Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankesiyete bozukluğu için rapor süreci ve oran?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Ankesiyete bozukluğu için rapor alan arkadaşlar rapor tecrübelerini paylaşabilirmi?

Ayşegül teşhis nasıl konuyor bide verilen oran süreklimi oluyor?

Tedaviye cevap vermiyorsa kronikleşmişse, 10-15 arası alırsın, genel değerlendirmede %5 lerde kalır.Ankara umarım dikkate alır.

Benim anlamadığım nokta rapor alırken tedavi süreci nasıl oluyor?Raporda yazıyosa Ankara nasıl dikkate almıyor?

Tedavi edilebilirse, kontrol muayenesinde iyileşme olmuşsa rapor düşer.Zaten tedavi edilebilir yazıldıysa pek rapora oran yansımaz, kronik ankisiyete yazması lazım, ankisiyeteninde içinde bir sürü hastalık var, ankisiyeteyi tekbir hastalık algılamamak lazım.

Faruk bey Kronik ankiseyete olması için kişinin uzun süredir ilaç tedavisi alıyor anlamında mı yoksa belirti olarak farklı bi olgumu?Burdaki kıstas nedir,
kişinin uzun süredir ilaç kullanıyor olmasımı?

Bende rapor alırken psikolojiye girdim, doktorla konuşurken daha önce ilaç kullandım dedim salladım doktor kaile almadı bir sorunun yok dedi , gercekten sıkıntılarım vardı, kilo problemim vardı zayıftım sorunun kalabalık ortamda yemek yiyememe, sıkıntılarım, bulantılarım var dedim ,heyecandandır dedi herkezde olur ,normal yalnızken hiç mide problemim olmuyor dedim, farklı şeylerde anlattım, hoca dedi teste sokalım seni bende dedim ne gerekiyorsa yapılsın beni 550 soruluk teste soktular lakin teste öle bir sorular cıktıki ben psikolojik rahatsızlığıma şükreder oldum, testinde sonucunda birşeyler yazdı pek anlamadım kapalı zarfı doktora ver dediler, bir bozukluklar cıktı ama dedimya halime şükretmem lazım teste öle sapkın soruları görünce acıkçası şaşırdım.Bu teste girenler bilir ne demek istediğimi.Sonuçta rapora belli bir yüzde yazıldı ama Ankara bu durumu pek kaile aldımı almadımı bilmiyorum.

Psikoloji rapor sonucu :somatizasyon bozukluğu

Bende Yeni rapor aldım . Kalp rahatsızlığı ( klas 2 % 30 ) anksiyete bozulkuğu ( tedavi süres, sonunda kısmen düzelme % 25 ) toplamda baltazar hesabına göre % 48 oldu . Raporumum onaylanmama ihtimali varmı peki

2 Kasım 2010 güncel: Bu gün ankara ya tel ile raporumun durumunu sordum . ( 0 312 415 32 06 ) nolu telefon a . Tc numaramı sordular ve raporumun aynen % 48 oranında onaylandığını ve dün itibariyle postaya verildiğini öğrendim .
http://www.engelliler.biz/forum/sag...poru-talep-etme-hakkim-var-mi.html#post775290

MESTAN

anksiyete bozukluğu için önce dr. gidiyorsun teşhisi dr. koyar anksiyete bozukluğu türleri vardır. ona göre dr. tedaviyi uygular. anksiyete bozukluğu için teşhis ve tedavin olmadan rapor alamazsın alsanda fazla oran verilmez. artı raporu alsanda sürekli rapor olmaz.

Arkadaşlar merhaba ben aranızda yeniyim ben 12 yıldır psikyatri ruh sağlığı olarak olarak tedavi görüyorum askerlikten psikotik bozukluk olarak refüze edildim gitmedim. 2011 yılında fazla uzatmayacağım bakırköy ruh sinirde tedavi görüyorum heyete 2020 yılında girdim girmeden doktorlarım %50 tedavi ile düzelmelyen ansiyete bozukluk tanısı verdiler laikin heyet sonuucu kısmen düzelen %20 verdi 5 yıl süre ile verdler.ilk raporum olduğu için mi bu şekilde verildi bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmi itiraz etmedim bir sonuç çıkacağını sanmadım. Ne yapayım sizce 5 yıl dolmadan tekrar heyete girebilirmiyim ?

Ansiyete te Kurum Pek İlgili Gostermiyor İlaç Verip Bagimli Yapiorlar

Arkadaşlar merhaba ben 12 yıldır bakırköy ruh sinirde psikyatri ruh sağlığı olarak olarak tedavi görüyorum 2011 yılında te askerlikten psikotik bozukluk olarak refüze edildim gitmedim fazla uzatmayacağım bakırköy ruh sinirde tedavi görüyorum ilk defa heyete 2020 yılında girdim girmeden doktorlarım %50 tedavi ile düzelmelyen ansiyete bozukluk tanısı verdiler. lakin heyet sonuucu kısmen düzelen %20 verdi 5 yıl süre ile verildi bu 2.ci senem. ilk raporum olduğu için mi bu şekilde verildi bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmi ? bir daha heyete girsem %50 alabilirmiyim ? o dönemde itiraz etmedim bir sonuç çıkacağını sanmadım. Ne yapayım sizce 5 yıl dolmadan tekrar heyete girebilirmiyim ?

josefff

Eğer raporu aldıktan sonra ilaçlarınızı düzenli şekilde yazdırıyor ve doktor muayenelerinizi aksatmıyorsanız doktorunuz ile konuşun ve tekrar heyete girmek istediğinizi anlatın
Ankisiye bozukluğu geçiçi fonksiyon kaybına sebeb olan ruhsal hastalıklar grubuna giriyor Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl (pandemiyide işin içine katarsanız ) 2 sene sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.
kontrol zamanını 5 sene olarak vermeleride bu yüzden garip eğer elinizdeki %20 lik rapor bir işinize yaramıyorsa tekrar deneyin derim
Ama unutmayınki raporu aldıktan sonra ilaçlarınızı düzenli şekilde yazdırıyor ve doktor muayenelerinizi aksatmıyorsanız

merhaba doktor kpntrolleri ve ilaçları almaya başladım pandemiden dolayı 1 yıl gitmedim . %20 İşime yaramıyor raporumda işlemselliği kısmen düzelen yazmışlar .. halbuki ben 10 yıldır tedavi görüuorum .sanırım hemen %40 vermiyorlar .2.kez deneyeceğim sizce olurmu ?

Üst Alt