Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit, gut, fibromiyalji, astım, bel ve boyun fıtığı rapor oranı..?

EmrahDemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar ankilozan spondilit,gut,fibromiyalji,astım,bel ve boyun fıtığı,bel ve boyunda düzleşme, 2 omuzda kas yırtığı,2 dizde sıvı artışı menisküs başlangıcı,astigmat ve aritmi hastalıklarımdan heyete girsem yüzde kaç rapor alabilirim.

Fibromiyalji için oran verilmez. Diğer hastalıklarda da hasarlara göre değişir. Gut için komplikasyon var ise % 20, yok ise 10 alabilirsin. Fıtıklardan ve astigmat için de % 8 lerde olur. Burada net yanıt alman imkansız. @EmrahDemir

[FONT=sans-serif]ARİTMİLER[/FONT]
[FONT=sans-serif]Klas 1:[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de[/FONT]
[FONT=sans-serif]aritmisi gösterilmiştir: % 10[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-Kişiye [/FONT][FONT=sans-serif]aritmi[/FONT][FONT=sans-serif] nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir: % 10[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 2:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);[/FONT]
[FONT=sans-serif]a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir: % 20[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) [/FONT][FONT=sans-serif]aritmi[/FONT][FONT=sans-serif] devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır: % 20[/FONT]
[FONT=sans-serif]c) [/FONT][FONT=sans-serif]aritmi[/FONT][FONT=sans-serif] nedeniyle İCD implante edilmiştir: % 30[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 3:[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de [/FONT][FONT=sans-serif]aritmi[/FONT][FONT=sans-serif] gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3): % 40[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): % 50[/FONT]

[FONT=sans-serif]Klas 4:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4): % 100a) İlaç tedavisi[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) Kalıcı kalp pili[/FONT]
[FONT=sans-serif]c) Kateter ile ablasyon[/FONT]
[FONT=sans-serif]d) Cerrahi müdahale[/FONT]
[FONT=sans-serif]e) İCD implantasyonu[/FONT]

Astımda var ankilozan ve astım için raporlu ilaç kullanıyorum. Vücudumdaki hemen hemen bütün eklemlerde ağrı olduğu için çok fazla hareket edemiyorum. Biraz hareket edince atılıp kalıyorum. Heyete girmeyi düşünüyorum. Doktorların süründürüp yinede oran vermediklerini duydum girsemmi girmesemmi diye kararsızım

Üst Alt