Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastasıyım. Rapor oranım %37'de kaldı!?

serkanuygun

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar...

16 yıllık ankilozan spondilit hastasıyım. Yaklaşık bir ay önce vergi indirimi (engelli raporu) almak için defterdarlığa başvurdum. Beni hastaneye sevk
ettiler. Hastaneye başvurdum birçok polikinliği (romatoloji, ftr , göğüs, ortepedi, psikiyatri, genel cerrahi, nöroloji, kbb, göz, dahiliye v.b.) dolaştım, ve heyete girdim. Aldığım sonuç % 37 oldu. Bu oranı kas iskelet sistemi engel oranı % 37 yazmakta.

Rapor bilgilerim aşağıdadır;

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYIN:
ANKİLOZAN SPONDİLİT
BEL FLEKSİYON:40 DERECE, EKSTANSİYON 15 DERECE, LATERAL FLEKSİYON 7+7
TABLO 1.6
TABLO 1.4
BOYUN FLEKSİYONU 10 DERECE, EKSTANSİYON 8 DERECE,
ROTASYON 18 DERECE

GÖĞÜS HASTALIKLARI:
ÖZÜR ORANI ALMAZ.

Göğüs doktoru eski tomografi sonucumu istedi, açık bırakıyorum tomografi sonucu getir ona göre
puan veriyim dedi, yani bir oran verecekti. hastaneye gittiğimde yerinde başka bir doktor vardı yüzüme bile bakmadan sonuçlara
yalandan bakım özür oranı alamaz yazdı.

Bildiğim kadarı ile il sağlık müdürlüğüne itiraz edip hakem hastaneye sevk isteyebiliyorum. Fakat ben böyle yapmak yerinde bir süre sonra defterdarlığa yeniden vergi indirimi için başvurup başka bir hastaneye sevk isteyeceğim, şayet göğüs oran verirse % 40 ve üzeri oran alabilirim belki diye düşünüyorum.

1- Eğer alırsam defterdarlık bunu daha önce %37 almışssın deyip düşürebilirmi?
2- Daha yeni rapor aldım hangi süre içerisinde tekrar defterdalığa vergi indirimi için başvurabilirim.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. sağlıcakla kalın...

Defterdarlığa değil de, hastaneye başvurun kişisel olarak rapor almak için. Bunu şimdi deneyin, eğer sistemde görünürse yeni rapor aldığınız o zaman 6 ay gibi bir süre bekleyip yeniden başvuru yaparsınız.

kişisel başvuru yapamam çünkü vergi indirimi için başvurmam gerekiyor ki bu benim erken emekliliğime yarasın.
ben yeniden başvuru için sürenin 3 ay olduğunu duymuştum faka bu sadece bir duyum.

Farketmez, kişisel olarak alıp daha sonra vergi dairesine verirsiniz. Yine faydalanırsınız vergi indiriminden Ankara'ya gönderilir. Yeterki % 40 ve üzeri olsun ve Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden alınmış olsun. Hayır yeni başvurular 6 ay, ancak bu sistem henüz her yerde aynı uygulanmıyor. yeniden rapor veren hastaneler de var.

Teşekkür ederim ben vergi indirimi için mutlaka önce defterdarlığa başvurup oradan sevk almak
gerektiğini zannediyordum.

Forumda;

7-Hastane tarafından düşük dereceli rapor verilmesi halinde başka hastaneye sevk yapılabilir mi?
Hastane tarafından verilen raporlar Başkanlığımıza gönderilmekte olup, Başkanlığımızca sözkonusu rapor yazı ekinde Maliye Bakanlığına iletilmektedir. Çalışma gücü kayıp oranı ve derecesi Maliye Bakanlığınca tespit edilmektedir. Bakanlıkça tespit edilen işgücü kayıp oranı ve derecesi yazı ekinde çalışılan işyerine gönderilmektedir. Bu süreç tamamlanmadan yeniden hastaneye sevk yapılamaz.

Bu maddede süreden bahsetmiyor sanırım 6 ay süre bir taammül şart değil. süreç tamamlandığında yani işyerine yazı geldiğinde vergi indirimi için vergi dairesine başvurulabiliyor. yanlışmı yorumluyorum?

sana iyi o raporu yazmış 2 senedir bende uhraşıyorum rapor mapor yok vermedi şimdi tnf iynesi vercek bakalım bu iynede verirmi

Üst Alt