Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankisyete ve kişilik bozukluğum var. Askerlikten muaf olur muyum?

Serdar123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bilecikte askerim. 2,3 senedir sivil hayatımda psikolojik tedavi görüyordum. Askere geldiğimde fenalaştım ve eskişehir askeri hastanesine sevk edildim. Orda bana 10 gün sıhhı izin verildi anksiyete bozukluğu yazıyor tanımlanmamış.Kıta anketiyle beraber geri çağırılıcam askeri hastaneye . Kendi özel doktorumdan epikriz raporumu aldım kişilik bozukluğu karma vb. diye . Sizce askeri hastaneye döndüğümde askerlikten muaf olabilirmiyim ?

Serdar123

Kardeşim, yazdıklarından net bir şey çıkmıyor. Bence 1-2 defa daha istirahat verilir ve eğer sıkıntın devam ederse bu sefer muafiyet verilir. Sabırlı olman gerek...

Abi askeri hastane bana anksiyete bozukluğu dedi. 10 gün sıhhı izin verdi , kıta anketiyle beraber kontrole çağırıyor yine. bende sivil hayatımda tedavi olduğuma dair raporlarımıda götürücem bu sefer ve kıta anketinde bölük komutanım askerliğe elverişsizdir diye yazıcak. 2. Ye gittiğimde askeri hastane muaf edermi beni çok sıkıntılarım var kendimi öldürmekten korkuyorum.

Kardeşim ôncelikle sakin ol sivilde madem tedavi görüyordun neden muayenede askeri hastaneye sevkini istemedin hemen muafiyet verceklerini sanmam sabirli ol ankara gataya muayeneye sevkedebilirler sakin kardeşim yanliş bişey yapma Allah var korkma

Askerlik iyi gelir diye düşündüm o yüzden gitmeden sevk almadım ama dahada kötü oldum dayanamıyorum. Bölük komutanımın yazdıgı kıta anketini askeri hastanedeki doktor ciddiye alırmı ? yardımlarınız için teşşekür ederim.

Ne yapmam gerek yardımcı olun nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?

Kıta anket formunu tabii ki dikkate alır doktor. Merak etme. Bence süreç sonunda muaf olma ihtimalin yüksek. Sabır.

Kardeşim muaf olcaksin insallah ama sabir göstermen lazim kafani takma taktikça dönüşü olmayan yollara girersin Allah yar ve yardimcin olsun özeldende yazdim bi sıkıntın olursa yaz çekinme

anksiyete kişilik bozukluğu karma vb.

Ben bilecikte acemi askerim uyuşturucudan kaynaklanan anksiyetem ve kişilik bozukluğum var. birliğim beni eskişehir askeri hastanesine sevk etti durumumu anlattım daha 3 günlük askerken 10 gün sıhhı izin verdi kıta anket formuyla tekrar gelmemi istediler. Yarın teslim oluyorum ailemle birlikte gidicem bölük komutanım askerliğe elverişsizdir yazıcak rdm'de dahil. sizce gittiğimde beni muaf ederlermi? Eskişehir hastanesinde çok muaf verilmiş benim gibi olanlara heyete çıkmadan çürük alabilirmiyim zaten 2 tane psikiyatri doktoru bulunuyor hastanede. Yardım edebiliceklerin cevaplarını bekliyorum. Fikriniz yoksa yazmayın lütfen. İyi değilim izindeyken intiharlık duruma geldim. Saygılar. Ayrıca elimde sivilde tedavi olduğuma dair raporlarım mevcut. Askeri hastanenin tanısıda anksiyete bozukluğudur.

Serdar123

Muaf kararı ancak heyet tarafından verilir. Ama onlar da çoğu zaman seni muayene eden doktorun kararı yönünde karar verir zaten. Eğer o doktor muafiyet şeklinde görüş belirtmiş olursa, sen de muaf olacaksın inşallah.
Sabır.

Serdar123' Alıntı:
Abi ankara gata hastanesinden uyum bozuklugu raporu aldim 1 ay hava degisimi verdiler. Raporda kita anketiyle tekrar gelsin falan demiyor. Sadece f43.2 uyum bozuklugu diyor. Birlige teslim olucagim hafta bayrama denk geliyor acaba sevkim olurmu yoksa bayram bitene kadar beni tutarlarmi ?

Bayram bitene kadar sevk etmeyeceklerdir.

sonuçta muaf olacaksın arkadaşım sayın oturanboğanın dediği gibi biraz sabır sadece

ya bu piskaytriden elverişssiz raporu alanların neden çoğunda uyum bozuklugu yazıyo bilen varmı

Serdar123' Alıntı:
Abi benim hava değişimim kurban bayramı haftası bitiyor. Birlikten sevk alamam gataya o hafta ordada duramam. İznimi uzatabilme imkanım varmı ?

Anne-baban birlik komutanını arayıp bu yönde bi talepte bulunsun. Lansını dene bence...

F43.2 Uyum bozuklugu ( Anksiyöz mizaçlı ) Gata 1 ay hava değişimi

Merhaba arkadaşlar ben bilecikte acemi askerim. Sivil hayatımda'da 2010'dan beri tedavi görüyorum. Askerliğimin 3.günü fenalaşarak eskişehir askeri hastaneye sevk edildim orda bana 10 gün sıhhi izin verildi ve evime geldim.Birliğime dönünce tekrar fenalaşınca yine sevk ettiler. Bu sefer binbaşı doktor beni iyice dinledi napsak acaba dedi ve beni ankara gataya sevk etti uyum bozukluğu tanısıyla. Ve gatadan 1 ay hava değişimi aldım. Ama hava değişimi kağıdımda sadece 1 ay hava değişimi f43.2 uyum bozukluğu( Anksiyöz mizaçlı) 16 C yazıyor kıta kanaatiyle tekrar gelsin falan demiyor. Yardımcı olabilcek arkadaşlar varsa cevaplarınızı bekliyorum.

Aynı Sekilde Anlattıkların benimde Derdim Teşhis Aynı 1ay hava değişimi aldım 1ay sonra Gel dedi ama kagıttada Yazmıyor Konuyu takipteyim

Serdar123

Demese de fark etmez Serdar. Gittiğinde hastaneye çık yine ve durumunu anlat. Doktor heyete çıkartacaktır...

Abilerim bugün haberlerde bayram tatilinin pazartesi gününden itibaren başladığını gördüm. Ama bende pazartesi hava değişimim bittiği için birliğime teslim olmam gerekiyor. Çok kötü durumdayım bende bugün şubeme gittim. Şubem beni bursa askeri hastanesine göndericek kıta anketim falan yok smkda yazmıyor sevkimde kendi isteğiyle yazıyor. eskişehirden 10 gün sıhhı istirat , sonra gata 1 ay hava değişimi f43.2 uyum bozukluğu (Anksiyöz mizaçlı ) sizce yarın hastaneye gittiğimde ne yapar doktor bilgilerinize çok ihtiyacım var lütfen yardımcı olun... OturanBoğa

abi allah rızası için bilgilendirin beni DJ_BORAN

Dostum bu hastalık bir kaç muyaene ile tedavi edilebilecek bir durum değildir seni yeniden heyete çıkartacaklardır çok çok hastaneye gittiğinde kliniğe yatıracalardır zaten kliniğe yatığında birliğini bilgilendirecekler zaten hava değişimi raporu aldığında hastanede yattığın sürelerde askerlikten sayılır bir nevi idari izin gibi o yüzden kendini fazla kasmana gerek yok. ROSCHA ve Envanter testi ni yaptırdın mı bilmiyorum ama bu iki test neticesinde nihai bir kanaat edinip heyete sevk edecekler seni dostum tedirgin olmana bir lüzum yok yaani

Peki yarın beni heyete çıkarıp muaf edebilirler mi yoksa hava değişimimi verirler yada birliğime geri mi gönderirlerdaynamıyorum artık. Bide zaten ben 2010dan beri tedavi görüyorum özel hastanede epikriz raporlarımda var onuda sunucam yarın. sizce ne olur DJ_BORAN

Epikriz raporlarını işini çok çok kolaylaştırır muafiyet verebilirler hatta

Bülent abi sen ne diyorsun gataya gittigimde kita kanaatle gittim. Şimdi şubemden sevk aldım kita formu yok. Acaba heyete cikarip çürük verme gibi bisey olabilirmi OturanBoğa

Arkadaşlar bugün gataya gittim yine. 10 gün istirahat verdi ve resimli sevk ayrintili onaylı islevsellik ile sevki uygundur dedi. Şuan evimdeyim. Toplamda eskisehir askeri hatanesinden 10 gün , gatadan 1 ay ve tekrar 10 gün sizce sonuç ne olur? OturanBoğa Kalem

Serdar123

en kötü ihtimalle bir istirahat daha verilir. ama bunda askerliğe elverişli bulunmayıp muaf verirler diye düşünüyorum. birazcık sabret ablam süre sonunda zaten ne olup bittiğini kesin anlayacagız. sen bayramın tadını çıkar dinlen.

Çok teşşekkür ederim abla allah razı olsun. 10+10 istirahat 1 ay hava değişimi aldım. İyi olsam bende isterdim askerlik yapmak ama hep sinirselim kafamda intihar düşünceleri var orda duramıyorum kimseyede zarar vermek istemiyorum inşallah muaf olurum teşekkür ederim yorumun için abla. Kalem

Tavsiyeleriniz icin sagolun muaf oldum allah razi olsun hepinizden.

Üst Alt