Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit hastasıyım. Özürlü Raporu Almak İstiyorum..?

afsaroglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkse Merhaba Ben aranıza yeni katıldım.. Herkse Geçmiş olsun

Ben Ankilozan Spondilit hastasıyım. Özürlü Raporu Almak İstiyorum. bu rapora göre tahminen Alabilirmiyim veya % 40 alabilir miyim ?

aBVk2g.jpg

sakatlık oranı cetveli tablo 3.8 a ve 3.8b'den verilir oran ama ne kadar verileceği konusunda kimse buradan fikir veremez. Bu tip rahatsızlıklarda kısıtlılığa göre oran verildiği için yaşayıp görmeniz gerekiyor sonucu.

Herkese gecmis olsun. Arkadaslar ben 13 yildir Ankilozan Spondilit Hastasiyim,sag kalca kapali,kalca protezi onerildi, Ozurlu raporu icin muracaat ettim .. 11 tane poliklinik gezdim 6 tanesi eklem hareketleri kisitli yazdi

# Nuroloji : As bagli hareket kisitliligi var
# psikiyatri : As bu nedenle sorun yasiyirmus, duzenli takibi gerekli
# Ortapedi : Ankilozan Spondilit li hasta sag lolsortren mevcut (okuyabildigim kadar)
# FTR (Fizik Tedavi) : 2002 den beri As tanisi ile takip ediliyir, Ozellikle sag kalca rotrlari kisitli. E a olumlu ( E a y yazan yeri okuyamadim bisey olumAs tanisilu diyor )
# Kardiyoloji : Fk kisitli, S1 (+) , S2 (+)
#Romatoloji :As tanisi ile ibni sina FTR Romatoloji takipli Nefesdarligi (+) S1 S2 ve sag sol kalca rotasyonlari kisitli...

Buna gore sonuc ne cikar tahminen ?????

S1 ve S2 ne oluyor

anklozanda 10 da olur 90 da olur rapor oranı rapor oranı hareket kısıtlıgı ve vücüttaki defermasyon egrilik gibi şeyler ileri derece ise yüksek olur yani hareket kısıtlıgınız çok ileri derecelerde ise raporu belirler burdan net kimse şu oranı alırsınız diyemez doktorun insifiyeti ve sizin hareket kısıtlılıgınızın ileriderecemi ortaderecemi o oranı belirler benim enson aldıgım rapor ankilozandan 71 idi hayırlısı ile inşallah sizede yeterli bir oran çıkar heyetten beklemekten başka birr şey gelmez elden

Haklisiniz bugun gogus hastaliklarina gittim, sonuc
# 6 yildir nefes darligi
#oksuruk
# gogus agrisi
#balgam
TANİ: ASTİM... Tedavi planlandi yazdi.. Sanirim buda raporu % olarak etkiler?

Üst Alt