Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Bilgin.T

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba As hastasıyım hala tedavim sürüyor ve ilerleme olmuyor 1992 stajdan ötürü sigorta aşlangıcım var ama 1998 de prim ödenmeye başlandı. ve şu anda 4030 günüm var. As bana görünüş bakımından şu anda bbişey yok ama topuklarımdaki ağrı ayakta duramama sebeb oluyor otururkende sırtıma ağrı batıyo boynumu zor tutuyorum buna göre rapor sizce % kaç olur ve emekli olabilirmiyim oturan boğa ?

Kimine % 16 verilmiş, kimine % 40 verilmiş. Kimine daha fazla.. Bu hastalığın sizi ne derece etkilediğine bağlı..Biz de, siz de, sakatlık oranı cetveli eklem açıklığı modeli tablosunun dilinden anlayamayız.. Uzman hekim bilir belirler durumunuzu.. Vakit kaybetmeden yetkili hastanelerden birine giderek rapor başvurusu yapabilirsiniz.. %40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz, prim gününüz tamamsa artı vergi indirimi hakkı alabilirseniz, erken yaşlılık emeklisi olabilirsiniz. Mühim olan işe yarar oranda rapor alabilmek.. Sonucu aldığınız zaman güncel bilgi olması açısından buraya yazar mısınız?

Şurada benzer durumda olanların paylaştığı bilgiler var:

1: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-hangi-oranda-rapor-verilir.html#post1218699
2: http://www.engelliler.biz/forum/eme...29a-dusurduler-ne-yapmaliyim.html#post1191986
3: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lmak-icin-ugrasmaya-deger-mi.html#post1204994

1992 den staj dlayısıyla sigorta başlangıcım var 1998 den itibaren işe girip prim ödemelerim başladı ve 4030 günüm oldu ve rahatsızlığımdan dolayı işten çıkarıldım şu an emekli olma imaknım varmı varsa ne yapmalıyım..?

Bu hastalıktan emekli olabilmeniz için en öncelikli şart, şuan için tabii, % 40 veya üzeri oranlı rapor alabilmek.. Alabilir misiniz, alamaz mısınız bilemeyiz. Denemeniz gerekiyor.. Erken emeklilikte vergi indirimi şartı var bunun içinde çalışıyor olmak gerekli..

2008_oncesi.PNG

1998'de 18 yaşınızı doldurmuşsanız, 2016 yılında prim gününüzü 4080 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Ama bunun için Bacıbey'in dediği gibi vergi indirimi almanız, vergi indirimi almak içinde çalışıyor görünmeniz şart. İmkanınız varsa 4080 güne tamamlayana kadar çalışıyor gösterilebilirseniz, yada bir işe girip hem vergi indirimi için başvuru yaparsınız hemde tamamlamış olursunuz sonrasında 2016'ya kadar bekleyip emeklilik tarihiniz dolduğunda başvuru yapabilirsiniz.

Vergi indirimi almam için ne kadar çalışmam lazım. Yada rapora başvururkenmi çalışıyor görünmem lazım..

omurgam da eğrilik başgösterdi duruş bozuklukları yürüyüşte ve hareketlerde kısıtlılık
oturup kalkmada sıkıntı
özetle hastalığın ileri evrelerindeyim uyguladığım tedavilerin hiç birine cevap vermedi vucudum

doktorlarında beni kobay gibi kullanmasından sıkıldım artık ve bende kendimi spora verdim ağrılarda belli bir azalma olsada hareketleri her halukarda yapıyorum
şimdiye kadar cok az bir süre çalışabildiğim içinde sgk az odenmiş günüm cok az yani

ama çalışamıyorum ne yapmalıyım malulen emeklilik şartları nelerdir

Üst Alt