Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit hastasıyım. 95 SSK girişi, 5760 prim günü ile emeklilik..?

erdocan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, ben 73 doğumluyum. As hastasıyım. Askerden öncede as'liydim ama bilinemediği için askerlikte de ağrı çeke çeke hem de 19 ay askerlik yaptım. Askerden sonra ilk defa ssk girişi ile 1995 yılında işe başladım. 2001 yılında ilk teşhis konuldu.

16 yıldır aralıksız özel sektörde çalışıyorum. 5760 iş günüm var. Her as'li gibi omurda öne doğru eğrilik, hafif boyun tutukluğu, karın bölgesinde bombe vs. tipik as belirtileri, 2 senedir enbrel kullanıyorum.1 gün normal 3 gün ağrılı hayat devam ediyor. Ben forum'a yeni üye oldum. Bir çok yazıyı okudum. Bazı noktaları anlayamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Ben erken emeklilik için, önce işkur'a gidip mi sevk alayım, yoksa defterdarlığa mı gidip sevk alayım. hangisinin bürokrasisi daha az. Ben erken emeklilik için 17 yıl ve 3900 gün'e mi tabiyim.

Ben 16 yıldır çalışıyorum. Hastaneye sevkten önce mi askerlik borçlanması yapayım. yoksa müracaat edip, vergi indiri mi hak ettikten sonra mı kalan günleri borçlanayım. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla. Erdocan

Sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapın. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Alacağınız rapora oranına göre 1., 2. ya da 3. dereceden sakatlık indirimi hak edeceksiniz.

Ayrıca askerliğinizi ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce yaptığınız için, borçlanma yapıp, sigorta başlangıç tarihinizi işinize gelen -en optimum- bir tarihe çekebilirsiniz. Vergi indirim hakkı elde ettikten sonra borçlanma yaparsınız...

Kaçıncı dereceden sakatlık indirimi alacağınıza ve sigorta başlangıç tarihinize göre emekliliğiniz aşağıdaki tabloya göre belirlenecek:

2008_oncesi.PNG

erdocan bende ankilozan spondilitim 1973 lüyüm bende embrelkullanıyorum malülen emeklilik biraz zor malülen emekli olursan calışamazsın fakat calışıyorsan defterdarlık kanalıyla hastaneye sevk al engellilere tanınan erken emeklilik ten yararlanıp emekli olursun 2-3ay kadar sürer işlemler ve işine devam edebilir aynızamanda emekli maşı ala bilirsin primin yeterli eksik kalan günlerin var ise askerden sonra sigortalı oldugun için askerligin bir bölümünü ödeyipte emekli ola bilirsin bende 19 ay askerlik yaptım askerlik dönemi cok zor gecti allah kolaylık

S.A ben de as liyim.12 mart 1997 de bağkur kayıtım var ve bir fiil 14 sene bağkur yatırdım. yaklaşık 150 gündür de ssk lıyım.yanlış bilmiyorsam eğer 15 ay da askerliği saydırırsam toplam da 15 sene 9 ay sigortam var. yaşlılık aylığından emekli olabilmem için 1 sene 3 ayım kalıyor.(% de 40 süreklidir diye özürlü raporum var.)
Askerlik dedin de erdocan ben de askerliğimi as yle beraber yaptım saolsun beni hiç bırakmıyor.kankam oldu ama olsun.Bu as nin yüzünden belkide şükretmeyi öğrendik.Ağrı olunca şükrediyon ağrın azalınca azaldı diye gene şükrediyon.Bir de as nin yüzünden emekli olabilirsek ona da şükredeceğiz diye düşünüyorum..:)
Saygılarımla

Üst Alt