Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete Bozukluğu (F41.1, F41.2) için hangi oranda rapor verilir?

bkemaloglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese saygılarımı sunuyorum.

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde psikiyatri tedavi almaktayım. 06/07/2017 tarihinde 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) tanısı ile ilaç yazıldı ve halen kullanmaya devam etmekteyim. 10 Ocak 2018 tarihinde engelli raporu almak üzere hastaneye başvurdum ve bugün itibariyle muayeneler tamamlandı. Evraklarımı teslim ettiğimde Psikiyatrinin oran vermediğini öğrenebildim. Sizce bu normal mi? Bana boşuna mı ilaç yutturuyor doktor bilemedim ve moralim daha da bozuldu.:mad:

Öğrendiğim kardiyolojinin % 20 oran verdiği Fizik tedavi bölümünün oran verdiği ( % olarak bilmiyorum.)

Psiktri 6 ay geçmişse oran verir bipolar hastasıyım. Ne olacak

Kardeş uludağ tıp fakültesinde 8 senedir tedavi görüyorum, yatışım bile oldu. Ekpss ye gireceğim diye aldım raporu yoksa bedava ulaşımmış vs vs. Umrumda değil. Sınav olmasa yine almazdım. Psikiyatri zor bir alandır. Bana tam teşhis koymaları bile 1 yıl sürdü.

Sonuçta beynini açıp bakamıyor doktorlar. Bana %40 rapor verdiler, 2 yıl süresi. Peki biraz beyin jimnastiği yapalım:bu kadar süredir hastayım neden sürekli rapor vermediler. Çünkü devlet diyor ki bu hastalıklar belki düzelebilir( fiziksel engelliler gibi değil sonuçta.)o yüzden 2 yıl geçsin yenileyeceğim tabi raporu. Bana süresiz raporu o zaman verirler. Bu hastalıklar kronik yani hayat boyu sürecekse ve daha da kötülesirse rapor oranımız da artar. Sana teşhis 5-6 ay önce koyulmuş bu kadar kısa sürede bilinçli bir dr. rapor vermez. Çünkü belki 1 yıl sonra düzeleceksin. Hııı ama belki dr.un cebine 3-5 bişeyler koysan raporu verir ancak böyle bir doktor yoktur ülkede umarım. Diyeceğim şu, psikiyatride tanı koyulur sonra kötüleşirsen, atıyorum depresyona girersen teşhisine anksiyete+depresyon yazılır. İnşallah belki de düzelir hastalığın.

Ben 2 aydır anksiyete ve depresyon atağı yaşıyorum yine. Allah düşmanıma bile vermesin anksiyeteyi. Sınava girmeseydim özel şirketlerde çalışacak olanağım oldaydı raporumu sana verirdim(tabi böyle birsey olamaz) Yani hastalığım geçsin de rapor alamayayım derim ben. Keşke öyle iyi olabilsem. Şimdi 1 ay 5 ay 3 ay psikiyatride teşhis alınca rapor peşinde koşuyorlar. Bir sabredin ya, belki iyileseceksiniz. Ne rapormuş bu yarabbim.%40 raporla bi ekpss ye girersin bir de sehir içi ulaşım ücretsiz olur. Budur yani başka da birşeye yaramaz bu oran doğru düzgün.

Hıı işin bir de ilaç boyutu vsr tanın konulduğundan beri ilaç kullanoyorum demişsin. Tabi ki kullanaksın hastasın çünkü. Ben 100 çeşit ilaç kullandım, 100 kere ilaç değişti dönem dönem. Yani 6 ay önce tanı koyuldu bir de ilaç kullanıyorum ohh ne güzel lay lay lom bu hastalıkla neler yapılır heyy tabi ki rapora başvurulur hevesiyle olmuyor bu işler kardeş. NOT: SAKIN DOKTORUNA DANIŞMADAN İLAÇLARINI PAT DİYE BIRAKMA, YOKSUNLUK FALAN YAŞAR DAHA KÖTÜ OLURSUN BU SEFER. DOKTORUNLA İLETİŞİMİNİ KESME.

Karisik ankisitiye ve defresif bozuglugu bu ney oluyor arkadslar birde hangi ilaci kullaniyorsunuz

Ekelik01
Arkadaşlar engelli istihdamında bipolar için sorun olur mu çevrenizde bipolar engelli olup istihdam edilen var mı

bipohakan
Bende 12 yıldır bipolar hastasıyım 7 kere atak geçirdm şimdi rapor alıp istihdam için başvursam acaba işe alırlarmoı diye kaygılıyım birde askerlikten muaf olma durumu var ne yapacağımı şaşırdım

Herkese acil şifalar arkadaşlar, ben de devlet hastaneleri olmasa da çocukluktan beri belirli dönemlerde hep psikolog ve psikiyatrların yolunu tutmuş biriyim. Çünkü eskiden tedavilerim yarım yamalak olurdu bir sonraki kaygı durumum daha ağır geçerdi. Şimdi 2012'den beri 'yaygın anksiyete bozukluğu' ve halen devam eden bir ilaç tedavim var.

Siz hangi ilaçları kullanıyorsunuz mesela?

Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim

ben rexapin 10 mg kullanyrum doktor lthurili kesti 12 yıldır bendede war

arabacıdübel bipolarmısınız

Seni tenzi ediyorum.Psikiyatri hastasi olmadığı halde rapor almak için okadar uğraşıyorlar ki sizin gibi kişiler mağdur ediyorlar doktorlar da verse bile süreli veriyorlar

bkemaloglu

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, size örnek olması açısından kendi durumumu örnek vereyim. 1997 senesinden beri 21 yıldır neredeyse sürekli anksiyete bozukluğu için ilaç kullanıyorum. Zaman zaman arttığı dönemlerde oldu ve buna binaen ilaç dozajları ve tipleride arttı/değişti vs.

En son geçen kasım ayında emekli olmak için heyet raporu çıkartmaya karar verip hastaneye başvurduğumda, psikiyatri bölümü doktoruna e-devletten kullandığım ilaçların dökümünü çıktı alıp verdim. (e-devlet 2010 dan bu yana olanları verdi sadece, 1997-2010 arası kullandıklarımı gösterme durumu olamadı) 8 senelik ilaç kullanım durumumu inceledi, ve üstüne 4 ay daha bu ilaçları kullanacaksınız deyip yeni farklı ilaçlar reçeteye yazarak 4 ay daha kontrol altında tuttu, ancak bu 4 ay sonunda kanaatini belirten bir tanı koydu. (tanı: tedavi ile kısmen düzelen majör depresyon)

Bu arada, diğer rahatsızlıklarımdan 44 puan verilmişti, psikiyatrinin vereceği puana ihtiyaçta yoktu ama psikiyatri muayenesinde durumumu anlatmamak aklıma bile gelmedi izleme yapması ve ilaç kullandırması bana sadece 4 ay süre kaybettirdi.

Sözün özü, 3 kutu ilaç içtim hadi bana rapor ver yaklaşımı ile bakarsanız hiç bir şey elde edemezsiniz, sadece puan koparmaya çalıştığınız izlenimi yaratırsınız doktorun gözünde.
besiktas Özür oranları cetveline göre süreli yada süresiz verilir, keyfe keder değil.

bipohakan

75mg Efexor kullanıyorum+ akşamları yatmadan evvel 15mg zestad alıyorum Hakan bey. Bipolar teşhisi konmadı, genelleşmiş anksiye bozukluğum var. Hayatımı bütünüyle etkilemiyor ama sosyalleşmekte zorluk çekiyorum, mesela yemekli kalabalık ortamlara çok da rahat giremiyorum. Anlık değişkenlik gösterebiliyor bendeki durum.

Çok doğru mesele rapor almaktan ziyade istihdam sorunu toplum psikiyatrik sorunlulara pek sıcak bakmıyor doktorum askerlik yapamazsın diyor iş görüşmesinde mutlak sorarlar bende yapmadım desem ayrı dert rapor alıp başvursam ayrı dert anlıyacağınız çuvalladım

ilaçlar can simidi ayrıca benim geçirdiğim atakların çoğu alkol yüzünden oldu dikkat etmek lazım tetikleyici işlerden uzak kalmak lazım gece uykusu şart

uyarıcılar ve alkol gerçekten acayip şekilde dalgalanmalara neden oluyor

rexart

sayın rexart iyi niyetinizden şüpem yok ama şöyle bir gerçek var kötü niyetli kişiler sizin dediğiniz gibi 3 kutu ilaç içtim bana rapor ver diyerek gidip alamıyordur şimdi bu yazıyı okuyan kötü niyetli kişiler ilaçları alacak içmeyecek kullanmayacak 1 sene civarında ilaçı kullandığını ispat edip raporunu alacak onun için gerçekten rapor alacak durumdaysa zaten doktorlar verir demek istiyorum.

besiktas

Böyle bir şeyin olmasına imkan vermiyorum, özellikle psikiyatri doktorları kimin hangi niyetle geldiğini anlayacak kapasitede olmasalar o işi yapabiliyor olmazlardı emin olun. Ayrıca, yazmayı atlamışım, kandaki ilaç düzeyini ölçen testler de yapıyorlar.

Ben sizin süre konusunda yazdığınıza cevap vermiştim. Özür oranları cetvelini incelerseniz, Psikiyatri başlığı altında bazı hastalıklarda 1 yıl sonra kontrol gerektirir yazar ve raporlar 1 yıl sonra kontrol süreli olarak verilir. (Zeka geriliği vb. haricindeki bir çok hastalık bu kapsamdadır.)

Üst Alt