Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Sipondilit hastasıyım. Sağlık güvencesi için rapor almalı mıyım?

M_c_Y

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, yaşım 24. Ziraat müh okuyorum. 12 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Şuan babam üzerinden ücretsiz ilaç alabiliyorum. seneye yaşım 25 olacağında sağlık güvencesinden yararlanamıyacağım. Bunun için rapor almalı mıyım? Eğer alırsam ilerde iş için bir problem olurmu?

% 60 ve üzeri olması gerekiyor raporunuzun, ne kadar oran verileceği hastalığın sizdeki kısıtlılıklarına göre değişiyor.
İş için sorun olmaz aksine engelli kadroları için faydası olabilir bile. Örneğin raporunuzda istihdama dair, çalışacağınız ve çalışamayacağınız işlere dair ibareler yer alırsa ona göre rahat sizi zorlamayacak bir işe girersiniz. Sonuçta sağlığınız herşeyden önce gelir. Öyle değil mi? :) Hem kullanmak istemezseniz raporu söylemezsiniz olur biter.

anladım peki :) Şuan ilaçlar sayesinde herhangi bir sıkıntım yok. Ben biraz araştırma yaptım bunun için. Hastalığın ileri seviyesi için %50 yi geçen raporlar verilmiş. Eğer rapor %60 altı olursa bir problem olurmu? İlerde iş için engelli denilerek işe almayabilirler çünkü.

Üst Alt