Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit için %28 oranlı rapor verilmesi normal mi?

unarcikara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben ankilozan spondolit hastasıyım öğretmenim haseki eğt ve arş hastanesine rapor için başvurdum heyette romatoloji uzmanı yoktu doktorları tek tek dolaştık kimisi humira kullandığımı söyleyince "o ne " dedi bu kadar bilgisiz doktorun olduğu heyetten düzgün bir oran beklemiyorum bir tahlil bile yapmadılar daha önceki hiç bir evrağıma filmlerime bakmadılar heyette çalışan memur yüzde 28 den fazla alamazsınız dedi ne yapmam lazım sizce

ankilozandan yüzde 45 alan da gördüm .28 den fazla alamzsın diye bir sey yok .vücudunda kalıcı bi hasar var mı kardes ?

Malesef Sakatlik oran cetvelinde en cok haksizlik yapilan hastaliklarin basinda Ankilozan Spondilit gelir.

AS de oran belirlenirken , ROM acikligi yani Eklem hareket acikligi modeli uygulanir. Hastalik eklemlerde ne oranda tahribat yapmis , ne kadar hareket kisitliligina sebep olmus buna bakarlar.

AS de hareket kisitliligindan ziyade agrilar icin herhangi 1 oran verilmez. Oysa en zor olan agrilardir. TNF-a gibi cok riskli olan biyolojik ilac kullaniyor olmak bile basli basina sorun zati.

Demem o ki ; Henuz eklemlerde ve omurgada hareket kisitliligi yoksa fazla 1 oran beklemeyin.

Agrilariniz icin herhangi 1 oran verilmiyecektir.

sesene;
selim erdem kardeşim bu hastalıgın teşhisi konulan kişiye en düşük ne kadar oran verilir yani sende ankilozan spondilit var dedi doktor teşhisi koydu sende rapor için heyete girdin en düşük ne kadar alınır

ümit kardeş hastalıgın baya ilerri evreise hareket kısıklıgıda var ise çıkan ra por düşük gelir ise ilsağlık kuruluna itraz edip başka hastaneye sevk al baştan savma göz kararı baktılarsa pek bir puan cıkmaz orapordan 28 diye bir şeyyok hareket ve vücut egriliginden %80 üzerinde alan arkadaşlar var bende ankilozanım enson aldıgım rapor 71 idi

Uğur çok güzel demiş..Buzluçay as nin standart puanı,oranı var diyemeyiz eklemlerde ki hareket kısıtlığına bakılıyor..ama göğüs pol as de en çok oran veren yerlerden biri..fıtık bile oran sebebi..aşağı yukarı 4/5 pol. oran verebilir as de.. 40 ı geçmesi lazım toplamda da bunlarla..

ben %85 aldım vermezler diye umutsuzluga kapanmayın direk fizik doktora gidin ağrıyan yerleri söyleyi oda hareket kısıklığı ölçüsü yapacaktır

buzluçay;

Soyledigimiz gibi. Bu hastalik var olmasi belli 1 oran alacagi anlamina gelmiyor.

Hastaligin eklemlerde ve omurgada tahribat yapmasi gerekiyor. FTR doktoru eklem hareket acikligina bakacak. Sayet eklemlerde kisitlilik yoksa oran veremez.

Eklem hareket acikligi testi nasil yapilir diye merak ediyorsan.

1: Sizi duz duvara yaslayip omurganin duzlugune bakacak.

2: Dizlerinizi kirmadan yere ellerinizle degmeniz istenecek ve bu arada faber testi ile belinizi cetvelle olcecek. Bilerek yere degmeme gibi 1 hile yapmak isterseniz de yemezler cunki egildiginizde sakrum kemiginin yerine bakarlar.

3: Boyun saga-sola dondurup boyun hareketlerine bakacaklar.

4: Ellerinizi yukari-asagi inip inmedigine bakacaklar.

Buna benzer bazi fiziksel testler yapacaklar ki hastalik ne oranda tahribat yapmis.

Ozetle : Hastaligin sizde olmasi ve agrilarin anormal olmasi yetmiyor. Eklemlere ve omurgaya ne oranda zarar verdigi ile ilgileniyorlar.

Üst Alt