Merhaba,
Her iki sakroiliak eklemde inferiorinda subkortikal minimal ödematöz sinyal izlenmektedir.Aktif sakroilit anlamli olabilir.Ankilozan spondilit hastasiyim.Anti tnf tedavi aliyorum.fibromiyalji icin lyrica kullaniyorum.
Lomber mr L1-2 diste minimal bulding
L2-3 düzeyinde diskte diffuz bulging izlenmektedirL3-4 düzeyinde diskte* diffuz bulging izlenmektedir.* **
L4-5 düzeyinde diskte santral ılımlı protrüzyon, duralkese basısı izlenmektedir.
L5-S1 düzeyinde diskte* santral minimal fokal* nonkompresif protrüzyon izlenmektedir.**
Ayak bilegi,Tibia distal diyafizinde medüllar iki ayrı odakta T1 düşük, T2 yüksek sinyalli nonspesifik / ödematöz ? T2 hiperintens odak izlenmektedir.
Kalkaneus, talus, diğer tarsal kemikler ve metatarsal kemikler normal konfigürasyon ve lokalizasyondadır.
Tibiotalar ve subtalar eklemde preaşil bursa içinde minimal sıvı izlenmektedir.*
Talokalkaneal eklem yüzlerinde* mikrokistik dejeneratif sinyal izlenmektedir.
Talofibuler eklemde minimal sıvı izlenmistir
Talofibuler eklemde minimal sıvı izlenmektedir.*
Peroneal tendonlar, fleksör hallucus longus tendonu, tibialis posterior, fleksör digitorun longus tendonları çevresinde minimal sıvı izlenmektedir.*
Servikal mr RADYOLOJİK BULGULAR ; **C5-6 subaraknoid mesafesini santradan daraltan posterior santral fokal diskal bulging mevcuttur
Ayrica rahim ameliyati oldum rahim ve tek yumurtalik alindi.
Tobraks bt Mediastende ve hiluslarda kısa aksı 1 cm den küçük lenf nodları İzlenmiştir.
Sağ akciğer üst lob anterior segmentte amfizamatöz değişiklikler izlenmiştir.
Her iki akciğerde peribronşial kalınlaşmalar izlenmiştir.
Bilateral akciğerlerde üst lob apikal segmentlerde solda daha belirgin olmak üzere paraseptal amfizamatöz değişiklikler izlenmiştir.
Sol akciğer alt lob süperior segmentte yaklaşık 10 mm boyutunda büllöz hava kisti izlenmiştir.**
Tansiyon icin ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON Raporum var.
Rapora cok ihtiyacim var sizce basvurmali miyim cok tesekkurler