Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastalığım var. Ehliyet başvurum ne olur?

ali-33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar ben ankilozan spondoltit hastasıyım benimde ehliyetim e sınıfı idi aile hekimi ve uzman fizik doktoru rapora şunu yazmış ankilazon spondolit limitli sürücü olması uygundur komisyon karar verecek demiş bende yarın il sağlığa gideceğim sonuç sizce ne olur bana ehliyet versinler ne verirse versinler ehliyet olmazsa hayatım zindan ehliyet haytımı kolaylaştırıyor bilginize ihtiyacım var herkese saygılar

Neden gerek duydun buna ehliyetin varmış zaten?

ben gerek duymadım trafik iptal etti

Konuyu güzel ce anlatirmisin nasıl oldu?

Arkadasim ehliyet sorununu nasil haletiin yazarsansa cok iyi olur cunku benim de hastaligim as

AS olup yakın zamanda sürücü belgesi alma deneyimi yaşayan arkadaşlar bu deneyimlerini yazabilir mi lütfen?

bende as hastasıyım bizim gibilerin araç kullanması kaza anında darbe alırsak tehlikedir düşünüyorum niye sorarsasını bıizim kkaburga kemıklerımız zamanla EGRİ OLUYOR KAZA DARBE ASNASINDA KIRILABİLİR BENCE ARKADASIM SEN EHLIYET ALMA..

merhaba
kaza olursa engeli olmayan insanlarda zarar görebilir.
Engelli bireylerin yaşamlarını idame edebilmeleri bağlamında mümkün olduğunca
ehliyet alabiliyor olmaları lazım ( Özel donanım vs )

Haa devletimiz derseki engelliler fiziki eksikliklerinden dolayı kaza yapma vs riski oluşturuyorlar bu nedenle ehliyet vermiyoruz, ben de derimki
ey devlet baba ehliyet vermiyorsan ehliyet alamayan her engelli ye şoförüyle beraber araç vereceksin.
haksızmıyım ??*

Haklısın :)))

Kızmadın umarım arkadaşım sadece içimden geleni yazdım

Tüm dostlara merhaba ve geçmiş olsun

1990 yılından beridir AS'liyim. İki kalçamda protez var. Eğik yürüyorum. Sağ omzumda hareket kısıtlılığı var. Uzun süredir hastalığı yaşayanlar bilir, ilerleyen hareket kısıtlılıklarım mevcut. 13 Mart 2017 tarihinde yeni ehliyetimi aldım. Daha önce H sınıfı ehliyetim vardı. Süreç kısaca (yazınca farkettim çok da kısaca değilmiş :) ) şöyle işledi.

1. Özel hastaneye ehliyet yenileme için başvurdum (40 TL) Özel hastanede çok daha kolay ve hızlı ilerliyor. Öncesinde Üniversite hastanesine başvurmuştum süreci bilmedikleri için beceremediler. Yer Akdeniz Üniversitesi. Özel hastanenin adını vermeyeyim.
  2. Genel muayene 5 dakika, göz, kulak vs kısa kontroller. Buradaki doktor yeni rapor formatındaki 3 bölümden birincisini doldurdu, durumumu anlatınca fizik tedavi uzmanına gönderdi.
  3. Aynı hastanede fizik tedavi uzmanı vardı ona göründüm (5 dakika), +40 TL. Araç kullanır yazdı, il sağlık heyeti görsün yazdı. Rapordaki ikinci kısmı doldurdu.
  4. İl sağlığa gidip heyet randevusu aldım, raporu oraya bırakmadım, sanıyorum 15 gün içerisinde bir güne randevu verdiler.
  5. Raporumla heyete girdim. Türlü dallarda doktorlar ve sanıyorum araç mekaniği konuları için mühendis var heyette. Şu kısıtlama kodları ile sürücü olur dediler (ücretsiz burası)
    1. Sadece otomatik vites kullanır.
    2. Ambulans, ticari araç kullanamaz.
    3. Senede bir kontrol. (buna gıcık oldum ama aslında gerekli fakat biraz muamma bir şey, nasıl yapılacağı ve nereye bildirileceği pek net değil)
    4. Gözlük kullanır (gözlüğüm var ondan, sizde yoksa bunu yazmazlar herhalde)
    5. İki tekerlekli araç kullanamaz (buna da gıcık oldum, ne güzel arada arkadaşımın küçük motoruna biniyordum)
  6. Rapor birkaç gün sonra çıktı. Ehliyet yenilemek için gerekli makbuz, fotograf vs toparlayıp Kumluca ilçe emniyet müdürlüğünden randevu aldım. Randevular çok geç tarihlerde boştu yakınımdaki ilçelerde. Biraz sıkıntılı oldu, günlük gezi niyetine Antalya merkezden Kumluca ilçe emniyete gittim. İşim o gün maalesef bitmedi sistem arızası/memurun işlemi tam bilememesi yüzünden. Geri geldim elim boş olarak. (Başınıza gelebilir, özellikle daha önce ehliyeti olanlarda PolNet sisteminde TC kimlik numarasından arama yapınca hatalı kayıt (birden fazla kayıt) geliyor. İsim soyad vs ile arama yapmalarını söyleyin bilmiyor olabiliyorlar. Belki bu sorun siz bunu okurken kökten çözülmüş olabilir ya da size denk gelmeyebilir.)
  7. Sonra birkaç gün sonra randevu almadan Manavgat ilçe emniyete gittim. Sağolsun oradaki memur arkadaşlar neden randevusuz geldin demediler yardımcı oldular. Belgeleri teslim ettim. 3 gün sonra PTT kargo ile yeni ehliyetim eve geldi. Eşim teslim alabildi (başkasına teslim ediyorlar, eş, kardeş vs)

Biraz kişisel bir tecrübe ama umarım faydası olur.
Sağlıcakla kalın.

Ankilozan spondilit hastasıyım %54engelli raporum var ehliyetimi eski tarihli olduğu için yenileyeceğiz ama hastaneye sevk ediliyor iptal olma durumu oluyormuş. Bilgisi olan yardımcı oabilirmi

Üst Alt