Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastasıyım. 11 sene sonra oranı % 29'a düşürdüler. Ne yapmalıyım?

MUAMMER26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Gata'dan 2001 yılında ankilozan spondilit teşhisi ile adi malul emekli edildim.Aradan geçen 11 sene boyunca hiç doktora gitmedim.2011 yılında özürlü kimlik kartı çıkarmak için başvurduğum Eskişehir Devlet Hastahanesi sağlık kurulu hastalığımın spondil artropati olduğunu ve özür oranı % 29 olarak rapor verdi.Şaşkınlık içindeyim.Tedavisi mümkün olmayan spondilit hastası olmadığıma çok sevindim.Öte yandan 1989-2001 arası TSK'da astsubay olarak çalıştım.Emekli edilerek çok sevdiğim askerlik mesleğine veda ettirdiler.Hayata küstürdüler.
Şimdi sevgili arkadaşlar.Benim mesleğime geri dönmem için ne yapmam gerekiyor.Nasıl bir yol izlemeliyim.Tecrübeli arkadaşlarımdan bana yardım etmelerini rica ediyorum.

muammer kardeş sen malülen emekli olmuşsun anladıgım kadarı ile kontrol şerhide koymamışlar sen sagda solda müracat ederken emekli maaşındanda olursun sgk affetmez tekrar hastaneye sevk eder düzeldigine kanaat getirirse %29 emekliligindende olursun sonra mahkemelerde ugraşır durursun iyidüşün ona göre girişimlerde bulun allah hakında hayırlısını versin kısmetse allah gönlüne göre verir inşallah boş boş oturmakta iş degil allah hakımızda hayırlısını versin

sevgili arkadaşlarım...Öncelikle alakanıza çok teşekkür ederim.Kendimi çok iyi hissediyorum.Bana hakem hastahane sağlam raporu verdiği takdirde maddi-manevi hayatımı etkileyen, 11 senedir çektiğim sıkıntılarımın müsebbibi olan gata'ya elbette dava açacağım.Kanuni haklarımı mutlaka kullanacağım.Benim merak ettiğim konu, sağlam raporundan sonra tekrar eski mesleğime dönmem gerekmez mi?12 sene astsubaylık yaptım.Bel ve sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim gata kurul kararıyla beni mesleğimden 2001 yılında ayırdı.Sgk adi malul maaşı bağladı.Tedavisi mümkün değildir diye rapor verdiğinden kontrol muayeneside yıllardır istenmedi.Özürlü kartı için 2011 yılında müracatımda %29 devlet hastanesi raporunu gördüm.Ve koyulan teshiş daha hafif bir hastalık oldu.Halime yüzbinlerce şükür olsun.
1. Hakem hastahane sağlam raporu verirse, dava açtığımda eski mesleğime dönebilir miyim?
2. %29 özürlü raporumun bana ne gibi bir faydası olabilir?
İlginize tekrar teşekkür ederim.

Muammer bey, bunca yılın ardından mesleğe geri alacaklarını sanmıyorum. Bir zaman aşımı durumu vardır mutlaka.

öncelikle geçmiş olsun MUAMMER26 bendede aynı rahatsızlıktan var .ve sana iyi puan vermişler.ben 3 sefer emeklilik (malülen)için müracaat ettim fakat her seferinde çalışır geldi.2003 te işbulma kurumu sayesinde %50 iş ğöremez almıştım.fakat 2006 çıkan kanuna göre birtek siz deyil yaklaşık 10 bin kişi iyileşiverdi bende iyeleşmişim fakat haberim olmadı banada %20 verdiler. bence sen hiç dallandırıp budaklandırma.

merhaba arkadaşlar..Numune Hastanesi hakem hastane olarak ankilozan spondilit teşhisini tekrar koydu.Bileteral sakroiliak(eklem iltihabı) mevcuttur.Röntgen ve tomografide eklem araları tam kapalı olduğunu tesbit ettiler.Şu an öne doğru hareketlerimde zorlanmaya başladım.Ayakta iken yana doğru hareket edemiyorum.Anında kilitleniyorum.Kalça eklemleri ağrılı.Son bir haftadır sağ bacağımda acayip rahatsız edici kuvvetli bir ağrı oluyor.Daha sonra aynı ağrı sol bacağımdada aynı anda olmaya başladı.Her iki bacakta ağrı mevcutken birden sağ bacak düzeliyor, yalnız sol bacak ağrıyor.Daha sonra oda düzeliyor.Ertesi günü gene aynı durum tekrarlıyor.Uzun adımlarla yürüyüşlerimi zorlayarak yapıyorum.Ankilozan spondilitin böyle saçma sapan ağrılarını yıllar öncede yaşamıştım.Forumdaki bir arkadaşımın bu hastalıkta olanların namaz kılmaları halinde mutlaka fayda göreceklerini söylemişti.Bende ona sonuna kadar katılıyorum.Günün değişik saatlerinde sabit hareketlerle egzersiz yap deseler kaç gün yaparsın.Ama namaz ile hem maddi hem manevi olarak bu hastalığa mağlup olmayacağım.Egzersizlerimle birlikte uzun yürüyüşlerimi de her gün yapıyorum.Ağrılarım arttığında istirahat ederek ve ağrı kesici kullanarak yaşamaya çalışıyorum.İnşallah bu hastalığında tedavisi bulunacaktır.Bütün engelli kardeşlerime ve büyüklerime ağrısız ve güzel günler diliyorum.

Spondil Artropati ile Ankilozan Spondilit ayni seydir.

Spondiloz (omurga) , Artropati (eklem hastaliginin genel adi veya iltihaplanmasi).. Omurganin iltihaplanmasi.. Ankilozan Spondilit de bu zati.

Muammer : Senin hastaligin degismedi yani. Ayni hastaligin devam ediyor.

selamlar öncelikle..
Spondil Artropati ile Ankilozan Spondilit ayni seydir. demek hata bunu bir belirteyim..
romatoid artrid veya [FONT=sans-serif]bağ dokusu şikayetlerini içeren genel bir adı Spondil Artropati nin...
[/FONT]
teşhis ayrımı en zor hastalıklardan AS..Gata teşhisi koyarken yanlacağını sanmıyorum hele ki emekli etme nedeni olarak..Devlet hastanesi kurullarında 19 yıllık tedavi dönemim de onlarca farklı rapor oranları çıktığını gördüm..
As ile yaşamayı öğrenirseniz yaşam kaliteniz artar ayrıca 2000 lerden sonra başlayan TNf tedavileri riskiyle beraber bayağı başarılı..
Ağrısız günler..

Muammer Bey;
11 yıl aradan sonra özellikle de askerlik gibi bir mesleğe geri alacakları çok şüpheli bir yaklaşım.
Bu süreçte mesleğime döneyim derken hem mesleğe dönememek hem de emekliliğinizin iptali gibi bir durumla karşılaşmak riski de yok değil.
Ben hiç kurcalamayın derim,SGK çok acımasız bir kurum.

pembeyürekli ; AS : Spondilit Artropati degil mi ?.. Lutfen dogru bilgi yaziniz. AS , Seronegatif Spondilit Artropatidir. Basina Ankilozan eklenmesi , hastaligin Grade 4 oldugunda eklemin birlesmesi ile sonuclanacagi icin Ankilozan (kaynamis) eklenir. Klinik olarak hastalik SpA (Seronegatif (siniflanmamis) Artrit olarak gecer.

En azindan arama motorlarinda arastirabilirdiniz.

Ben size ornek olarak Wikipedia vereyim.. Wikipedia guvenilir olmayabilir ama kaynak olarak verilen yer onemli cunki dunya Artrit grubunun bilgilerini paylasmis.

Spondiloartropati - Vikipedi

:))
cehaletime verin ...
[FONT=sans-serif]Spondil Artropati bu tür rahatsızlıkların genel adı,çatı adı yani..Bunun içinde [/FONT]romatoid artrid[FONT=sans-serif] ya da [/FONT]osteoartrid[FONT=sans-serif] gibi hastalıklar da bulunur.Siz ilk mesajınız da İkisi de aynı şeydir demişsiniz....[/FONT][FONT=sans-serif]Spondil Artropati'ler de [/FONT]Romatoid faktörün[FONT=sans-serif] (RF) negatif olması yani elenmesi durumuyla ortaya çıkınca da ankilozan spondilit' ide içeren [/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT]Seronegatif Spondilit Artropati deniyor..[FONT=sans-serif]yani ayrılan nokta RA negatif olması..[/FONT]
Şimdi burda seronegatif spondilit artropati yada spondil artopatiydi diye teşhis ayraçlarını çok iyi değerlendirebilirse iyi bir ''hekim'' ankilozan spondilittir yada değildir der..karmakarışık hale getirmenin anlamı yok..asıl olayda bu zaten teşhis konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle bu hastalıktan muzdarip insanlara, (böyle anlaması da beklenmeyen) karmakarışık terimlerle karşı karşıya bırakılıyor maalesef..tanı konması zor olduğu için geciken ve saçma sapan tıp terimleri öğreten bir hastalık AS.. ama hiç bir yerde raporda adı Ankilozan
Spondil Artropati yada Ankilozan Seronegatif Spondilit Artropati diye teşhis adı yazıldığını görmedim..uzatmaya da gerek yok değil mi ? daha derin tıbbi başlıklarını konuşmak gereksiz..fark belli isimler açık..

Polemik yapmak degil maksadim.. Bende Ankilozan Spondilit hastasiyim.

Eskilerde AS tanisi koymak zormus. Tani alamadigi icin hastalar yillarca agrilarla yasamak zorunda kalmislar.

Fakat gunumuzde AS tanisi koymak zor degil. Belki ilk evrede (Skleroz ) olusumunda celiskide kalabiliyorlar. Sklerotik degisiklilleri Sakral ve Iliak yuzeyde gorurlerse AS tanisi koyuluyor. Cunki her halukarda eklemde dejenerasyon var demektir.

Ben AS tanisinin zor koyulduguna inanmiyorum.. Gelisen cihazlar ve iyi 1 anamnez ile en kotu Doktor bile tani koyabilir.

Belki kullanilacak ilaclar da farkliliklar olabilir.

Mesela bende soyle 1 durum olustu.

Ben Crohn hastasiyim, Crohna bagli Artrit (Entropatik Artrit) her IBH hastasinda gorulur , hastalik alevlendiginde eklem agrilari artar , hafiflediginde yada remisyonda kendiliginden kaybolur.

Fakat : Kalca eklemi agrilari icin Sakroiliet MR da , Grade2-3 Skleroz goruldugunde ki bu bileteral (cift tarafli) olmasa bile AS tanisi ile tedavi baslarlar. Bende direk TNF-a baslandi. Onceleri Remicade kullandim ve faydasini gormedim, simdi Humira kullaniyorum ve gayet iyi sayilirim (her sey mukemmel degil elbette ama eskiye gore daha iyiyim).

Bilimsel 1 tartisma yapmadigimizin farkindayim.. Konununda buraya gelmesinden hosnut degilim.

Fakat : Threati acan arkadas , 11 sene once aldigi taninin degistigini soyleyerek 1 cikis ariyor. Yani beni malul ettikleri AS hastaligi bende yok , sagligimda iyi durumda, ve son aldigim raporda hastaligin tanisi Spondilit Artropati koyuldu deyince , bende AS ile Spondili Artropati ayni seydir dedim.. En azindan aradigi cikisin gerekcesi hastaliginin degistigi tezini cikarmasini amaclamistim..

Hepsi bu..

acil tıp oku diplomayı al ...çoğu dr senin kadar bilmiyor ..samimiyetini anlıyorum arkadaşa yardım etme çabanı da ..
güldürmek istedim seni kırmak değil..kendine iyi bak :)))

Üst Alt