Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu bulunan raporla araç alırken vasi tayini aranması!?

fahru

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Ekte sunulan belgeler;

1)Engelli Sağlık Kurulu Raporu, Engelli Sağlık Kurulu Raporumda yazılı ifadelerden anlaşılacağı üzere;
Anksiyete Bozukluğu.Tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı,
sol ayak fonksiyonsuz 35% oranı ile toplam 51% engellik oranı
ve kişinin özür grubu ruhsal ve duygusal+ortopedik
özet olarak da ÖTV indirimi+otomatik vitesli araç kullanır+ h-sınıfı sürücü belgesi alır , şeklinde sonuca varılmıştır

2)Sürücü Belgesi ilgili kuruluşlara başvurularak B-sınıfı Sürücü Belgesi alınmış olup ilgili bölümlerine de kısıtlama kodları eklenilmiştir.

Bu belgelere istinaden İstanbul ilinde faaliyet gösteren araç ve vasıta satış bayilerine müracaatım sonucu olumsuz ve çelişkili yanıtlar alınmıştır;
Bazı bayiler H-sınıfı sürücü belgesi olması şartını ileri sürerken, bazı araç bayileri ise Engelli Sağlık Kurulu Raporumda yer alan; Anksiyete Bozukluğu,tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı ve sağlık raporun arka yüz kısmında yer alan kişinin özür grubu ruhsal ve duygusal kısmının işaretli olmasından dolayı, vasi kararı gereklidir şeklinde cevap almaktayım.
Ayrıca Trafik Müşavirliği yapan tüzel kişilerden alınan bilgiye göre İstanbul Vergi Dairesi ve Trafik Tescil Şube’ye yapılan bu tür başvurularda vasi tayin gereklidir şeklinde geri bildirim bilgisi alınmıştır, gerekçe ise; Zihinsel Engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukların aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ilerde doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında tescil birimine vermeleri zorunludur ibaresi yer alması.

Bahsi geçen uygulamada Zihinsel Engelliler,Vasilik Müessesesi kimleri kapsadığı ve bu kavramların ilgili kurumlarda görev alan kişilerce eksik bilgiyle dayalı yorumlama sonucu şüphesiz hak mahrumiyeti doğacaktır.
Hukuken Zihinsel Engelliler kapsamı açık ve nettir keza reşit olmayan küçüklerin kapsamı da bellidir, fakat araç tescil büroları,vergi daireleri Anksiyete Bozukluğu, tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı Zihinsel Engelli kapsamına dâhil etmeleri ne kadar doğrudur, yasal ve hukuki dayana nedir.

Yukarda belirtilen hususlar çerçevesinde ekte sunduğum belgeleri inceleyip değerlendirilip hak sahipliği mevcudiyeti olup olmadığını ve sonucu şahsıma iletilmesi ve yazılı bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Merhaba yazı hazırladık,mail yolu ile trafik tescile ve maliyeye gönderdim cevap bekliyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

fahru

Türk Medeni Kanunu şöyle der:

[FONT=sans-serif]"B. Kısıtlama[/FONT]

[FONT=sans-serif]I. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı[/FONT]

[FONT=sans-serif]Madde 405- Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Görevlerini yaparlarken vesayet altına alınmayı gerekli kılan bir durumun varlığını öğrenen idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar."

Geçenlerde benzer bir durum için şunları yazmıştım:

[/FONT]
[FONT=sans-serif]"Bu durumda yapmanız gereken hukuki yardım almaktadır. Bir defa vesayet altına alınmak istemediğinizi açıkça ifade edin. Zira vesayet altına alınmak demek hiçbir konuda sizin karar veremeyeceğiniz demektir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Mümeyyiz olduğunuzu yani yapmış/yapacak olduğunuz davranışların neden ve sonuçlarını anlama ve bu yönde hareket etme yeteneğine sahip olduğunuzu, ikinci olarak kendi fiil ve işlemleri ile hak ve borç sahibi olabilme yeteneğinizin bulunduğunu mutlaka ifade edin."

Bu vesayet konusu Türkiye'de çok sıkıntılı. Üstelik düzelebilen bir psiko-sosyal engellilik hali var. Vesayet altına girmemenizi ve hukuki yardım almanızı öneririm.[/FONT]

Şu anda Devlet memuruyum,ev almışım,kredi çekmişim,işime delip gidiyor,bir kere sürücü belgem var .Ne hakla vasi tayin isteye bilirler,hiç anlam veremedim,BİMERE de yazı gönderdim,gerçi şimdi yaz dönemi işi bilenler tatildeler her halde.Ne hale geldi k.

fahru

Çok haklısınız. Mutlaka vesayet isteyen yere itiraz edin ve bunu yaparken hukuki profesyonel destek alın derim...

O tamam,fakat bayiler bu işe ''bulaşmak'' istemiyor zannedersem, muhatap bulamadım bana destek verecek,arkamda duracak .............,..........ya çok saçmalık:Kanun;Görevlerini yaparlarken vesayet altına alınmayı gerekli kılan bir durumun varlığını öğrenen idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar."yetkililere bildirin ben burdayım.

Benim Sağlık Raporumda 25% Anksiyete bozuklğu ve ruhsal kutucu işaretli ,bu durumda ben raporu yeniletmeden nasıl işletilir veya yeniden rapor almak mı gerek?

Rapor;Ötv indirimi+otomatik vitesli araç kullanabilir+h-sınıfı ehliyet alır mayıs 2016 tarihli

"c) Raporun Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar bölümünde engelli puanı verilen kişilerde konulan tanılara açıklama olarak (vasi tayininin gerekip gerekmediği)ayrıca belirtilecektir."

Psdikolojik engellilere vderiliyor mu özel tertibatlı araç kullanma hakkı bana vrmemişlerdi nasıl bişi bu anlamadm

fahru

Araç alımına temel olacak raporda vasi kararı gerekmediğine dair değerlendirme olmalı. Rapora buna dair bir değerlendirme eklemek lazım. Bunu denediniz mi?

DJ_BORAN
Arkadaşımızda ortopedik kısıtlılık da var...

DJ_BORAN

Ortopedik engellim mevcut,sol ayak fonksionsuz,onu belirteyim o olmasa en az 90%

Bakalım,Bayramdan sonra ne yapılır soracağız,mücadeleye devam!

Trafik tescilin cevabi yazısı
[FONT=arial]Sayın Fahri KAYA,[/FONT]

[FONT=arial]Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. Maddesi hükümleri doğrultusunda engelli raporu yüzde doksan ve üzeri olan kişilerin Ö.T.V. istisnasından yararlanarak satın aldığı araçlar ile engelli B veya A sınıfı sürücü belgesi bulunan kişilerin Ö.T.V. istisnasından yararlanarak satın aldıkları araçların tescil işlemleri tescil kuruluşlarınca zorunlu belgelerin ibraz edilmesi halinde tescil kuruluşlarında yapılmaktadır.

Engelli kişinin sağlık raporunda belirtilen engelin vasi atamasını gerektirecek bir engel olup olmadığının tespit edilebilmesi için engelli kişinin konu ile ilgili sağlık raporu alması gerekmektedir. Durumunuzla alakalı sorunun devam etmesi durumunda elinizdeki belgeler ile şubemize geldiğinizde detaylı bilgi verilebilecektir.[/FONT]

[FONT=georgia]Vergi dairesinin cevabi yazısı da aynı şekilde ;ilgili evrakların suretini istemektedirler e-posta yolu ile göndermişimdir fakat sorun sistemde varmış görememişler 24/08/2017 tarih ve 1255657 sayılı bilgi edinme başvurunuza istinaden cevabi yazımız ektedir.[/FONT]

Sayın FAHRİ KAYA,
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)ne yapmış olduğunuz 1701243604 sayılı başvurunuz 13.09.2017 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde malul ve engellilerin taşıt alımlarında ÖTV istisnası düzenlenmiş, söz konusu istisnanın uygulama usul ve esasları Özel Tüketim Vergisi (II) sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (II/C/1) bölümünde belirlenmiştir.

Bu kapsamda, engellilik derecesi %90 ve üzerinde olan malul ve engellilerin istisnadan yararlanabilmesi için taşıtta özel tertibat yaptırma ve taşıtı bizzat kullanma şartı aranmaz iken, engellilik derecesi %90'ın altında olan engellilerden yalnızca, engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında (debriyaj pedalı, fren pedalı, gaz pedalı ve/veya vites kolunda) tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olan malul veya engelliler, anılan Genel Tebliğde öngörülen diğer şartları da haiz olmalarına bağlı olarak, söz konusu istisna uygulamasından yararlanabilmektedir.

Öte yandan, ÖTV mevzuatında, söz konusu istisnadan yararlanabilmek için vasi kararı veya vesayet makamının izninin aranacağına dair düzenleme bulunmamakla birlikte, konu hakkında Adalet Bakanlığına başvurulması uygun olacaktır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER'in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Bimere başvurum yazısı şoyle idi:[FONT=Cuprum]Ekte sunulan belgeler;1)Engelli Sağlık Kurulu Raporu, Engelli Sağlık Kurulu Raporumda yazılı ifadelerden anlaşılacağı üzere; Anksiyete Bozukluğu.Tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı,sol ayak fonksiyonsuz 35% oranı ile toplam 51% engellik oranı ve kişinin özür grubu ruhsal ve duygusal+ortopedik özet olarak da ÖTV indirimi+otomatik vitesli araç kullanır+ h-sınıfı sürücü belgesi alır , şeklinde sonuca varılmıştır.2)Sürücü Belgesi ilgili kuruluşlara başvurularak B-sınıfı Sürücü Belgesi alınmış olup ilgili bölümlerine de kısıtlama kodları eklenilmiştir.Bu belgelere istinaden İstanbul ilinde faaliyet gösteren araç ve vasıta satış bayilerine müracaatım sonucu olumsuz ve çelişkili yanıtlar alınmıştır; Bazı bayiler H-sınıfı sürücü belgesi olması şartını ileri sürerken, bazı araç bayileri ise Engelli Sağlık Kurulu Raporumda yer alan; Anksiyete Bozukluğu,tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı ve sağlık raporun arka yüz kısmında yer alan kişinin özür grubu ruhsal ve duygusal kısmının işaretli olmasından dolayı, vasi kararı gereklidir şeklinde cevap almaktayım. Ayrıca Trafik Müşavirliği yapan tüzel kişilerden alınan bilgiye göre İstanbul Vergi Dairesi ve Trafik Tescil Şube'ye yapılan bu tür başvurularda vasi tayin gereklidir şeklinde geri bildirim bilgisi alınmıştır, gerekçe ise; Zihinsel Engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukların aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ilerde doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında tescil birimine vermeleri zorunludur ibaresi yer alması. Bahsi geçen uygulamada Zihinsel Engelliler,Vasilik Müessesesi kimleri kapsadığı ve bu kavramların ilgili kurumlarda görev alan kişilerce eksik bilgiyle dayalı yorumlama sonucu şüphesiz hak mahrumiyeti doğacaktır.Hukuken Zihinsel Engelliler kapsamı açık ve nettir keza reşit olmayan küçüklerin kapsamı da bellidir, fakat araç tescil büroları,vergi daireleri Anksiyete Bozukluğu, tedavi ile kısmen düzelen 25% oranı Zihinsel Engelli kapsamına dâhil etmeleri ne kadar doğrudur, yasal ve hukuki gerekçesi nedir. [/FONT]
[FONT=Cuprum]Ekler;1)Sağlık Kurulu Raporu [/FONT]

SAĞLIK BAKANLIĞINA.......BİMER ARACILIĞI İLE

Merhaba İsim Soyad: Fahri KAYA T.C. Kimlik NO:
Konu: Engelli kişi üzerine araç tescil işlemi sırasında vasi tayini istemi.

İlgi a):KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ,Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili Madde74- Zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.

İlgi b)TÜRK MEDENİ KANUNU
A. Küçüklük
Madde 404- Velâyet altında bulunmayan her küçük vesayet altına alınır.Görevlerini yaparlarken vesayeti gerektiren böyle bir hâlin varlığını öğrenen nüfus memurları, idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.
B. Kısıtlama
I. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı
Madde 405- Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır.

Esas; Bilindiği üzere yasal mevzuat hükümleri gereği Engelli kişilere gerekli koşulları taşıdıkları halde araç ve vasıta alımında bazı istisnalar uygulanmakta 26.02.2015 tarihli yürürlükte olan yasal mevzuata istinaden alınmış Engelli Salık Kurulu Raporum mevcuttur, raporum ortopedik engelli sol ayak fonksiyonsuz 35% ve ruhsal ve duygusal olarak Anksiyet Bozukluğu tedavi ile kısmen düzelen 25% toplamda-51% orandadır. Kişinin özür grubu da ortopedik ve ruhsal ve duygusal olarak belirlenmiş ve sonuç olarak ÖTV indirimi +otomatik vitesli otomobil için H-sınıf sürücü belgesi alır şeklinde açıklama eklenmiş. B- SINIFI sürücü belgesi mevcut olup gerekli kısıtlama kodları belgenin ilgili bölümünde yazılıdır,

Bu çerçevede bir haktan yararlanmak ve araç alımı için İstanbul ilinde faaliyet gösteren kuruşlara başvurduğum halde Sağlık Kurulu Raporumun ruhsal ve duygusal bölümünde işaret olduğu için şahsımla ilgili vasi tayini gereklidir şeklinde geri bildirim verilmiştir.

Bir Engelli vatandaş olarak Aile Hekimleri, Hastaneler,Engelli Sağlık Kurulları, Sürücü Kursları, Özel Tertibatlı Motorlu Araç Komisyonu, Vergi Dairesi, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubeleri arasında sürekli gelgitler yaşamaktayım,tıbbi ve hukuki terimler içeren kavramları yetkili kişilerce bilinçsizce kulanım sonucu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme, maddi ve manevi açıdan mağduriyet söz konusudur,örnek verilecek olursak vesayet kavramı,vesayetle ilgili ilgi b) de yer alan hükümler gereği şahsımla ilgili hukuki açıdan vesayet altına alınma gibi bir durum söz konusu değildir Türk Medeni Kanunu hükümleri açık ve nettir.

Öte yandan ilgi a) da yer alan Zihinsel engelliler ibaresi, kim ve kimler bu vasıf taşımaktadır,kimler hukuken ve tıbben zihinsel engelli kişilerdir? Tıbbi açıdan da yürürlükte olan Engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmenlik gereği alınmış Engelli Sağlık Kurulu Raporumda vesayet altına alınmamla ilgili bir ibare ve açıklamaya yer verilmemiştir, ayrıca da özür grubu ortopedik ve ruhsal ve duygusal olarak belirlenmiş, zihinsel olarak değil, bu bağlamda Anksiyete Bozukluğu 25% oranı ile bir kişiyi vesayet altına alınma gibi bir muameleye tabi tutulmak ve bu boyutta değerlendirmek ne kadar doğrudur, hukuki ve tıbbi gerekçesi nedir, ,yinede tıbbi açıdan bu hususu belgelendirmek gerekirse;

Akli Melekeleri Yerindedir ve ya Vesayete Gerek Yoktur Durum Bildirir Sağlık Raporu ile yukarıdaki hususun ikamesi mümkün müdür?Defalarca bu konuda bilgi edinme amaçla başvurularıma net ve kesin bir yanıt alınamamıştır!

Öte yandan Devletimizin Engelliler yararına bazı düzenlemelere gitmiştir bu çabaları ve gayreti takdir ile karşılar, fakat binlerce sayfadan oluşan yasal mevzuatta kural madenciliği yaparak bir engelliyi ve hastayı bir haktan mahrum bırakmak için gayret etmek yerine, şu hususları; Bir engelliye nasıl yardımcı olunur, nasıl tedavi edilir, nasıl daha iği eğitim alır, topluma entegrasyonu ve yararını sağlamak için gayret ve çaba sarf etmek daha yerinde olur, üstelik T.C.Anayasanın ilgili Maddeleri:

Anayasanın 10 Maddesine ilave edilen (2010 yılı referandumunda ) cümlede pozitif ayrımcılık gereği ''engelliler hakkında alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı olamayacağı'' ifadesi yer alır.

Anayasanın 42. maddesi 8. fıkrası; Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır.

Anayasanın 49. maddesi; Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.

Anayasanın 50. maddesi 2. fıkrası;'' Bedenî veya ruhî yetersizliği olanların çalışma şartları bakımından özel olarak korunurlar''.

5378 Sayılı Engelliler Yasası Madde 15;'' Hiçbir gerekçeyle engellilerin eğitim alması engellenemez. Engelli çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.''

Hükümleri gereği davranış sergilemek daha insani ve hakkaniyetli olur, çağdaşlık bunu gerektirir.
Gereğini arz ederim.

Vergi Dairesine Posta yolu ile göndermiş olduğum dilekçe ve evrakların cevabı Nakil VasıtalarVergi Dairesi Cevabı;

Dairemize yapılan tetkik sonucunda tc no;xxxxxxxxxxx Sayı. F.K.adına düzenlenen 26.02.2015 tarih ve no;xxx numaralı rapor ve ehliyete
istinaden ilgili evrakalrın asılları ile dairemize müracaat etmeniz halinde 4760 sayılı ÖTV KANUNU 7/2 madddesinde yer alan istisna hükümlerinden faydalanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır Vergi Daire MÜDÜR İmza kaşe.

Evet arkadaşlar şimdi Trafik tescil cevabı bekleniyor!

Evet bu Bimerden bir cacık olmaz;

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1701243604 sayılı başvurunuz 02.10.2017 tarihinde ENGELLİ HİZMETLERİ BİRİMİ tarafından cevaplanmıştır:
Başbakanlık İletişim Merkezine başvurunuz incelenmiştir.
Söz konusu talebiniz, Birimimizin yetki alanı dışında olması nedeniyle gerekli değerlendirmeler yapılmak üzere Hukuk Hizmetleri Birimimize yönlendirilmiştir.
Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri BİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.
Aynı şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü cevabı;
[FONT=arial]T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1701317580 sayılı başvurunuz 02.10.2017 tarihinde TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:[/FONT][FONT=arial]Başbakanlık İletişim Merkezine gönderilen 12.09.2017 tarihli ve 1701317580 sayılı başvuru incelenmiştir.
[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]Trafik tescil kuruluşlarında görevli olan personel Kanun, Yönetmelik, Genelge ve uygulamada daha önce alınmış olan görüşler doğrultusunda işlem yapmaktadır.
[/FONT]

[FONT=arial]Başvurunuzda belirtildiği şekilde tereddüt yaşanan sağlık raporlarının İl/İlçe sağlık müdürlüklerine gönderilerek ilgili müdürlüklerden alınacak cevaba göre işlem yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı [/FONT]

[FONT=arial]Trafik tescil kuruluşlarında görevli olan personel Kanun, Yönetmelik, Genelge ve uygulamada daha önce alınmış olan görüşler doğrultusunda işlem yapmaktadır.Baksanıza cevaba ben bu gün Trafik tescile gittim adam diyor Rapor 90% ve yukarı olması gerek diyor .Bu ne mantık bu memurlara hiç mi hiç bilgi verilmiyor![/FONT]

fahru

Hozgul said bey psikolojik sorunu olan iyilesmis ise vesayet kaldirilabilir mi? Bu konuda hukuki yardima cok ihtiyacim var

Bu konuda bilginiz fazla oldugunu goruyorum biriniz bana hukuki anlamda yardim edebilir mi? Bundan on onbes sene once dedeme araba carpti. Memlekete gittigimde carpan araba sahibinin arastirilmasi icin dilekce yazdim savci psikologa yonlendirdi mahkeme karari ile hastaneye yatirildim. Trafik suclusu ise elini kolunu sallayarak geziyor. Bana ilk tanida bipolar teshisi kondu.ikinci tanida f28 tanisi kondu.mahkeme vasi atamis bana. Ben ozurlu grubuna girmiyormusum doktorun dedigine gore. Ozurlu olabilmem icin kendi isimi gucumu yapamamam lazimmis. Vasi o zaman bana neden atandigini ozurlumuyum degilmiyim bunu nerden ogrenebilirim. Vasilik durumu iptal edilebilir mi?ne yapmaliyim? Lutfen yardim edin.

kabullendim

Gerçekte öyle bir durum varsa elbette kaldırılır. Ancak bunun için profesyonel destek almanızı öneririm.

Destek alıyorum zaten beş senedir ilaç tedavisi görüyorum. Ama nasıl vasilik durumu kaldırılır onu bilmiyorum bilgi rica ediyorum

Malesef param yok ogrenciyim. Kosgep hibe vermez ise isyeri bile acamam o derece culsuz ogrenciyim yani

Arkadaşlar Anksiyete bozukluğu ve araç tescil ile ilgili ilerleme sağlayamıyorum , maalesef iş yerinden izin vermiyor biraz zaman alabilir!

arkadaşlar konunun başında yaygın anksiyeteden bahsedilmiş, bende %25 işlevselliği kısmen düzelen yaygın anksiyete rahatsızlığı var (ilaç kullandığım zaman takıntılarım,huzursuzlukarım yok oluyor),eğer sürücü belgesi için sağlık raporuna başvursam sonuç olumlumu olur olumsuzmu iyi günler

jjbecx

bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ama yine de burada belirleyici olan doktordur.

Üst Alt