Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu için solian kullanmak!?

isabeyy

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
2
Herkese hayırlı haftasonları anksiyete bozukluğuna sahibim uzun zamandır rexapin 5 mg kullanıyorum ama çok uyku ve kilo yapıyor onun yerine solian kullansam anksiyete bozukluğuna iyi gelirmi uyku kilo gibi etkiler yaşatır mi?
@OğuzHan112 üstadım sanırım siz bilgili birisine benziyorsunuz?

Doktor neyi uygun görürse onu kullanmalısın.. anksiyete boz için solian veya rexapin pek tercih edilmez..tercih edilsede yanında mutlaka bir antidepresan olmalı.

Anksiyete boz için eski bir ajan olsada en etkili paxil.

Veya citoles ..ama bunu doktorunla görüşüp ona göre bir tedavi planlamalısınız.

Ezbere ilac kullanmayın.

@isabeyy,

Citoles yaygın anksiyete bozukluğuna iyi gelirmi hocam çok iştah açıyor mu uyku yapıyor mu?

Fazla uyku yapmaz..iştah açmaz.

Tekrar vurguluyorum...doktor recete ederse kullan..bunun dışında ezbere ilac kullanmayalım.

@isabeyy,

Evet anksiyete grubu bir ilac zaten..

Kardeşim solian daha çok kronik şizofreni vakalarında kullanılır.anksiyeteyi bastiramaz.suphecilik ve sanrilarin varsa solian yardımcı olur.ama yoksa malesef olmaz.daha paxera ve prozac etkilidir anksiyete için.iyi aksamlar..

Ama prozac cipralexten hafif diyorlar bende de sosyal anksiyete bozukluğu ve normal anksiyete bozukluğu mevcut cipralex daha iyi gelmez mi?

Paxera paxilin muadili zaten.

Paroksetin etken madde .

Eski bir ajan olsada yeni çıkan antidepresanlara göre çok etkilidir... Fakat etkili olmasına rağmen yan etkileri de oldukça fazladır.

Doktorun neyi uygun görürse sen onu kullan kardeşim. @isabeyy,

Bide kısa süreli ativanda antidepresanlara ek olrak kullanılabilir kaygini dizginler benzeodizepin türevi olduğu için.

Hocam benim kafama cipralex yattı doktoruma da danisacam fakat sizin düşünceleriniz nelerdir cipralex yeni çıkan antidepresanlardan mı

Ha bide bipolar isen hiç antidepresan kullanma doktora danis cunku antidepresanlar maniye kaydirabilir.

Cipralex yeni sayılmasa da çok eski sayılmaz.. bir sürü muadili var.

Hekim anksiyete tanısı koymuş olabilir.. fakat sizin şikayetlerinize göre ilaç reçete etmiştir.

O yüzden ilaç arayışına girmeyelim... Siz hekime şikayetlerinizi söyleyin o size uygun ilaçları reçete edecektir.

@isabeyy,

Aynen prozac yan etkisi çok az ama doktoruna danis gene.fluoksetin etken madde prozac ilk başlarda daha kaygılı hisssetirebilir.

Cipralex nasıldır anksiyete ye iyi gelirmi yan etkisi fazla mıdır

Cipralexi ben kullandım hiç bulaşma çok uyku yapar ayrıca iştah kapatir

Çok takintiliysan kardeşim faverin kullan fluvoksamin meleat etken madde yan etkisi hiç umarım fayda görürsün ama biz Dr değiliz ama bu ilacı mutlaka sor doktora kullandirir sana umarım iyi gelir.

Ya birde ben rexapin 5mg kullanıyorum bunu nasil bırakabilirim dozu azaltarak çok uyku ve iştah yapıyor
@Psikoterapi

Son düzenleme:
@isabeyy,
Doktora danis rahat bir şekilde birakabilirsin kalıcı iz bırakmaz psikolojik olarak.

@undefined,
Hastalığın nedir kardeşim yazabilir misin.

Mhb. Ben 2015 yışında 40 gün entübe sonrası trakostomili olarak, yaşamaya başladım, dr gitiim solnum hast.oldugum için XanaX 1 mg verdi, yaklaiık 3 yıldır kullanıyorum içmediğim zaman hemen belli oluyor, sanki bagışıkşık yaptı. Tedavi ettiğinide düşünmüyorum, özel dr gitmiştim, yeşil reçetili devlet yazmıyor. Fakültenini ilacıda çok agır geldi. 1 reçede en az 1 muayane parasına yakın. Solunum hastsı olarak ne tavsiye edersiniz.

bende 20mg rexapin alıyorum. bir de düşün benim halimi

@Schizollectual, sayesinde 45 kilo aldım. Doktoruma değiştirmek istiyorum dedim, zaten alabileceğin kilo seviyesine ulaşmışsın dedi. İyi de geliyor ama işte iştah açma özelliği olmasa

Ben solian kullandığımda anksiyetem dahada artmıştı dolayısıyla psikozu tetiklemişti.

Üst Alt