Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit raporuma rağmen emeklilik başvurum reddedildi..?

ra98

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1998 beri ankilozan spondolit hastasıyım. Ocak ayında %60 engelli raporu verildi. Sgkdan "malül olmadığına" kararı çıktı. Bu durumda ne yapmalıyım?
23 yıl 8200 gün çalışmam var. Erken emekli olmak için ne yapmalıyım? Vergi indirimine başvurdum, cevap bekliyorum. Bir etkisi olur mu?
Teşekkür ederim

Son düzenleme:
ra98

Ne gerek vardı ki malulen emekliliğe başvurmaya. Erken Yaşlılık emekliliği için her şey uygun. Bağkur^dan mı yoksa ssk (4a)'dan mı emekli oluyorsunuz?

4c ems, yanlış yönlendirme diyelim.

ra98

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için başvurun kurumunuza...

Raporum bakanlikta cevap bekliyor. "bir ay oldu" Sonucu beklemem gerekir mi? OturanBoğa

ra98

malulen emekliliğiniz onaylanmadığına dair kararın çıktığından eminseniz, "o zaman başvurumu 5510 geçici 4'den yapın" diye dilekçe verebilirsiniz. size yazının gelmesini beklemeyin

SGK dan karar alındığına dair bilgi yazısı geldi. Kuruma karar geldi mi? bilmiyorum.
OturanBoğa

ra98

Biraz daha bekleyin o zaman. Evrak çakışması olmasın...

OturanBoğa nihayet maliye bakanlığından cevap geldi. eksik belgeler, rapor vs varmış sağlık kuruluna teslim ettim. gerekli eksiklikleri tamamlayıp vergi dairesine gönderecekler. sonrası Allah kerim.

Merhaba OturanBoğa raporum maliyeden vergi indiriminden yararlanabilir olarak çıktı. Bundan sonra emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim? emeklilik maaşım çalışma sürem (23 yıl 8400 gün) üzerinden mi yoksa 15 yıl 3600 gün üzerinden mi hesaplanır?

ra98

Ama 4c'den emekli olacağınız için vergi indirimi ile bir işiniz yok ki. Vergi indirimi sizin emekliliğiniz için etkisiz bir durum. Yukarıda daha önce yazdığım üzere siz 5510 geçici 4. maddeye göre erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız kurumunuza

Üst Alt