Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastasıyım. Rapor için heyete girerken ne yapmalıyım?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Herkese öncelikle geçmiş olsun.

28 Mart 2013 de. Özürlü sağlık raporu almak için adana devlet hastanesine işkurdan sevk aldım. psikiyatri doktoru halen normal yazmış. ortapedi doktoru Fizik tedavi doktoruna sevk etti. Fizik tedavide bacaklarımın, Kalçamın, belimin boynumun kısacası tüm vücudumun tutukluklarını cetvel yardımıyla ölçtü, sen dışarı çık ben bi hesap yapayım dedi.
30 dak.sonra içeri girdim .heyet evrakını alıp incelemeye başladım doktorun tutukluklarımı hesapladığı evrakta 41 veya 43 dü yanlış hesaplamadıysam. sende enflamasyon var dedi.
bi de heyet evrakında hastanın tedavisi başkent üniversitesi hastanesinde devam ediyor.yazıyordu.28 mayıs 2013 de.heyete girmek için gün verdiler

.Şimdi sormak istediğim heyete gireceğim gün ne yapmalıyım yada ne demeliyim. rapor oranım 40 ve üzeri olursa vegi indirimi için başvuruda bulunmalı mıyım. 30 yaşındayım. güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. ömss ye girmek istiyorum.

Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplandırır mısınız?saygılar...

gittiğim hastanede romatoloji doktoru yoktu.sağlık raporum 40 olmazsa il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka bi hastaneye sevkimi istesem olurmu

Siz, rapor alabildiniz mi? Aldınızsa yüzde kaç oranında?

kulandıgın ilac raporları epikriz röntgen raporları tahlil raporları felan var ise onların fotokopilerinide rapor alıcagınız kagıtla birlikte heyete sunarsanız rapor alma şansınız artar kanısındayım şayet rahatsız lıgınız ilerlemiş ise 40 ve üstü olur ise vergi indirimine baş vura bilirsin tabiki alamaz isen itirazda edebilir il saglık kuruluna ayrıca şahsen de başka hastaneye baş vura bilirsin engelli raporu almak için

arkadaşlar bu konu hakkında bende bir kaç soru sormak istiyorum
mart ayında ben de rapor almak için heyete başvurdum. ankilozan spondilit hastasıyım ayrıca sol kalçamda protez var (3 ocak 2013). büyük eklemlerimde hareket kısıtlılığı mevcut.
rapor sonucum  tamam buraya kadar sıkıntı yok.
sıkıntı şuradan itibaren başlıyor;

protez ameliyatı sonrası iyileştikten sonra her insan gibi iş aramaya başladım,

iş başvurusu bulunduğum işletmeler beni işe almak istemiyor askerlikten muafım ve muaflığım doğrultusunda o işi yapabileceğimi inanmıyorlar. kabul görmeyen iş başvurularım

sekreterlik -

depo görevlisi - muhasebe-

bu işleri yapamayacaksam hangisini yapacağım.

şimdi arkadaşlar ben hakkımı nasıl aramalıyım nereye başvurmalıyım.

bilgisi olan lütfen yazsın..

arkadaşım raporun var ise engelli kadrosunda işkura başvurarak iş araya bilirsin fakat bizim gibi ankilozan hareket kısıtlılıgı olan kişileri kolay kolay işe almıyorlar genelde raporu olan saglam kişileri tercih ediyorlar malesef şikayet etmeniz birşey degiştirmez iş ilanlarını takip edip başvuru yapacaksın iş bulmak okadar kolay degil malesef umudunu yitirme allah bi yerden kapı açar

19 la engeli kadrosuna almazlar malesef sizi saglam kadrosunda işbulmanız gerekecek veyada degişik hastanelere baş vurup raporunuzu yükseltmeye bakın belki bir yardımı olur cünki oranlar degişiklik gösterebiliyor belki insaflı birdoktora derdini anlatırsan raporu biraz yükseltme şansı ola bilir

selamlar.. Sağlık kurulu hakkında bir çok arkadaşıma ve kendime rapor aldığım için baya şeyler öğrendim..Öncelikle AS kronik tedavisi olmayan bir hastalık. Özellikle TNF tedavisi başlanmışsa Turgutreis o oran nasıl çıktı anlamıyorum üstelik kalça ameliyatın var. O rapora itiraz edip başkaca bir hastaneden rapor için başvur..Kısaca özetlersek önce sağlık kuruluna başvururken size nerelere muayene olacaksanız soruyorlar..AS nedeniyle standart bir hasta öncelikle kendinde bulunan rahatsızlarla ilgili yerlere gözüksün ama ardından muhakkak ,göğüs,dahiliye, yıllarca ilaç kullandığımız için gastro ve üroloji ,göz,kalp ve sürekli ağrı çeken ilaç kullanan biri olarak psikiyatri ye ,ameliyat olduysa ortopedi yada ilgili polikliniğe ,fıtık olan arkadaşlar beyin cerrahisine gözükmelerinde fayda var.

teşekkürler ben de raporu itiraz edeceğim. fizik tedavideki ölçümleri hiç değerlendirmeyi almamışlar.
halbuki fizyoterapistler ölçümleri alırken şaşırmışlardı nasıl bu kadar kötü sonuç çıkabiliyor diye.

Aynı şey bizim başımıza geldi raporu elimize aldık hesaplamalara göre 80 çıkması gereken oran 52 yazıyordu itiraz ettik yanlış yaılmış diye ilk ölçüm raporuna bakıldı ''aa evet yanlış olmuş'' dediler ve düzelttiler..bilmesen kaynadı gitti tüm emekler..

muğla il sağlık müdürlüğüne itirazımı yaptım ve il içinden bir hastane seçmemi istediler seçdiğim hastane de sonuç yine aynı çıkarsa %19 bu oranı kabul etmek zorundaymışım eğer farklı sonuç çıkarsa il dışında hakem hastanesine gönderecekler ben bugün itirazım sonucu gitmem gereken hastanede heyete girdim tam sonuç belli değil ortapedi ve ftr ölçümleri sonrası ortapediden tkp için %19 ftr de yapılan ölçümleri %19 sonuç çıktı balthazar formülüne göre %34 de kalıyor % 40 alamazsam ne yapmalıyım kabullenmelimiyim?

turgutreis;

Şimdi sonuç farklı çıkınca sizi hakem hastaneye sevk edecekler, hakem hastaneden çıkacak olan oran kesinleşecek ve itiraz hakkınız olmayacak. Sadece dava açabilirsiniz. Ya da bir süre bekleyip farklı bir hastaneden rapor almayı deneyebilirsiniz. Yine düşük oran gelirse, ya hakkınıza razı gelirseniz, ya da mücadeleye devam edersiniz.. Veya psikiyatriden de oran almayı deneyebilirsiniz. % 25 de psikiyatriden alınabilirse, % 40'ı bulabilirsiniz veya geçebilirsiniz belki.. AS'den yine % 34 verilmiş olsa, psikiyatriden % 25 toplamı % 51 olur..

Yapılabilecek başka birşey yok malesef..

teşekkürler bacıbey;
heyet sonrası psikiyatri ye gitmeye karar vermiştim.
muayene sonrası teşhisim,
sosyal fobiler ve yaygın anksiyete bozukluğu olarak belirlendi.
sayenizde daha rahat olabilceğim umarım :D

itirazım sonrası rapor sonucu %39 da kaldı kalça protezi %19 + ankilozan sponndilit %25 = %39
1 puanı çok gördüler bana sanırım tekrar başvurmam için 2 yıl bekleyeceğim.

Üst Alt