Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit, FMF ve Crohn Hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

Ayhan3458

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sizden ricam ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olmanız.

Ben 21.12 2015 Tarihinde Edirne Trakya üniversitesine gittim. Bana Gastroenteroloji bölümünün profesörü Crohn Hastası oldugumu söyledi.
Ayrıca Romatoloji Profesörü de Ankilozan Spondilit ve Fmf Hastası olduğumu söyledi. HLA B27 testi yaptı negatif çıktı.
Crohn olduğum için hap tarzı ilaç vermediler. Kortizon iğnesi verdiler. 1 defa yaptırdım. yaklaşık 3 ay etkisi olacağı söylendi. Ama hiç bir etkisini göremedim.

Ben 01.02.2000 tarihinden itibaren sigortalıyım. 3000 gün primim var. yaşım da 34. 1982 doğumluyum.
Çalıştığım kurum sürekli hastahaneye gitmemden ve Ankilozan Spondilit dolayı uykusuz işe geldiğim için sorun çıkartıyor. Bu durumda ne yapmam lazım.

Trakya üniversitesinden henüz rapor almadım. Nasıl Bir yol izlemem gerekli. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.?

Ayhan bey gecmis olsun.ilk yaomaniz gerekn engelli raporu icin basvurmak.crohn ve ankilozan spondilit hastaliklarindan oran alabilirsiniz.yuzde 40 ve uzeri alirsaniz.diger.islemleri yaptirirsiniz

Ayhan3458

Defterdarlıktan % 40 ve üzeri raporla sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt