Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozon spondilit ve diğer rahatsızlıklarımla engelli ehliyeti alabilir miyim?

WebCODER

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

*Ben 2000 yılında B sınıfı ehliyet aldım ve hali hazırda kullanmaya devam ediyorum. Fakat Bir iş kazası sonucunda (Sol el işaret parmağım 1. boğumdan, orta parmağım 2. boğumdan) ve (Sağ el işaret ve orta parmağım 2. boğumdan) kesildi.

*Ankilozan Spondilit rahatsızlığım var. Simponi iğne kullanıyorum. Vücudumda çok fazla deforme yok. İğne kullanınca ağrım olmuyor ama bırakınca ağrılarım artıyor. hareket kısıtlılığı ortaya çıkıyor.

*Astım Hastasıyım.

Bütün bu hastalıklarımdan dolayı hastaneden %64 rapor verildi. Maliyeden ise %61 olarak engelli indirimi yazısını aldım.

2020 de ehliyetler değişeceği için benimde başvuru yapmam gerekiyor.

S1- Vergi indirimi ile araç alabilir miyim?

S2- Engelli ehliyeti alabilir miyim?

Yardımlarınız ve yönlendirmelerini için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

WebCODER

1- Hayır

2- AS olduğunda kısıtlılığa bağlı olarak ehliyet vermemek gibi bir eğilim var. Yani bırakın engelli ehliyetini standart ehliyet almak da o kadar kolay olmayabilir. Olası ehliyet raporu almaya giderken ağrılarınızın/hareket kısıtlılığınızın olmadığı bir günü tercih edin.

Üst Alt