Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit nedeniyle malulen emekli olabilir miyim?

enigma4604

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. adım ismail. A S hasyasıyım.hemen hemen 10 yıldıldır bu rahatsızlığı çekiyorum . belimde öne doğru eğrilik ve sola doğru belirgin bir çekme var. ayrıca sağ kürek kemiğimde kamburluk oluştu. belimdeki hareketlilik ise sıfır. kalçalarımda omuzlarda boynumda fazlaca tutulmalar var. sigorta yılım ve günlerim yeterli. izmir sgk sevk ettiği hastnede maluliyet için başvurdum. BÜTÜN MUAYENE BULGULARIM BÖLGE SAĞLIK KURULUNA GİTTİ. bölge sağlık kurulu tekrardan EGE ÜNİV sevk etti. ordaki uzman fizyoterapistin muayenesine göre yüzde doksan ege den raporu alabilirmişim. sizce malulen emekli olma ihtimalim nedir? cvp verirseniz svnrim.

%60 üzeri çalışma gücü3/2 kayıp varsa emekli olursun bende ankılozan spondilit hastasıyım malülen emekliyim ankaradan 1kere döndü 2cide kabul ettiler seninki baya ileri primindoluysa büyük ihtimal olursun allah şifalar versin bizim gibi hastaların calışması çok zor ve acılı inşallah olumlu sonuç alırsın

EGE ÜNV. müracaatınızı yapın alacağınız raporu Ankara'ya geri gönderin büyük ihtimal ile emekli olursunuz.Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun.

prim ve gün olarak sorunum yok. 1994 ssk girişi ve 4353 günüm var. sizede çok geçmiş olsun. peki sizin rahatsızlığınız ne aşamada?benimkine göre daha hafif sanırım. peki ne kadar bi maaş bağlanmakta

maaş sizin yatan primlere göre hesaplanıyor onun için net birşey söylenemez askariden yatmışsa endüşük 710 750civarı birşey olur ama yüksek yattı ise ma aş yüksek olur

Uğur Bey,
Ben de AS hastasıyım. Raporunuzun ilkinde Ankara'dan döndüğünü, ikincisinde onaylandığını yazmışsınız. İlkinde dönme sebebi neydi acaba?
Benim raporum da Ankaradan döndü; Vertebral hareket kısıtlılığı oranı ve vertebral grafi istediler. Bu hafta sonuna kadar inşallah yaptırıp yollayacağım.
Sizin rapor dönme sebebi neydi ve nasıl yol aldınız?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

benimkinin dönme sebebi şaibe olmasın diye ilki bakırköy devlete idi iknciyi, bakır köy osmaniyedeki hastaneye yönlendirdiler birde hareket ölcümlerinin netyazılması için hertarafı metreyle cetvelle ölcüyorlar malülen emekli olacaksanız seneye tekrar kontrol isterler büyük ihtimal hastalık sabit görülürse kontrol şerhi kalkar bende öyle olmuştu emekliliktensonrada kontrole gittim ben malülen emekli oldum 1800 günden emekli oldum calışma şansım yok siz vergi indirimi alarak emekli olabilirsiniz malülen emeklilige gerek yok sizin için priminiz ve sene yeterli emekllilige hakkazanmışsınız zaten emekli olduktan sonrada calışarak iki maaşıda ala bilirsiniz malülen emeklilikte tekrar calışma şansınız yok

Teşekkürler Uğur Bey. Dediğiniz gibi benim amacım vergi indirimi hakkı kazanıp erken emekli olabilmek. Sizden yeni bir rapor istemişler. Benden raporuma ilave olarak 2 ölçüm talep ediyorlar. Bugün ya da yarın yaptırıp göndereceğim. %66 raporumu inşallah %40 antına düşürmezler de erken emekli olabilirim. Dediğiniz gibi %66 ya göre günüm doldu. %40 a düşürülürse oranım 2 ay sonra dolacak günüm. İnşallah halledebilirim...

okadar düşmez ben ilk raporda 60 vergi in dirimi 2çinde %71 vergi indirimi aldım ikiside ankaradan degişmeden geldi baktım calışamıyorum malülen emekli oldum hayırlısıyla sizde olursunuz 66 olarak onaylanıp büyük ihtimal geri döner düşürceklerini sasnmam

merhabalar

malulen emkli maaşı ilk başvurduğumuz günden itibarenmi geçerli yoksa başka bi süreçmi var? bilgi verirseniz sevinirim

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.

ankilozan spondilit hastasıyım sol kalça tamamen tutuk ayakta kısalık mevcut,gözümün 1 inde de %70 görmüyor %kaç rapor alabilirim bilginiz varmı

Üst Alt