Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastalığından malulen emekli olan var mı?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
ankiloz spondilit hastalığı olupta malulen veya erken emeklilik hakkı almış olan arkadaşlarımız var mı?

ben ankilozanspondilit ten malülen emekli oldum

arkadaşım hangi kapsamda malulen mi yoksa erken emeklilik hakkından mı faydalandın?bilgi için şimdiden teşekkür ederim ayrıca rahatsızlığınız ne derecede belde eğilme varmı?kapsamlı bilgi lütfen

ayrıca benim hastam da mersinde

ismixch arkadaş bir sakıncası yoksa telefon numaranı verebilir misin?kardeşim mersinde o da bu hastalıktan emekli olmak istiyor yadımcı olursan sevinirim ayrıca raporu hangi hastaneden aldın devlet mi üniversite mi?

Cemil bey;
ismixch malulen emekli oldum demiş kardeşiniz Mersin de sgk ya müracaat ederek malulen emekli olmak için dilekçe verecek kurum kardeşinizi yetkili hastaneye sevk eder %60 ve üzeri bir rapor alır ise malulen emekli olur..
Sizde biliyorsunuz ki kişilerin hastalıkları değişiklik gösterir

Teşekkür ederim ilker bey evet biliyorum hastalığın malulen emeklilik sebebi olup olmadığını merak etmiştim bağ-kur a borcu var eğer emekli olabilme ihtimali varsa borcu yatıralım diye sordum durumu pek iyi değil şu an o borcu yatıracak durumda değil affı bekliyoruz en azından emekli olabilirse kredi falan bir şekilde halledeceğiz

Maluliyet cetveli der ki: "Kürek kemiğinin sabit hale gelmesine neden olan iki taraflı omuz eklem ankilozu ve "Kalça ekleminin iki taraflı tam ankilozu" maluliyet gerektirir...

Bir yakınım bu hastalığı taşıyor, ayrıca sol femur kırığı için protezi var. O'nun adına araştırma yapıyorum malulen emeklilik için. Kriterlerden 10 yıl hizmeti ve 1800 prim günü mevcut. Malumunuz en önemlisi %60 alına bilir mi? Maluliyet cetvelinde maluldur der ama Özürlülük ölçütüne göre acaba % kaç oran verilir? Bilgi verirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.

AS için ne oranda rapor verileceği kişinin eklemlerindeki hareket açıklığına bağlı. Bunu da ancak doktoru bilebilir...

bende ankilozan sipondilitim %71ile malülen emekli oldum ohastalıgın evresine göre rapor degişir

Anladım. 4320 prim gün ve 1997/10 ssk girişi. Şayet evre tutmazsa yaşlılıkdan ne zaman olabilir.?
Bilgiler için teşekkürler.

% 40 rapor alırsan 4080 gün 18 sene sartıyla %60 üstü 17sene 3840 günde emekli olursunuz bunun yanında vergi indirimi almanız şartıyla şu an piriminiz yeterli alacagınız rapor önemli

Bülent bey. size bir sorum olacaktı. ankilozan spondilit hastasıyım . sakroiliak eklemlemlerimde boynumda ve belimde tutulmalar var. birde göğüs kafesim genişlemediğinden nefes testlerim çok düşük %58 cicarında hep çıkıyor. bende malülen emeklilik için unkapanı sgk ya başvurdum. beni istanbul eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler. heyete girdim . benim gördüğüm sadece göğüs hastalıkları %20 verdi. fizik tedavi ölçüler aldı durumumun çok kötü olduğunu doktor belirtti. sonra sgk ya raporumu göndereceklerini söylediler. sgk ya raporum ulaştıktan sonra raporumu bölge sağlık kuruluna gönderildiği söylendi. sonra sonuç elime ulaştığında %60 kısıtlılık olmadığını ve emekli olmadığım bana bilidirildi. bende sgk yı aradım bana % kaç aldığımı söylemediler. size sorum şu itiraz edebilirmiyim ve % kaç aldığımı nasıl öğrenebilirim. ilginize teşekkür ederim.

Red kararına karşı sgk yüksek sağlık kurulu tarafından incelenmesi için itiraz edin.

teşekkür ederim bülent bey. bu itirazdan birşey çıkabilirmi. örnekler varmı. ayrıca %60 altındaki derecelerdede sgk günleri esas alınarak emekli olabilirmiyim mesala %40 ' akaç gün sgk lı olursam emekli olabilirim. şu an itibariyle askerlik hariç 15 sene 2200 günüm var . ilginize tekrar teşekkür ederim.

Şansınızı denemekten başka yol yok. İtirazı olumlu sonuçlanan çok kişi var tabii

Düşük orandaki rapor için emeklilik:

2008_oncesi.PNG

slm cümleten bende as hastasıyım yıl 2006 da emeklilik dilekcesi verdim üniversite hastanesişne gittim bir hafta boyunca ölçtüler biçtiler sen emekli olabilirsi dediler sonrada cevap geldi çalışma işgücü kaybının üçte ikisini kaybetmen lazım dediler benim ki kaç çıktı diye sordum üçte bir dediler ve emekli olamadım bende şimdi prim gün sayımı 3600 e cıkarmayı bekliyorum bidaha deneyecem şansımı

ugur kardeşim şu an aktif ssk olarak çalişmaktayım a.s hastasıyım özürlü raporu almak için ilk önce nerden randevu aalmam gerekiyo ne yapmam gerekiyo sadece arstırma hastanesine gidip fizikten randevu alıp rapor için basvurabilirmiyim veya baska bir yere basvurup taleptemi bulunmam gerekiyo bu arada 20 yıllık a.s hastasıyım goguste daralma kamburluk el ve ayak bilek eklem ağrısı şişme bel boyun kalça hepsi var kanda enfeksiyon yuksek anlıcan agrısını yasayan bilir agrı kesici fayda etmiyo basvuru anlamında yardımcı olurmusunuz simdiden tskr ederim

bülent bey s.a 20 a.s hastasıtm ssk aktif olarak calısmaktayım su ana kadar hiç başvuru yapmadım özurlu raporu için ilk basvuru yapmam gereken yer neresi veya sadece fizk bolumune gidip rapor talebinde bulunabilirmiyim arastırma hastanesine

sade fizikle bölümü ile olucak bir şey degil rapor vermeye yetkili hastanelerden heyet için randevu alıp gerekli bölümler onlar yönlendirir hepsine girerek 40 ve üzeri rapor almalısınız en az ozaman engelilere tanınan haklardan yararlanır sınız ayrıca emeklilik için ise rapor baglı oldugun defter darlıga başvurarak vergi indirimine başvurmalısınız defterdarlık size enyakın hastaneye rapor için sevk eder http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Merhaba,
Bende Ankilozan Spondilit hastasıyım. Bu hastalıkla birlikte astım ve proteinuri rahatsızlıklarımda var. Toplamda hepsinden % 74 oranında raporum var ve Vergi indiriminden faydalanıyorum. Kısmetse 5,5 ay sonra emeklilik başvurusu yapacağım ( 17 yıl 3840 gün koşulu ile ). Benim hastalığımda 14 yıldır var, Ben sadece bu hastalıktan bile % 40 üzerinden alırım zannediyordum fakat %27 verdiler sadece. Ama Bülent Bey' inde bahsettiği gibi, bu hastalık kişiden kişiye değişik olumsuz etkiler yapabiliyor. Size tavsiyem Malulen için değilde Vergi indirimi için başvuruda bulunmanız. Göğüs şikayeti ile birlikte büyük ihtimalle %40 üzerinde rapor alırsınız. Sağlıcakla kalın

vergi indiriminde 40 ve üzeri yeterlidir

merhaba ankilozan spondilit hastasıyım 1996 yılında %67.6 malülen emekliye ayrıldım yakın zamanda evraklarımı kaybettiğimden yenilere ihtiyaç duydum ve sgk görevli arkadaş ankilozan spondilit hastalığından devletin artık malülen emekliye ayırmadığını iletti ve bana verilen heyet raporunun bir kaç yerde geçersiz olduğunu ilettiler ben bu raporu nasıl alabilirim işbaşi verme durumu olurmu acaba

Son düzenleme:
ismail37

Maluliyet cetveli'Ne göre aşağıdaki haller maluliyeti gerektirir:

C. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°’den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.

Benim belinde ankilozon sibon var L3L4 de kaynama ve aşırı tahrip var ben de endol sarkoz volderen kullandım şimdi siponi adlı bir ilaç verecekler bu sitedeki yorumları okudum bir şansımı denemek için heyete gittim ólcumler yapıldı heyetten çıktım sonuç postayla ulaşacak dediler Şimdi sonuç bekliyorum ama merak tan düşünüyorum alan arkadaşlar varmı yardımcı olursanız sevinirim bun dan 9 sene önce ben 29 yaşındayken fizik doktoru bana 70 yaşındaki dedemin beli seninkinden iyi ediyordu

bende ankilozan spondilitten emekli oldum ama yıl ve prim günümü doldurarak 19 yıl 4080 günle

Merhaba arkadaşlar bende as hastasiyim 2000 yılından beri hastayım sigorta prim sayım 4531 gün malulen emekli ola bilirmiyim daha heyet girmedim heyet için bekliyorum yüzde kaç oranla almam gerekir cevap vere bilirsiniz isdiden çok teşekkür ederim Cenabı mevlam yar ve yardımcımız olsun birde hastalıktan dolayi boyun kalça omurga baya bir ağrılar var

serkan52

Geçmiş olsun.Bende as liyim.Epey de deformasyon var.Ağrısını çeken bilir,eş dost bile anlamaz malesef.
Daha önceden elimde %74 sürekli rapor olmasına rağmen 2018 de maluliyet için müracat ettim ,maluliyet için önceden alınmış raporlar işe yaramıyor,sgk hastaneye sevk ediyor,sonuç sgk ya gidiyor ve karar veriyor.5 ay sonra red geldi,itiraz etmedim,yıllar sürebiliyor bu süreç çünkü.Tekrar işe girdim,elimde önceden aldığım %73 raporla vergi indirimine başvurdum ,onaylanıp gelince 3600 günü doldurup emekli oldum.

Maluliyet,itiraz vs ile vakit kaybetmeyin,çok zor çünkü.Sigorta giriş tarihiniz nedir ? Büyük ihtimal %40 üzeri bir rapor alıp bu raporlada vergi indirimi alırsanız yıl şartınızda tutuyorsa emekli olabilirsiniz.Doğum yılınızı ve sgk girişinizi yazarsanız yol gösterebilirim.

Üst Alt