Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'ya ikinci kez gönderilen raporumun son durumunu nasıl öğrenebilirim?

piano

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar ben ms hastasıyım hastaneden aldığım rapor % 65 di ankaraya büyük mükellef vergi dairesi ile raporumu gönderdim 1 ay snr cevap olarak bana engellilik bulgularının tam olarak belirtilmesi lab sonuçlarının belirtilmesi ile ilgili saçma sapan bir gerekçe ile geri döndü raporu almış olduğum hastaneye giderek durumu anlattım ve sil baştan tekrar doktorları gezerek yeniden rapor duzenlendi adıma bu yaptıkları gercekten zulüm allaha havale ediyorum hepsini uzatarak sizleride sıkmayım sizleri öğrenmek istediğim konu şu şimdi ben herhangi bir sevk ile gitmedim hastaneye kurulda ki kişiler raporunu biz ankaraya gonderecegiz sana işyerine ulaşır dediler ben şuan raporumu nasıl ve nereden takip edebilirim yardımlarınızı bekliyorum herkes teşekkürler iyi geceler saygılar. ..

Hakem Hastane Onayı Vergi İndirimi

Sevgili arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.
Benim sorunum şu şekilde 3 adet raporum oldu ankara sayesinde
ilk aldığım raporu ankaraya gönderdim ve geri geldi engellilik bulgularının açık bir şekilde yazması istendi. tekrar beni hastaneye sevk ettiler % 50 raporum.
Tekrar bana gönderdikleri kağıt ile hastaneye gittim yeniden rapor aldım % 53 oranın da yine ankaraya gönderdim ve bu seferde 2 rapor arasında fark var diye ankaranın belirlemiş olduğu hakem hastaneye sevk ettiler.
Hakem hastaneden de bu sefer % 83 rapor aldım ve ankaraya gönderdik.

Arkadaşlar vallahi bu yapılan zulüm ayakta durmaya taakatim yok mecalim yok ALLah görüyor ya neyse.

Sorum şu arkadaşlar artık hakem hastanenin vermiş olduğu oran kesin ve katidir değil mi?
sonuçta ben istediğim hastaneye değil ankaranın seçtiği ve gönderdiği hastaneden rapor aldım ALLAH aşkına bu raporada birşey derler mi artık umarım demezler derlerse eğer bütün yasal haklarımı kullanacağım
avukatlada görüştüm konu ile ilgili ama sizlerden de bilgi almak istedim hakem hastane kesin ve katimidir artık biraz uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen vakit ayıran okuyan herkese çok teşekkür ederim

Benim gibi bu tarzda sorun yaşayan arkadaşlarım varsa eğer ki gelin bu konuyu mahkemeye oradan da medyaya taşıyalım ki herkes görsün durumumuzu bizlere bu zulmü yaşatanlar belki utanır da geri adım atıp kanunları uygularlar bizden sonra ki engelli dostlarımız bu zulmü yaşamasınlar çeken bilir bütün tahlil radyoloji tedavi bilgilerimiz zaten devletin hastanelerin de mevcut gerekirse tekrar bos (omur ilik) sıvısını bile vermeye razıyım yeter artık ya

piano

Vatandaşa eziyet çektirmek bir kural olmuş bu ülkede! Allah kahretsin!

Hakem hastanesşnden aldığınız rapor kabul görecektir. Sıkmayın canınızı artık...

OturanBoğa

Bülent abi çok teşekkür ediyorum sana inşallah artık kabul ederler.Demek ki bu ülkede vergi dairesinde ki kişilerin istediği gibi engelli olmak gerekiyor hastaneye değil de vergi dairesine gidip engelli raporu alalım artık 6 sene tıp okuyanlar yanlış yapıyor sanırım bu işlemleri 4 sene maliye okuyanlardan almak lazım teşekkür ederim ilginize hoşçakalın

Çok geçmiş olsun eşimde polinöropati hastalığı var yaşadıklarınızın bire bir aynısını eşime yaşattılar Allah kahretsin bunları

şu vergı dairesı lınkı çalışmıyor ne zaman denesek bunda bır yanlışlıkvar sanırım.

denizrüyanaz

Ben

Kanun çıkarırlar yasalaşır yine onaylamazlar.Allah bu insanları görüyor ya sopası yok elbet birgün sorar hesabını Cenabı hak bu arada çok geçmişler olsun eşinize bu ülkede yaşamak zaten zor hele ki engelli olarak tutunmaya çalışmak ALLAH a havale ediyorum hepsini elimizden gelen bu şuan için o bizi görürde duyar da sağlıcakla kalın

Süresiz Vergi İndirimi Hk

Arkadaşlar 3 raporum sonucunda şükür vergi indirimi aldım 1.derece olarak.Sorum şu benim

Şimdi bakanlıktan gelen vergi indirimim süresiz hiç bir süre belirtilmiyor buraya kadar çok güzel.
Fakat son raporum 2 yıl süreli şimdi benim tekrar dan engelli raporu almam gerekiyormu hastaneden çünkü engelli kartımı almak için tekrar dan başvurduğumda 2 yıl süreli olarak aldım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

piano

Hayırlı olsun. Raporun bir önemi yok, önemli olan vergi indiriminin sürekli olmasıdır. Bir daha raporla vs. işiniz olmaz.

OturanBoğa

Bülent abi çok teşekkür ederim hepinize eksik olmayın.

Benim bir sorum daha olacak sizlere çok sıktım sizleride farkındayım kusuruma bakmayın lütfen bilgileniyorum sayenizde.
Şimdi ben geçmişe dönük 2014 yılından itibaren vergi indirimimi talep edeceğim çalışmış olduğum 3 şirket var hepsinden çalışmış olduğum aylara ait bordrolarımı imza sirküleri ile birlikte aldım.Fakat dikkatemi çekecen konu şudur ki çalışmış olduğum 1 şirket daha benim vergi indirimim gelmeden çalışmış olduğum aylara ait bordrolarım da beni eski 68 olan raporum üzerinden (2 derece) sanki vergi indirimi alıyormuşum gibi göstermiş diğer 2 şirket yararlandırmadı zaten ve bordromdan düşen tutarı maaşı mada yansıtmadılar fakat ankaradan benim yazım yeni geldi ve 2014 yılından itibaren 1 dereceden vergi indirimi uygulayın yazıyor ben hakkımı yedirmek istemiyorum bu şirkete vergi dairesine gidip ne demem lazım benim seni faydalandırmış bu şirket demezler mi bana yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler

piano
Size yersiz olarak 2.dereceden vergi indirimi uygulayan şirketin size yansıtmadığı tutarı vergi dairesinden isteyemezsiniz.
Benim tavsiyem, şayet vergi indirimi hakettiğiniz tarihten önceki tarihlerde de vergi indirimi uygulanmışsa hiç karıştırmayın. Çünkü bu yersiz ödeme olur ve iadesi istenebilir.
Yok ben onlarda bırakmam bunu derseniz de ancak şikayet edersiniz ceza almaları konusunda uğraşırsınız sizin bir kazancınız olmaz,ancak yargı yolu olabilir ki bu kadarcık bir şey için de astarı yüzünden pahalı olur.
Siz 3 firmadan aldıklarınızı da verin ve ödenen gelir vergilerinden iadenizin hesaplanarak ödenmesini isteyin.
2.derece vergi indirimi uygulanan süre vergi indiriminizin başlangıç tarihinden sonraya geliyorsa 1.derece - 2. derece farkını verirler.

Ufukalp
Ufuk abi 2015 yılında vergi indirimi hakkım geldi bu adamlar 2014 den beri sanki vergi indirimi alıyormuşum gibi devletin bana verdiği parayı sigortadan düşüp bana vermiyorlar sgk bunlara hiçmi sormaz kafana göre vergi indirimi nasıl onaylarsın diye ben bunları şimdi işçi mahkemesine mi vermem gerekir yoksa çalışma bakanlığına mı şikayet etmem gerekir teşekkür ederim

piano
Vergi indiriminin sigorta ve sigorta primleriyle hiç ilgisi yoktur.
Vergi indirimi tahakkuk eden aylık gelir vergisinden mahsup edilir. Yani şirket vergi dairesine sizin vergi indiriminiz var gibi işlem yaparak size ödenmesi gereken tutarı gelir verginizden mahsup etmiş ancak size ödemeyip cebine atmış, burada muhatap sgk değil maliyedir.

Ufukalp
Özetleyecek olursak ben şirketi o zaman maliyeye şikayet edeceğim resmen bu vergi kaçırma ayıptır ya engelli üzerinden de olurmu bu hesaplar terbiyesizler ya çok teşekkür ederim

Bende raporumla vergi indirimi için başvurmuştum.tekrar heyetten geçmem istendi.2 ay önce tekrar heyetten geçtim. Geçen ay aradığımda raorumun bakanlığa gittiğini söylediler.nezaman sonuçlancak bilmiyorum ama eğer raporum daha yüksek gelirse ona göre bir indirim mi uygulanır yoksa hakem heyete mi gönderilirim bende?

Lâ Tahzen

Benide tekrar hastaneye sevk etmişlerdi ilk raporumda 2 raporumun yüzde fazlaydı ilk rapora göre bu seferde 2 rapor arasında fark var dediler ve hakem hastaneye sevk etmişlerdi hakem hastanesinden aldığım rapor kabul görmüştü engellilere eziyet çektirmek şart olmuş kahretsin yani umarım senin raporun kabul görür inşallah

Teşekkür ederim.bugün iş yerime bakanlık cevap göndermiş. Tetkik ve bulgular ayrıntılı bir şekilde açıklanmadığı ve eksik bulunduğu için bir karara varılamadığı,tekrar heyetten geçmemi ve ekte bulunan ilave tetkiklerinde yapılıp raporun tekrar kendilerine gönderilmesini istemişler.
zaten bundan öncede ankara vergi dairesi aynı şeyi diyerek ve ekte solunum testi isteyerek beni numuneye göndermişti heyete.bu seferde maliye Bakanlığı aynı şeyi söyleyip ilave olarak daha başka tetkikler istemiş.
bu neyin kafası gerçekten. Bir insanı "biz karara varamıyoruz" diye 2 kere aynı hastaneye heyete göndermek hangi akla sığıyor.hastane senin belirlediğin hastane...doktor oranın doktoru...ve bakanlık hâlâ karar veremiyor.ben böyle bir şey i ilk defa kendimde görüyorum. Hakem heyete gönderse anlarım.zaten en başında gönderdiği hastane hakem Hastanesi. Numuneden başka hakem hastane yok diye biliyorum. O yüzden belki hakem hastaneye gönderemedi bilmiyorum.
ama böyle eziyetide kimsede görmedim,duymadım.okumadım.bana deselerki vergi indiriminden faydalanamazsın..amenna..
karar veremiyolarmış bir türlü.sinirden gülüyorum sabahtan beri :)))

Lâ Tahzen

Bunu bu şekilde yazın bence BİMER kanalıyla SGK'ya ve nasıl bir mantıkla bu şekilde hareketl ettiklerine dair açıklama isteyin.

Ben 3.kez numune hastanesinde heyetten geçtim.aynı tetkikleri yaptırdım.doktorlar benden çok tepki gösterip maliyeye saydırdı :)
Biz hakem hastaneyiz nasıl bir daha gönderirler diye.işte not ettikleri bulguların heyet raporuna da yazılması için heyet bölümüne not düşüldü.yani derecem değişmedi eminim.maliyede bekliyormuş raporum şuan.başvuralı 6 ay olacak. İnşallah sonuçlanır da bir karara varırlar bu sefer.
Maliyede şu yönden haklı.okadar bulgu not düşüyor doktor muayenede.ama heyet raporundaki tanıya eklem Ağrısı denilip geçiliyor. Yüzde 66 rapor vermişsin.bunu eklem ağrısına mı verdin?kaldıki benim eklem Ağrısı şikayetimde yok.doktorlarda işini düzgün yapmıyor.hakem hastanesin ama skolyoz hastasına skolyoz demekten acizsin raporda.olan bizlere oluyo işte.habire git-gel yapıyoruz.

Üst Alt