Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit için hangi oranda rapor verilir?

hakan9987

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ankilozon spondilit hastasıyım agrisiz günüm yok ara ara bacağıma vuruyor adım dahi atamiyorum Endol ve rantudil kullandım şimdi humira ya başlanacak raporumu çıkardım alerji testi yaptıracağım rapora basvursam nekadar alirim.herkese allah şifa versin teşekkürler

Bu hastalık için belirlenmiş bir oran yok. Sizde neden olduğu kısıtlılığa göre puanlama yapılmaktadır.

Temsil oran belirlemeye çalışıyorum ama herkes aynı diyor belli bi oran yok diye rapor alan arkadaşlardan ricam hangi tutulmalardan nekadar puan aldıklarını öğrenmek. Ama anlaşılan rapora baş vurmayınca anlasilmayacak cevabını için teşekkür ederim

Bende as yim omurgamda dört eklemde kireçlenme var aynı ilaçları bende kullandım ve şimdi siponi raporu aldım çarşamba günü kullan maya baslayacagim şimdi ben vergi indirimi ne baş vursam emekli olma şansım varmi

Arkadaşlar geçen hafta bana as için bana %20 tutulmalar için %4+%4 diyabet %20 hipertansiyon %10 böbrek kisti ve taş için %10 toplam %68 balthazad formülünde hesaplayınca %54 gibi bir rakam çıkıyor 10 gün sonra heyet raporunu alaçağım inşallah bir aksilik çıkmaz ve benim hesapladığım gibi gelir oranlar.

Selamlar Herkezin hastalığın ilerleme derecesine göre oran değişiyor hepsi ayrı ayrı puanlama yapılıyor. Bana sadece 10kalemden
puanlama yapıldı hepsinin değişik terimleri var omurga boyun bel ayak hepsini ayrı oranlarda tutulmaya göre oran veriyorlar buda röntgende ve doktorun kontrolü ile anlaşılıyor ama sonuçta ilerde kesin alırsınız çünkü bu hastalığı durduramassınız gittikçe ilerleyen sinsi bir hastalık yaşlandıkça dahada ilerlemekte. İlaçlar malesef durdurmuyor hayatınızı kolaylaştırıyor.Ama genede oranınızı öğrenmek isterseniz özel fizik doktoruna gidip fikir sahibi olursunuz .

Başar siz kaç puan aldınız ve durumumuz ne sora bilir miyim ben iki yıldır tedavi görüyorum normalde 2002 as başlangıcı ama teşhisi 2 yıl önce koydular haplar vayda etmedi

Güneş alerjisi, vücut kan fazlaligi, ankilozan spondilit için hangi oranda rapor..?

Herkese selamün aleyküm küçüklugumden beri güneş alerjisi var yüzümde kulaklarımda kollarımda ve bacaklarımda alerjiler çıkıyor vücudumda ki kan yoğurt gibiymis ve kan değerlerim yüksek çıkıyor ankilozan spondilit hastasıyım humira kullanıyorum bunların hepsinden ne derece rapor alabilirim yardimlarinizi bekliyorum herkese selamlar

Sukru12345

oranım yüzde95lera çıktı ama bende birden fazla hastalık olduğu içi baltazar formülü eklendi aldığım rapor yüzde83 sadece ankilozandan girseydim yüzde 95lere varırdı bu hastalık sinsice ilerleyen durdurulamayan bir hastalık şimdi alamasan bile ilerde kesin alırsın yorgunluğa ayakta durmaya fazla gelmiyor tetikliyor halada ilerliyor şu anda boynuma vurdu yaş ilerledikçe dahada sorunların artıyor malesef .Haplarını devamlı zamanında iç faydasnıı görürüsün ama çalışyorsan işin daha zor yorgunluk dahada tetikliyor

Dün siponi ignesine başladım ama sanki sağ bacak daha çok ağlıyor belde oturduğum zaman sahada çok bilginiz varmı bu arada heyetede çıktım şansımı deneyim dedim

Merhaba Arkadaşlar bende RA (romatoid artrid) hastasıyım Orencia iğne kullanıyorum.
Başlığı açan hakan arkadaşımız için bir fikir vereyim. Engelli heyet raporu için romatizmal hastalıkların ilk kriterleri tutulmalar, ağrılar, dejenere olan bölgeler var ise onlar . Bunların ölçümü içinde Romatolojideki doktorun senden kemik ölçümü isteyecektir. Kemik ölçümü fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde yapılan 30 dakikalık bir test. Görevli kişi seni cetvel gönye vb. aletlerler ile ölçer ve bütün vücüt hareket kısıtlılığına bir oran belirler.[ ( Sağ ve sol El bilek ve parmakları, el dirsekleri ve omuzlar) , Boyun-sırt bölgesi] bunların tümü vücüt üst ekstresi özür oranını belirler. Aynı şekilde Kalça-bel- diz- ayak bilek ve parmaklarındaki kısıtlılık da alt vücüt ektresi özür oranını belirler. Her bölgenin özür oranı tek tek baltazar formülü ile hesaplanır ve toplanır.

Fiziksel kısıtlılık oranlarında doktorun insiyatifi gibi bir şey söz konusu değildir. Fakat ağrılı bir dönemde Bu ölçümünü yaptırır isen alacağın oran %5 ile %15 arasında bir fark yaratabilir. Ki zaten hastanın kendisi iyi hissettiği zaman bu ölçümü yaptırmak mantıksız. Çünkü kötü olduğumuz anlar için böyle şeyler var. Tabi Akut atak geçirme durumu söz konusu olmamalıdır bu testler sırasında.

Özür oranları olarak kendimden örnek vereyim birazcık AS den farklı olsa da
üst vücüt %38
alt vücüt %32
toplam %56

alt vücüt ayak bileklerimin oynama açısı hareket ve dönme kabiliyeti (sağa-sola-yukarı-aşağı ve tam tur) kalçalar vs... bu şekilde hatırladığım kadarı ile bu 5-6 bölgeyi hesaplayıp topladığında doktor %32 çıktı. Bazı bölgeler %3 bazı bolgeler %10 vs..

Heyete girdiğimde Sonuç %56 dan %55 e düşürüldü. ( Bu arada heyetlerde genelde %5 ile %15 arası oranlarınızı düşürüyorlarlar) Kronik fiziksel engellerde bunu yapamazlar en fazla %5 max aksi bir durumda hemen itiraz ediniz.

Merhabalar arkadaşlar,as hastasıyım yaklaşık 2002 den beri tedavi görüyorum,humira iğne alıyorum daha önce remicade
iğnesi kullandım 9 yıl sonra etki etmedi değiştirdiler.belimde eğrilik var dizlerde sürekli şişme iltahap var. Pirim yeterli 4000 pirim var 1992 tarihinde sicil aldım.ayrıca hipertansiyonum var ve reflü var
acaba vergi indirimi alabilirmiyim yani oranı yakalayabilirmiyim bilmiyorum.tereddüt içinde kaldım.şuan çalışmaktayım
ama hastalık zorluyor.işlemleri başlatsammı bilmiyorum.deneyimli arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
Allah cc emanet olun.0553 391 41 57 telefonum.
YILMAZ-kabaoglu@hotmail.com

Teşekkür ederim bilginiz için xaynus endeskopi den sonra deneyip göreceğim burda sizlerle paylaşırım

Bunların ölçümü içinde Romatolojideki doktorun senden kemik ölçümü isteyecektir. Kemik ölçümü fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde yapılan 30 dakikalık bir test.

Merhaba,
Yukarda bahsettiğiniz hareket ölçümünü hangi hastanede yaptılar acaba?
Bu işlemin tam tıbbi ismi nedir ? Kemik ölçümü diye aratınca kemik yoğunluğu ile ilgili bilgiler çıkıyor genelde.

Üst Alt