Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit hastasıyım ve omirlikte kayma mevcut. %40 rapor alabilir miyim?

knyweb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

2013 yılından bu yana Ankilozan Spondilit hastasıyım ve omirlikte kayma mevcut. Şuan Cimzia kullanıyorum.
Ayrıca 2004'den bu yana Hiper Tansiyon hastasıyım. Apandist, mide ve Akciğer ameliyatı oldum. Boynumda boyun fıtığı çıktı 3 yerinde.

Şimdi ben sağlık raporu almak istersem yaklaşık olarak %40'a yaklaşırmıyım ? Birde nereden nasıl başlamam mantıklı olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
@knyweb

merhaba

bahsettiğiniz rahatsızlıklardan %40 oranı bulacağınızı düşünüyorum.

öncelikle engelli sağlık raporu vermeye yetkili bir hastaneye kişisel başvuru yaparak yada vergi dairesine müracaat edip onların sevk edeceği bir hastaneye gidip hastalıklarınızla alakalı tüm tahlil,test vb. Gibi sonuçlarıda yanınıza alıp engelli sağlık raporu başvurusunda bulunacaksınız.8-9 polikliniğe yönlendirilip doktorlara muayene olacaksınız. Sonrasında heyete giden sonuçlarınız değerlendirilip raporunuzu alacaksınız.

Eğer kişisel başvuru yaparsanız çıkacak raporu size verirler, ama vergi dairesi sevkli giderseniz raporu size vermeyip vergi dairesine gönderirler, raporun aslını oradan alırsınız.

Merhaba ben Ankilozan Spondilit ten %30 aldım.Ama bu oranın tamamını vermiyorlar.hesaplama yöntemleri ile bu oran ciddi anlamda düşürüyorlar.Tavsiyem mutlaka fizik te vücut ölçümlerinizi yaptırmanız.Bunu istemeselerde siz talep edin.

Merhaba, geçmiş olsun. Benim babam da 30 senelik ankilozan spondilit hastası. O da geçen sene başvurdu ve AS + Hipertansiyon'dan %44 rapor aldı. Yalnız başvuru sırasında tüm hastalıklarınızı ve geçirdiğiniz operasyonları belirtiniz.

Şehrinizde bu raporu veren hastaneler bellidir, listeden araştırıp bulabilirsiniz. Örneğin bazı hastanelerde süreç daha kolay ilerliyor diye biliyorum bunu da araştırmanız da fayda var. Misal Tıp Fakültelerine rapor için başvurduğunuz da süreç biraz daha zahmetli oluyor.

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bir sorum daha var ;

Siz olsanız direk mi müracaat edersiniz yok sa vergi dairesine mi başvuruda bulunursunuz ? Hangisi daha mantılıdır ? ( işleyiş ve rapor oranı hk.)

knyweb

ben kişisel başvuru yapıp emekli oldum. genede siz bilirsiniz tercih sizin. dediğim gibi kişisel başvuruda raporu size direk verirler. sonra tüm haklarınıza elinizdeki rapor ile hemen müracaat edersiniz. sevkli giderseniz raporun vergi dairesine ulaşması uzun sürecektir. tercih sizin.

Anladım Özgür abi çok teşekkür ederim. Öğrenip bir başvuru yapayım.

Bana yakın olan bir ilçede yetkili hastane buldum. Salı günü (12.12.2017) tarihine randevu aldım aynı gün heyetede girersin dediler. Saat 15:30'da heyet varmış ona yetişirsin dediler. İnşallah dedikleri gibi olurda 1 günde tüm işlemi bitirmiş olurum.

Üst Alt