Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anket formatı neden yok?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Anketlerin amacı bir konu hakkında şıklar verilerek genel eğilim tespit edilmeye çalışılır.Açtığımız bir anket başlığına şu an itibariyle cevap şeklinde katılabiliyoruz.Ufak bir ayar yapılarak oyların dağılımını görebeileceğimiz ya da şıklara direkt oy verme imkanı olan bir sistem kurulabilir mi?

evet lodos çok haklısın...öyle bir sistem oluşturulabilirse yaptığımız anketi an ve an takip edebiliriz...hemde katılım bir tıklamak kadar kolay olur...

Değerli arkadaşım lodos denizcisi, ben bu öneriyi daha önce burada yazmıştım. Forum yenilenince silinmiş. Aslında üyelerin katılımı açısından güzel olur. Herkes mesaj yazman istemeyebilir.

Hem anket denen şeyin bir anlamı olmadığını düşündüğüm için, hem kısa sürede birbirinden "anlamsız" onlarca-yüzlerce anket içerikli başlık açılacağını bildiğim çin, hem de sistemi gereksiz yere yoğunlaştıracağı için bu anket işine girmemeyi tercih ediyorum.
Anket, imza bölümü, büyük ve hareketli avatar vb. şeyler içeriği görünmez kılıyor ve gereksiz göz yoruyor. O yüzden tümünden uzak kalmayı tercih ediyorum...

Gereksiz. Gereksiz çünkü -şimdi olduğu gibi- "alttaki üyeye şarkı armağan edelim, üstteki üye ne dinliyor?" ne kadar gerekli ve elzemse ankette o kadar gerekli, o kadar elzem.

Oturanboğa anketler de bir mod tarafından kontrol edilebilir.İçerik açısından gereksiz bulunanlar haber verilerek kaldırabilir.Ya da sadece engellilere özel anketkere izin verilebilir.Eski zamanda yaşıyormuş gibi açtığımız anketlere cevap yazarak oylamak bence daha büyül bir şişkinliğe yol açar.Teknolojiye ayak uydurmak gerek.

Makri böyle düşünmeni hayretle karşıladım.:eek: :) Anket: Bilimsel ve herkesin doğruluğunu kabul ettiği bir olaydır.

Soru; 5510 sayılı yasayı onaylıyormusunuz? Hep beraber; HAYIR...
Yine oy verirmiydiniz? EVET...
LODOS DENiZCiSi,
Bilirsin, bir söz vardır; "Havanda su dövmek" diye. İşte anketler böyle birşey...

Aman aman, hangi anketin gereksiz olduğuna dair seçimde bulunmak mı.. Bi polemik konusu da o olur inan :)
Mesela, bana sorsan "facebook'ta tanımadığınız kişilerden arkadaşlık teklifi alıyor musunuz" anketi gereksiz. :) Şimdi bu değerlendirmeyi yapsak, papaz oluveririz. hiç gerek yok inan :)

Sevgili makri,
Anketler konu ve hazırlanış açısından doğru yapıldığında vazgeçilmezdir.Şirketler mallarına olan eğilimi ölçmek için milyonlarca lira ödeyip anketörler tutuyorlar.

Oturanboğa yukarda dediğim gibi sadece engellilere özel anketlere izin verilebilir.İtirazımız olmaz.

Anketler gereklidir aslında.ama tabi eğlence amaçlı uyduruk olanlar değilde bilimsel olanlar yapılanlar çok faydalı olur bence. anket konusunu uzman kişiler yapsın." facebookta tanımadığınız kişilerden arkadaşlık teklifi alıyormusunuz "anketinin sonucunda bi amaç olduğunu düşünerek katıldım ama bilemiyorum amaç neydi.

Üst Alt