Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit hastasıyım. %68 raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

mimmurat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bende bu konuda bir soru sormak istiyorum.

ankilozan spondilit hastasıyım mlüliyet için müracaat ettim hast. bana %68.75 rapor verdi. kurum tekrar üniv. hast rapor istedi onuda gittim aldım.
sormak istediğim şu malüliyetim kabul edilmezse bu raporumla vergi indirimi alabilir miyim.

hayır,,, vergi indirimi çalışana mahsus birşey, çalışan olman gerek aldığında

bende de as var, 2003 de % 40 raporla vergi indirimi aldım, 2006 dan sonraki kriterlere göre zorlaştırmışlar anlaşılan, forumlardan öğrendiğim bilgiyi ileteyim; malülen emeklilik için tek hastalıktan % 60 ve üzeri rapor almanız gerkiyor.

eğer malülen emeklilik olmaz ise çalıştığınız işyerinden yazı alarak deftarlığa başvurduktan sonra maliyeden en az % 40 yani 3. derece vergi indirimi alırsanız erken emekliliğe hak kazanıyorsunuz. çalışmıyorsanız birkaç günlüğünüde olsa bir işe girerek başvurunuzu yapabilirsiniz yazı elinize geçtikten sonra isterseniz çalışmak gibi bir zorunluluğunuz yok. vergi indirim belgesini alın yeter

maliyenin as de % 68 i % 40 ın altına indireceklerini sanmıyorum.

SMS'nin yazdığı gibi, malulen emeklilik başvurunuz reddedilirse, defeterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edip, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanma hakkını elde edebilirsiniz.
Tabii, kaç gün sigortalılık süresi ve primle emekli olabileceğiniz, ilk sigortalı olduğunuz tarihe ve alacağınız sakatlık indirimine göre değişir.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

mimmurat;

Merhaba kaç senelik hastasınız bende yeni başladı bu hastalık hangi ilaçları kullanıyosun

ben 34 yaşındayım 15 yaşımda bu hastalık teşhis edildi. ben 1 yıl öncesine kadar gittiğim bütün doktorlar bana hep ümitsiz konuştular. fakat geçenyıl üniv. hast. gittiğimde bana remicade den bahsettiler 1 yıldan beri kullanıyorum. kalçalarım tam tutulduğu için kalçama etkisi olmadı. fakat diğer eklemlerimi birazda olsa rahatlattı. şu anda baş duvar mesafem 32 cm. omurgamda ve sakroiliakta şiddetli tutulmalar var kalçam tam tutulmuş durumda.şu anda çok zor yürüyebiliyorum.

ben bülent beye sormak istiyorum bana malüliyet için başvurduğumda devlet hastanesi % 68.75 rapor verdi. eğer malüliyetim kabul edilmezse ben aynı raporla vergi indirimi için müracaat edebilirmiyim. kurumdan istesem o raporu bana verirlermi. vergi indirimi sonucu ne olur. ssk giriş 01.10.1998 prim. 3900 halen çalışıyor görünüyorum. askerlik ssk dan önce.

Maluliyet için verilen raporu size vermezler.
Vergi indirim için başvurmak için herhangi bir devlet kurumunun sevkli ile alınmış rapor olması yeterli...

arkadaşlar bugün malüliyet başvurumun sonucu geldi. cevap red. kurumdaki memur yarın kuruma gelip itiraz edebileceğimi ve evraklarımı yüksek sağlık kuruluna göndere bileceğimi söyledi

yani ben kendi ihtiyaçlarını ve bakımını zorluklarla yapabilen bir insanım ve hiç çalışamıyorum. kendi doktorum ve diğer görüştüğüm doktorlar hastalığımın çok ciddi olduğunu söylüyorlar. her iki kalçam ve sakroiliak eklemlerimin ankiloz olduğunu, eklemlerimin hareket kabiliyetini bildikleri halde nasıl oluyorda böyle bir karar veriyorlar anlamıyorum.

tek ümidim yüksek sağlık kurulu yoksa iki ay sonra ssk da düşürülecek ve hem işsiz kalacağım hem ilaçsız.

Maluliyet Cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekiyorsa, süreç sonunda hakkınızı alırsınız diye umuyorum. En olmadı konuyu mahkemeye taşırsınız, yine hakkınızı alırsınız. Yeter ki maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gereksin.
5) KALÇA ,UYLUK ve DİZ:
a) Kalça ekleminin iki taraflı tam ankilozu
b) Kalça ekleminin dezartikülasyonu veya uyluk kemiğinin 1/3 proksimal(üst) seviyeden amputasyonu
c) İki bacağın alttan en az 1/3 ünün kaybı
d) Diz ekleminin iki taraflı olarak 30 dereceden yukarı fleksiyon halinde ankilozu
Ayrıca, malulen emekli olamazsanız, sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanma yoluna da gidebilirsiniz.
"ssk giriş 01.10.1998 prim. 3900 demişsiniz. Bu durumda defterdarlığa başvurup %60 ve üzeri rapora karşılık 2. dereceden sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, (01.10.1998 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün primle emekli olabilirsiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

defterdarlığa müracaat ettim. işyerinden aldığım evrağı götürdükten sonra hastaneye sevk etti. hastanede göğüs ve fizik polikliniğine muayene olduktan sonra heyetten geçtim raporun sonucu %74 oldu defterdarlık raporu ankaraya gönderdi. şimdi sonucu bekliyorum.

acaba sakatlık indirimine dair olumlu bir sonuç gelirse emeklilik tarihim geldiğinde benim önüme ne gibi bir engel çıkabilir.

gecmiş olsun arkadaşım ben de ankilozan spon dilitim ben yaklaşık18 senedir bu hastalık var buhastalık calışma yasamımı cok etkiliyordu ne oturabiliyordum neyürüye biliyordum işe sürünerek gidiyordum agrılarım coktu bahceli evlerde fizik tedavirehabilitasyon hastanesinde 45 gün kadar yatım orda bana enbrall başladılar insülüngibi ufakbir iynesi var haftada iki defa ciltaltına yaparak kullanıyorum agrılarım yok dene cek kadar azaldı şu anda eskiye nazaran cokrahatım

Defterdarlıktan sakatlık indirimi hak ettiğinde artık önünde hiç bir engel kalmaz. Sigortalılık süren ve prim günün tamamlandığında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapman yeterli olacak. Ne yeni rapor ne de başka bir şey istenmeyecek senden o tarihte..

merhabalar malüliyet için yüksek sağlık kuruluna olan başvurumda red olarak geri döndü.

aynı zamanda sakatlık indirimi içinde başvurumun sonucu geldi. ankaradan %74 olarak onaylamışlar. yani benim anlamadığım beni gören ve muayene eden doktorlar bana bu oranda rapor verirken onlar beni görmeden nasıl oluyorda böyle bir karar verebiliyorlar, anlamış değilim.dava açmak istemiyorum. daha sonra bir daha malüliyet için müracaat etmeyi düşünüyorum.herkese hayırlı günler diliyorum.

murat kardeş nekadar pirimin ve sigorta başlangıcın var vergi indirimi için başvur önce vergi indirimi hakı kazanırsan daha kolay emekli olursunuz malülen emeklilik cok zor benim 2kere degişik hastanelere sevk ettiler ilkini %71 oldugu haldekabul etmediler ankaradan döndü ikinçi sefer kabul ettiler bende anklozan spondilitim şu an yaklaşık birsenedir emekliyim calışan bir kişi nekadar zorluklar cektigini cok iyi bilirim calışma yaşantını hastalık cok zora sokuyor allah şifa versin

ben vergi ind. için müracaat ettim onun sonucu nu %74 onaylamışlar. sig. baş. 10.ay 1998 prim.3950 şu an hala bir şirkette çalışıyor gibiyim. yani çalışabildiğim kadar.

allakasi kardeş senin yaş kaç. birde sen malüliyetten mi emekli oldun yoksa vergi indirimiylemi. malüliyet için bir defamı yoksa aradan zaman geçtikten sonra bidahamı müracaat ettin geçmiş olsun hayırlı şifalar.

benim ilk %60 vergi indirimim vardı malülen emeklilik için defterdarlıga tekrar baş vurdum hastane sevki aldım hastaneden %71 verdiler ilkinde ankaraya giden acıkla maistedi hareket kısıtlıgı ölçümler falan ikincide başka hastaneye sevk etti şaibe olmasın diye ordan cıkan raporu bilmiyorum direk ssk aya rapor gitti vekabul oldu yaklaşık 1400gün pirimim vardı yetmedi askerlik borc lanmasıda yaparak malülen emekli oldum sizin vergi indiriminiz var seneyi tamamlayıp o şekilde kabul ederler fazla kalmamış malülen emekliliginizi kabul etmemişler %74 le piriminiz yeterli fakat 15 sene yi tamamlayıp gidin ozaman kabul ederler 98 girişiniz var fazla kalmamış zaten 3yıldaha bekleme niz lazım ozaman müracat ediniz cünki yatalak veya kanser olmadan malüllügü kolay kolay kabul etmiyorlar sigorta bana öyle dediler

iyi günler.arkadaşlar benim eşimde yeni as hastası oldu. eşimde erken emeklilik için müracat etsinmi? teşekkürler..

Burada önemli olan hastalığın vücutta yol açtığı kısıtlılıktır. Bu da kişiye göre değişir. Herkes sakatlık oranı cetveli'Ni inceleyip kendi durumuna dair fikir edinmeli. Tabii en doğru yanıtı ancak doktor verebilir...

Üst Alt