Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete bozukluğu ile askerliği RDM olarak mı yaparım?

Anonim_1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar bende yaygın anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum fakat ağustos gibi askere gideceğim acaba askerliği rdm olarak mı yaparım bende genel olarak aşırı kaygı mevcut?

Anonim_1 Muayene aşamasında rahatsızlığını söylemedinmi muaf alabilirdin belki.

Anonim_1
Anlayışlı bir komutana denk gelirsen olabilir rdm senin gerçekten rahatsız olduğuna ikna olmalarayla alakalı bir durum.

Evet olabilir.
Şubeden sevk alıp tedavi gördüğün hastaneye gidebilirsin. Panik bozukluk gelişmişse erteleme alman gerekirdi.
Anonim_1

OğuzHan112

Hocam ama memurun bana dediği ocak ayındaydı geç kalmış sayılmam değil mi şube beni tekrar aile hekimliğine mi sevk edecek acaba

Orasını bilemem neresini uygun görürlerse oraya yollarlar.

Orada memura rica edersin istediğin hastaneye sevk için.
Anonim_1

Kaçıncı hava değişimi sonrası çürük alırım?

Herkese merhaba duygudurum bozukluğu teşhisi sebebiyle askerden hava değişimi aldım ve yarın bitiyor acaba tekrardan hava değişimi mi verirler yoksa bu sefer gittiğimde direk muaf mı verirler?

OğuzHan112

Üstad benim hava değişiminde smk lı olup olmadığı yazmıyor sadece pnr 1981 yazıyor ama 2.hava değişimi bittikten sonra muaf raporunu kendi ilimden alabilir miyim yoksa 2.hava değişiminde de mi smk yazmaması lazım?

Smk yazması kendi ilinde kontrol şartı demek...yazmıyorsa yapacak bir şey yok.

Kendi ilinde muaf raporu alman biraz zor.hava değişimi bitince şubeden sevk alıp şansını bir denersin,yada birliğinden devam edersin.
Anonim_1

OğuzHan112

Abi benim 2. Hava değişimi f43.2 den ayın 14 ünde gideceğim bayağı sıkıntılarım var ama komutan benim kifi iyi dolduruyor iyi doldurmasaydı 2. Hava değişimine çıkmadan kurula sokacaktı doktor beni kıta işlevsizlik formu komutan iyi doldurdu diye kadın yeniden hava değişimi verdi doktor değiştirmeli mim sizce? Komutanın iyi yazmasına rağmen doktor olamaz dese kurulda o mu geçer. Cevap verirsen çok memnun olurum abi

Komutan görüşü dikkate alınsa da komutanın değil hekimin kararı geçerlidir,
Doktor değiştirme ne gerek yok.

Hastaysan hastasındır,komutan neden öyle
yapıyor?
Azo19

OğuzHan112

Abi Edirne karağaçtayım ben orada çoğu askeri muafa ayırmışlar sürgün yeri diye geçiyor üst komutanlar tepki göstermişler herkesi gönderiyorsunuz diye o yüzden bilerek yapıyor sadece bana değil başkalarına da asker olur kanaatindeyim yazıyor işlevsizlik formuna şimdi ben gittiğimde de yeniden hastaneye çıkmak istediğini belirteceğim psikiyatriye doktor değiştirmemin sebebi doktor ille de komutanından kötü yazı al diyor adam yazmıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Diğer doktorda aynısını söyleyebilir,

Ama illa değişeceğim diyorsan o senin kararın.
Azo19

OğuzHan112

Abi ben şimdi gidince toplamda 60 gün hava değişimi kullanmış olarak gideceğim ben ne yapayım yönlendirir miain beni büyüğün olarak

Sevk alıp tekrar gideceksin,bir şekilde komutanı hasta olduğuna ikna etmelisin.kıta formunu olumsuz doldurması lazım.

İyi dolduruyorsa bunu doktora söyle,bilerek iyi dolduruyor diye.

Netice de tıp okuyan doktor komutan değil.

Son noktayıda doktor koyar. 2 kez hava değişimi almışsın,bu sefer muaf olmanız lazım Azo19

OğuzHan112

Teşekkür ederim abi dediğim gibi üst komutanlardan dolayı sıkı tutuyorlar olumlu dolduruyorlar kimse göndermek için doktora anlatacağım bu durumu da teşekkürler abi.

2.hava değişiminde hastaneye sevk isteye bilirmiyim?

Herkese hayırlı günler şu an askerim 2.hava değişimindeyim yeni geldim acaba askerlik şubesine gidip durumu anlatsam Uyum bozukluğu sebebiyle hastaneye sevk alabilir miyim?
OğuzHan112

OğuzHan112

Yani memleketimde hava değişimi bitmesine yakın askerlik şubesine gidip hastaneye sevk alıp çürük alabilir miyim?

Sevk alırsın,

Çürük alırmısın alamazmısın orasınıa muayane eden doktor karar verir.
Anonim_1

Peki hocam hava değişimi kağıdında uyum bozukluğu yazıyor bu durumda normalde muaf olabilir miyim?
OturanBoğa Bülent bey size zahmet bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Anonim_1
Seni bir türlü tatmin edemedik,

Uyum bozukluğun'dan evet doktor uygun görürse muaf olabilirsin.

OğuzHan112

Hocam çok teşekkürler son bi sorum olacaktı uyum bozukluğundan muaf olursam kamuda işçi olarak çalışabilir miyim engelli raporu almadan?

Dalağın bir kısmı alınırsa askerden muaf olur muyum?

Herkese merhaba dalağım 14.2cm boyutunda ve bana çok rahatsızlık veriyor yemek yiyorum hemen doyuyorum sol göğüs kafesi civarında ağrılar oluyor acaba dalağın bi kısmı alınırsa askerden muaf olur muyum?
OğuzHan112

Üst Alt