay geçmeden teklar rapor alındı

bugun telefonda ögrendigime göre %68 olarak ankaraya giden raporum %64 olarak onaylanmıs ,4 puanlık düşüş benim için sorun yaratmasada durumu kritik olan arkadaslar icin 1 puanın bile cok sey ifade ettigini biliyor ve allah herkesin gönlüne vermesini diliyorum.

bulunmus oldugum vilayetin defterdarlıgına gereken yazıların yazıldıgını ve buradaki defterdarlgında bana ve calıstıgım iş yerine gerekli yazı ve evrakların ulastırılacagı söylendi ,elime yazı gelir gelmez emeklilik icin basvuracagım ,bakalım ilerleyen günler neyi göstereecek,hakkımızda hayırlısı....

esen kalın..

ankara maliye saglik kuruluna itiraz

hastane hatasi sonucu ankara maliye saglik kurulu orani dusurulse il saglik mudurlugune itiraz edilirse il saglik mudurlugu itirazi yerinde gorup hastaneye sevk etmesi durumunda 6 ay dolmadan teklar olumlu bir rapor alinmasiyla ankara maliye saglik kurulu bu raporuda 6 ay gecmemesine ragmen dikkate alacakmidir

mahkeme ile hak arama uzun sürebiliyor. tercih sizin..

arkadaşlar biz şimdi Ömss'den memur olarak atansak tekrar vergi indirimi almak zorunda mı kalacağız.Yani devlet bizi engelli kadrosunda işe alıyor ama emekli etmeye gelince emekli etmiyor bu nasıl iş.Sonrada raporlar Ankara'ya gidiyor sürekli düşüyor.Buna artık bir çözüm bulunmalı.

Vergi indirim hakkınız devam eder, ama ömss sonucu atandığınızda emeklilik için zamanı geldiğinde yeniden rapor almak zorundasınız.

merhaba arkadaşlar devlet kadrosunda engelli olarak işe başlayan kişilerin vergi indirimi almasına gerek yokmuş 15 yılda emekli olunabiliyormuş.böyle bir yazı okudum doğruluğu nedir? bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.Benim %40 raporum var ama vergi indirimi almadım.

simdi ne olacak hastane hatasi yuzunden ankara maliye saglik kuru orani % 40 ALTINA dusurmustu hem ankara maliye saglik kuruluna itiraz edildi hemde il saglik mudurlugune ilk cevap il saglik mudurlugunden geldigi icin hakem hastaneye gidildi hakem hastane orani teklar % 42 verdi bu raporla teklar vergi indirimine basvurabilirmiyiz yalniz 6 ay gecmedi itiraz sonuncu bu rapor alindi
tip 2 seker % 20
diyebetik noropati % 10
hipertansiyon kalp duvarlarinda genisleme oldugu icin tibbi terimiyle hiportrafi % 20

Yüksek tansiyon çıkmadımı sizde , ayrıcada ne zamandır diyabet hastasınız..

teklar itiraz sonucu hakem hastaneden % 43 alindi
tip 2 dogru sonradan 35 yasinda sonra cikti % 20
hipertansiyonda dogru cetvele gore cunku sol ventirekul hiportrafi var % 20
yine norolojiden diyebetik noropotiden % 10 verdi cetvelde bunun yeride var elde ayakta bas agrilari bolumunde yuzde 5-10-15 bunlardan birisini verebiliyordu 10 verdiler saglik olsun zaten arkadas burdanda tedavi goruyordu
benim merak ettigim bunlar degil simdi ne olacak 6 gecmedi teklar itiraz sonucu hakem hastaneden rapor alindi muracaatimiz halinde ankara maliye saglik kurulu teklar muracatimizi degerlendirecekmidir itirazimiz suydu hastanenin yanlis rapor duzenlemesi ve ankara maliye saglik kurulu haksiz yere arkadasi madur etmesi itiramiz hakli bulundu ve teklar rapor alindi

elbette tekrar degerlendirecektir. Diyabetik nöropati sizde pek hasar vermemiş demek.

Üst Alt