Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete Bozukluğu hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Masamune

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Yaklaşık 12 yıldır karın ağrısı problemi çekiyordum. Gitmediğim bölüm gitmediğim doktor kalmadı desem yeridir yaşadığım şehirde. Doktorların ortak söyledikleri şey "psikolojik" bir rahatsızlık. bundan 6-7 ay evvel bir dahiliye uzmanı ile tedaviye başladım. Sağolsun çok ilgilendi ve baya bi kahrımı çekti sonunda teşhisi koydu. İleri derecede Anksiyete bozukluğu var sende dedi. Daha önce bu hastalık için tedavi görmüş birisi var mı acaba? Aşamaları nelerdir. Bununla ilgili bir rapor veriliyor mu?

Geçmiş olsun . Endişe ve moral bozukluğunun ileri hali anksiyete rahatsızlığı . Zübeyde Hanım hastanesinde psikiyatri kontrolü ile atlatabilirsin . Zübeyde Hanım Toplum Ruh Sağlığı Merkezine rapor çıkartırırsan daha rahat kontrol ve muayene olabilirsin . Ankisiyeteden rapor alabilirsin fakat 6 aylık tedaviden sonra teshiş konulup oran verirler.

*DORLİ*

Öncelikle teşekkürler. Ümit hastanesinin çarşıdaki merkezinde bir psikiyatır önerdiler ona gitmeyi düşünüyordum. onun bu konuda uzman oldunu söylediler. Rapor aldıktan sonra mı ona başvurmalıyım yoksa rapor almadan önce mi doktora gitmeliyim

Endişe ve moral bozukluğunun ileri hali anksiyete rahatsızlığı
anksiyete bumuymuş
peki o karın ağrısı geçmezse morali nasıl düzelecek
gitmediği doktor kalmamış hal böyle olunca demek ki epeyce rahatsız ediyor bir insanın morali zaten yerinde olamaz
ağrısı dinse keyfi yerine gelir zaten bir sene çekiyor ister istemez o ilaçlar bitirecekmi

sol bacak ağrısı doktor doktor geziyorum çeken bilir derler benimkide sinirselmiş
ben ağrıdan uyumadığım günlerim var yüzümde ağrının acısı doktorun biri bana dediki çok mutsuz görnüyorsun
öyle deyince içimden sen sus en iyisi olay çıkacak

bundan 3 4 sene önce tanıdığımız biri yazın geldi üniversite öğrencisi
karnı ağrıyor kramp giriyor mide kasılıyormuş gitmiş doktora sinirsel demişler psikolojim bozukmuş benim dedi öyl demişler
depresan hapları vermişler biraz kullanmış sonra attım diyor kullanmam dedi yediklerine içtiklerine dikkat ediyordu bu kokunuyor şu dokunuyor bunuda gün geçtikçe tecrübe etmiş
demese anlamayacam çocukluğunu biliyorum psikolojisi bozuk biri değil neşeli cıvıl cıvıl enerjisi var üniversitede çok başarılı olanların içinde

olayı çözmek için ağrıyı dindirmek lazım yoksa yarın daha çok morali bozuk olacak
anlamıyorum bunu yaşayan biri olarak

Masamune

Karın ağrınız psikolojik ise büyük ihtimal IBS(Irrıtabl Bağırsak Sendromu).Sorununuzun IBS olduğuna emşn olabilmek için kolonoskopi şart.Bende hem anksiyete hemde IBS var. Strese girdiğim zaman IBS hemen nüks ediyor.Ne yazık ki IBS nin tam olarak tedavisi yok.Anksiyete içinde antidepresan kullanıyorum 3 yıldır.

doctor_student
İş hayatınızda bir sorun yaşadınız mı peki IBS den dolayı? Bu karın ağrıları sebebiyle iki defa işten kovuldum. Aşçılık yapıyorum ve mesleğim gereği sürekli ayaktayım karnım ağırdığında tuvalet ihtiyacı duyuyorum haliyle o an tavayı bırakıp tuvaletede koşamıyorum yani aylardır çalışamıyorum eve kapanmış haldeyim.

trky
Banada diyet önerdiler denedim ama bi yararını görmedim. Karın ağrılarım yüzünden çalışamıyorum. Uykusuz çok gece geçirdim kolonoskopi için doktora yalvardım ama vermedi gerek yok dedi. Anlamıyorum bir türlü hayat zindan oldu resmen aileme yük oluyormuşum gibide hissediyorum buda psikolojimde ister istemez problem oluşturuyor.

Masamune

Ataklar geçiriyorsunuzdur büyük ihtial.İshal şeklinde, kabız şeklinde yada birbirini takip eden hem ishal hemde kabız şeklinde.Bu rahatsızlığın çaresi spor yapmak.Fitness yapın, temiz beslenin, kırmızı et nadir yiyin.Şikayetşeriniz büyük ölçüde azalır

doctor_student'in tavsiyelerine katılıyorum kendinizi çok eve kapatmayın yürüyün biraz tabi ister istemez psikoloji mahvoluyor anlıyorum sizi bende yaşadım bir şeyleri ağrılar sorun varken haliyle gittikçe insanın iflahını kesiyor çeken bilir verilen moral ilaçları bir işe yaramıyor
daha beter oluyorsun biraz sert yazıyorum ama öyle yaşayan bilir, sinirsel ağrısı sızısı olanlar için başka hastaları bilemem
benim bağırsak problemim var çalışmıyor çok şükür bu yönde ağrım yok kabızlık sorunu arttığı zamanlarda halsiz kalıyorum elim kolum kalkmıyor çok takip ettim 2 defa doktora gittim çok şükür bir şey çıkmadı ilaç birşeyler verdilr işe yaramadı
bir aktar vardı o kişi bir karışımlar yapıyordu o çok işe yaradı ama çok pahalıya satuyordu içeriğini soruyordum ne var demiyordu sonra ben anladım ne var neyle yapıyor kendim yapıyorum her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı sabah içiyorum sadece çay içiyorum zaten o pahalı aktarda kapandı
içinde bilinen şeyler var,kekik,biberiye,bol nar ekşisi,çörek otu,safran,tere tohumu,sarı helile, anason,sinemaki biraz çiçek tozu vs.göz kararı belirli ölçüler bana iyi geliyor mideme vs.her konuda faydasını gördüm,aktarcının kattığı bende eksik bişeylerde var içinde yarım saat sonra bazı günler gün kurusu kayısı iyi geliyor
bir şekilde bir sorunun varsa kendi kendininde doktoru olmaya başlayorsun, kenara çekilip şifanın kendi kendine gelmesini beklemiyorsun
daha 1 sene olmuş bir şeyleri tecrübe etmek için erken öğrenecek çok şey var bir zaman yani anladığım şey bir dert geliyorsa bununla yaşamayı öğreneceksin ben böyle çalışamam vs.olmuyor kendini en iyi sen bilirsin, tavsiye o beyaz ekmekten hata diğer ekmeklerdende uzak dur uzak dur banada çok dokunuyor
perhiz yaptım işe yaramıyor diyorsun 1 senede hemen bişey düzelmiyor

aslında bir laf var ya ne yersen osun bence doğru
içriğimiz ilaçlarda dahil fayda yerine zararını görürsen tabi

trky

perhizi yaklaşık 6 yıldır uyguluyorum bi yararını göremedim maalesef artık öyle bir hal aldıki kapıdan adımı mı atarken karnım ağrıyacak yolda kesin diye geliyor aklıma yarın psikiyatrist ile görüşücem oradanda gastroenteroloji bölümüne başvurmayı düşünüyorum kolonoskopi için IBS hastası olup olmadığımdan emin olmak istiyorum. Biraz araştırdım belirtilerin büyük bir kısmına sahibim bakalım ne çıkacak

Bende 5 yıl anksiyete işe cebelleştim. Her şeyden korkar oldum hava daki kara bulattan. Fırtınadan şimşekten. Aklınıza gelebilecek her şeyden korkar oldum. Öleceğimi sandım çok ataklar geçirdim kötü haber bekledim. Bazen uyanıp kendimi ölü. Sandım gece arkadaşlarımı arayıp beni arasana ölmüşmüyüm diye sorduğum zamanlar bile oldu pendik Marmara Üniversitesi psikiyatri de tedavi. Gördüm.

4 yılın sonunda korkularım la yüzleşmeye karar verdim ölsemde bir kere öleceğime bu şekilde yaşayamayacağıma karar verdim. Tüm korkularımla yüzleştim. Bu arada vesvese için okunan dualardan bol bol okudum. Bunlarında etkisi ile Dr un yardımı ile anksiyete yi. Atlattım tüm. Hastalara şifalar diliyorum sizin halimizi anlıyorum. Dua lar nas suresi

İnşirah suresi- 3 defa okunur.
Felak suresi- 3 defa okunur.
Nas suresi- 1 defa okunur.

Misal bi tanesini söyleyim yavru kedi sevdim diye 3 gün uyuyamdım

Üst Alt