Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastasıyım. Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

ZONGULDAKYILMAZ

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Esselamunaleyküm arkadaşlar;ben a.s hastasıyım bütün gönderilen sorularınızı ve cevapları okudun,fakat bir konuda kafam karıştı ben emekli olmak istiyorum a.s hastalığından.
3600 gün pirimim var ve 1992 yılında sigorta başlangıcım
malülenmi yoksa vergi indiriminden faydalanarak mı emekli olacam
yani nasıl ve nerden başkatmam lazım beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.ve nasıl yol izlemem lazım lşimdiden çok teşekkürler

tel no:0553 391 41 57

en az % 40 vergi indirimi ile emekli olmaya çalış,malulen emeklilik için en az % 60 alman lazım..malulen emekli olursan daha sonra bir yerde çalışamazsın.vergi dairesine başvur,dilekçe verecekler onu işyerine doltrutup vergi dairesine gideceksin,onlar seni hastaneye sevk edecekler,aldığın raporu ankaraya göndereckler.rapor iş yerine postalanacak,baştada dediğim gibi en az % 40 alırsan emekliliğe başvurabilirsin.tabi pirimin yetiyor ama yaşta önemli.

sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı alabiliyorsanız (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html), erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Eğer prim gün sayınız ve sigortalılık süreniz yeterli değilse ve siz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınızın olduğunu düşünüyorsanız, o zaman Malulen emeklilk için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Verilecek rapor ve onun SGK sağlık kurulu tarafından onanması sonrasında malulen emekliliğiniz gerçekleştirilir.

As hastası

esselamunaleyküm, gördüğüm kadarıyla yardımseversiniz.Allah cc kalbinize göre versin inşaallah
benimde bir sorum olacaktı.yanıtlarsanız çok memnun olurum.şimdiden teşekkür ederim.ben ANKİLOZAN SPONDİLİT hastasıyım yaklaşık 12 yıldır tedavi görüyorum
belimde eğilme,kalçamda ağrı,dizlerimde haraket kısıtlılığı.malülen emekli olmak istiyorum yaşım 46 sigorta başlangıcım 1992 şu an 3400 iş günüm var askerlik
ödemeyide yaparsam 18 ay askerlik yaptım emekli olabilirmiyim. NOT: turizmde sezonluk işte çalışıyorum yani sürekli işim yok.bir işyerinede bağlanmadan
en kısa yoldan nasıl emekli olabilirim.henüz heyetede girmedim herşey benim için başlangıç olacak.teşekkür ederim.e-mail adresim ( YILMAZ-kabaoglu@hotmail.com )
TEL NUMARAM :0553 391 41 57 SELAM VE DUA İLE.

Üst Alt