Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilitin özür oranı yüzde kaç?

tahir_peker

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba benim kalcalarımda protez var hakem hastanesinden % 36 rapor verdiler.ayrıca gecen ay Ankilozan Spondilit hastası oldugumu öğrendim ama vücudumda kalıcı bi hasar yok heyete girersem toplamda yüzde 40 alabilir miyim .tesekür ederim

doktorun insafiyetinde puan vere bilirde vermezde hareket kısıtlıgı ve omurga egriligi oranında rapor alırsınız denemeden burdan netice alamaz sınız

Arkadaşım Ankilozan Spondilit hastalığı için, eklem hareket açıklığına göre oran veriliyor. Çok fazla sıkıntı ve deformasyonun yoksa tek bu hastalıktan %40 oran alman zor. Benim haziran ayında aldığım oran % 34 'tür. Kesinlikle ve kesinlikle rapor almaya gittiğinde Fizik Tedavi bölümünü seç. Sakın ola ki Romatolojiye muayene olma. Fizik tedavi uzmanı boyun hareket açıklığı, ayak hareket açıklığı, bel ve kalça hareket açıklığı ve bunun gibi ölçümleri yaparak raporuna yazıyor. Rapor alırken dikkat et bu spinal ölçümleri mutlaka yazmalı doktor. Şayet yazmazsa heyetten geri dönme ihtimalin var ve bu ölçümlerin yapılması için tekrar Fizik Tedavi Polikliniğinde aynı doktoru bulup ölçümleri yaptırman gerekiyor. Tek bir eksik ölçümü bile heyetteki Fizik Tedavi Uzmanı ( Genelde Doç.Dr, ya da Prof. oluyorlar) kabul etmiyor. Çünkü bu olay benim başıma geldi. Ama çok rahat iki rahatsızlığından %40 geçen bir oran alırsın. Çok geçmiş olsun.

peki arkadaşlar ankilozan spondilit hastalıgı teşhisi konmuş kişi en düşük ne kadar alır yani bu hastalık kişide yeni başladıysa en düşük oran ne kadar verilir

30 Mart 2013 tarihli özürlü olcut sınıfında bununla ilgili net bir oran yok. Yukarida belirtildigi gibi eklem hareket açıklığına gore ve vücuttaki deformasyona gore oran verliyor. Teshisin konulmasina su oran verilir demek çok zor.

abi bendekalıcı bi hasa yok ama sadece bu hastalıgın belirtilerini tasıyorum .bazen ks kasılmaları sabah kalkınca bel ttulması vss.protezlerden %38 almıstım zaten .kalıcı hasar olmasa bile az d olsan as den bi puan alabilir miyim .

Kesinlikle alırsın kardesim, cok sıkıntı yapma kendine. Gecmis olsun

bbenim hastalığımda ankilozan spondolit raporum ise yüzde 85 vergi ndirimimde yüzde 66

2012 martda aldım

sol kalçada protez var sağda olmam gerkiyor bende olmak istemiyorum boyunda fzla sağa sola tam olarak dönderemiyorum fizik doktorum vücudumun hareket kısıtlığını ölçdü ona göre rapor verdi sende şayet ankilozan spondilit varsa yüzde 40 üzeri alırsın

selamlar, as de hareket kısıtlılığı oranı belirliyor ama göğüs pol. de solunum kapasitesi düştüğü için ve uyku apnesi de varsa 2. en çok oranı veren yer..ardından fıtıklar nedeniyle beyin cerrahisi,üroloji,göz,gastroloji,kalp ve rahatsızlık hissettiğiniz yerlere muhakkak gözükün..bende y rapor almıştım. Bu arada rapor alırken H sınıfı ehliyete de müracat edin aynı anda onu da değerlendirsinler.

bende uyku apnesi yok ama kalcalarda protez var .ankilozan spondilit den dolayı sag dizim 3 kere sisti diz üstü otururken sag bacagım tam olarak katlanmıyor.heyete müracaat edince romatolojiye mi fizik tedaviye mi gideyim ?yardımcı olr musnuz lütfen

hayırlı bayramlar, fizik tedaviye gidin ve ortopedi ye de gözükün..fizikçiler derse romatolojide görsün ..

Toplamda ikisinde yüzde40 rahat alman lazım zaten şimdi alamasan bile zamanla bu hastalık ilerlicek ayrıca arkadaşların dediği gibi ortapedi özellikle fizik görsün her hastahanede römotoloji olmuyor birde ankilozan için heyete bağlı ilaç vermesi lazım onuda kullan 1senelik ilaç kullanım raporuda istiyorlar ilaç verdiyse onlarıda kullanki raporunda gözüksün oranıda en az 9- 10 kalemden veriyor hareket kısıtlılığına göre yüzde2 verse en az yüz 18-20 alırsın bende daha önce konu açmıştım alabilirmiyim diye girmeden anlayamassın yüzdeyüzyirmibeş oranım çıktı tabiki balthazara formülüle başka hastalıklarımda girince yüzde84 oranım çıktı.

1 senelik ilac kullanım raporum yok kardesim ne yapmam gerekiyor? yardımcı olur musun lütfen

ilaç kullanım raporu çok önemli değil zaten rapora dr yazacak şu kadar yıllık as hastası diye ,fizyoterapist ( burda öyle en azından) tüm hareketlerin ölçümünü yapıp fizik dr una veriyor yaklaşık 10 ölçüm yapıyor bel boyun bacak kalça kafa duvar vb.. bu ölçümlerle diger polikliniklerin oranları toplanıyor Başar ın dediği gibi balthazar denen formülle yüzdeleniyor. benimde toplamda 100 küsür oran vardı hepsinden sonuçta 79 aldım..

Raporunu alırsın ama raporun süreklidir ibaresi olmasına diiakt et..çoğu zaman süreli verıolar 1 yıl 2 yıl dıyee ona dikkat et süreklidir olmasına bak raporunn öncelikle geçmiş olsun...

eczneden çıkartıyorsun kullandığın ilaçların dökümanı ordan çıkıyor. ben izmir devlet hastahanesinden aldım ilaç raporu olmadan kesinlikle vermiyorlar başka hastahanelerde sistem değişik olablir.AnkilozanSpondalit malesef çaresiz bir hastalık gün geçtikçe ilerleyn sinsi bir hastalık sürekli rapor alırsın.

yardımcı oldugunuz için tesekkürler .hepinizden Allah razı olsun

bugun fizik tedaviden protezlerden dolayı yüzde 38 aldım .romatoloji doktoru haftaya gelcekmis yüzde 40 almam için ankilozan spandalitten yüzde kac almam lazım .yardımcı olur muusnuz lütfen arkadaslar

%19+%19 yazıyor fizik tedavinin karsısında toplamda yüzde 38 mi yapıyor?

saglık raporu kullanım amacı ile ilgili ?

bugun % 48 özürlü raporu aldım

ama raporun arkasında raporun kullanım amacında istihdam bos bırakılmıs sosyal yardım isaretli ama en altta 2022 sayılı yasa+tüm engelli haklarından yararlanması yazıyor.
sadece ben raporu istihdam için almıstım .farkeder mi arkadfaslar lütfen yardım

Merhaba,
Her iki sakroiliak eklemde inferiorinda subkortikal minimal ödematöz sinyal izlenmektedir.Aktif sakroilit anlamli olabilir.Ankilozan spondilit hastasiyim.Anti tnf tedavi aliyorum.fibromiyalji icin lyrica kullaniyorum.
Lomber mr L1-2 diste minimal bulding
L2-3 düzeyinde diskte diffuz bulging izlenmektedirL3-4 düzeyinde diskte* diffuz bulging izlenmektedir.* **

L4-5 düzeyinde diskte santral ılımlı protrüzyon, duralkese basısı izlenmektedir.

L5-S1 düzeyinde diskte* santral minimal fokal* nonkompresif protrüzyon izlenmektedir.**

Ayak bilegi,Tibia distal diyafizinde medüllar iki ayrı odakta T1 düşük, T2 yüksek sinyalli nonspesifik / ödematöz ? T2 hiperintens odak izlenmektedir.

Kalkaneus, talus, diğer tarsal kemikler ve metatarsal kemikler normal konfigürasyon ve lokalizasyondadır.

Tibiotalar ve subtalar eklemde preaşil bursa içinde minimal sıvı izlenmektedir.*

Talokalkaneal eklem yüzlerinde* mikrokistik dejeneratif sinyal izlenmektedir.

Talofibuler eklemde minimal sıvı izlenmistir
Talofibuler eklemde minimal sıvı izlenmektedir.*

Peroneal tendonlar, fleksör hallucus longus tendonu, tibialis posterior, fleksör digitorun longus tendonları çevresinde minimal sıvı izlenmektedir.*
Servikal mr RADYOLOJİK BULGULAR ; **C5-6 subaraknoid mesafesini santradan daraltan posterior santral fokal diskal bulging mevcuttur
Ayrica rahim ameliyati oldum rahim ve tek yumurtalik alindi.
Tobraks bt Mediastende ve hiluslarda kısa aksı 1 cm den küçük lenf nodları İzlenmiştir.

Sağ akciğer üst lob anterior segmentte amfizamatöz değişiklikler izlenmiştir.

Her iki akciğerde peribronşial kalınlaşmalar izlenmiştir.

Bilateral akciğerlerde üst lob apikal segmentlerde solda daha belirgin olmak üzere paraseptal amfizamatöz değişiklikler izlenmiştir.

Sol akciğer alt lob süperior segmentte yaklaşık 10 mm boyutunda büllöz hava kisti izlenmiştir.**

Tansiyon icin ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON Raporum var.
Rapora cok ihtiyacim var sizce basvurmali miyim cok tesekkurler

Diğerlerini eliyorum,mm bulgular,

Ankilozan spondilit %36, yapısal bozukluklara göre veya(şiddetine) göre puan değişebilir,
Ht %10
Rahim veya (fallop) %20 en üst puan

(malign) veya metastaz haric,

Rahim ne için alındı onu bilmiyorum,o yüzden yorumum bu şekilde,

%54 çıkar diye umuyorum,

Net konuşmak ta doğru olmaz, bütün haliyle hepsi bir arada değerlendirilmeli, isterseniz başvuru yapın.en net cevabı heyet sonrası öğrenmiş olursunuz...
Beste64

OğuzHan112 degerli bilgilerin icin tesekkurler evet rahim kanser disi alindi.tansiyon icin yazmadiniz sanirim %10 birde bnm akcigerlerimde sıkıntı var onla ilgili bu hafta dr a gidecegim önceden sft testine girmek fayda saglar mi acaba

Tansiyon için yazdım, Ht 10

Yakın zamanda heyete gireceksen, sft testi elinde olursa iyi olur.bir daha uğraşmamış olursun,devlet hastanesinden yaptırın...
Beste64

Randevu cok zor özelde yaptirsam gecerliligi yok mu

merhaba ankilozan spondilit den oran aldınızmı

Üst Alt